reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania od jesieni 2013

Ritta, ładnie to tak z toalety? Hehe ;)
przybij piątkę, bo ja tez jestem w łazience teraz i pisze. :):)
U nas tez goście, wiec nawet nie mam jak pisać.
A i dziękuje którejś z was, bo (mimo że posałam że nie pije, bo nie lubię to wiecie zapomniałam że uwielbiam drinka BBC [białe bacardi (cos jak malibu) + baileys + mleko + kruszony lód..] i mam pecha bo kumpela kupiła wszystko, a ja zonk.. Pierwsze co przyszło mi do głowy że antybiotyki biorę, bo ostatnio chora byłam! Wiec kłaniam sie tej która ostatnio na forum napisała taką wymówkę.
Dobra spadam kobietki, bo pomyślą jeszcze sobie. Kochane do usłyszenia!!! :*

reklama
no ja się niestety teraz nie ujawnię jako zaciążona.Odebralam wyniki i progesteron mam tak niski,ze szok.

O matko! Zmień lekarza i to szybko. Słyszałam,ze kiedyś w Żarach był dobry endokrynolog ale nie wiem czy jeszcze jest.Dziewczyny mają rację tsh 8 to za wysoko.Norma jest do 4 ale 4 jest dla kobiet tuż przed menopauzą.Ja też mam tarczyce leczoną.

Dziewczyny jak chcecie zobaczyć jak wyglądam to możecie moją sznupkę podziwiać na grupie.
pewnie mówisz o tym wojskowym tj dr mikołaj osowski i ja do niego własnie naleze

jestem laski już , śledzie włożone , ciasto upieczone no to na dziś fajrant mam ;)
jutro mam gościa ciocia przyjeżdża na weekend do nas i będziemy świętować;)
Widzę ,że temat alkoholowy, no ja jak przyjdzie już @ to coś chlapnę :-D ,a jak nie przyjdzie (w co szczerze wątpię) to nie chlapnę ,ale sądzę ,że to będzie ta pierwsza opcja.
Powiem Wam ,że mam znajomą która starała się o dziecko ,ale długo długo nic , cykle rozjechane od sasa do lasa więc nie odmawiała sobie alko , i pewnego razu się upiła, śpiewała, tańczyła ,skakała i takie tam ;) a po 2-3 dniach coś ją tknęło i zrobiła test i były II ,a teraz jej córcia już jest na świecie cała i zdrowa dzięki Bogu , bo było grubo na prawdę , dlatego ja mimo to tak na wszelki wielki unikam alko do puki @ nie ma jeszcze ,a jak przyjdzie to już co innego.

Toaleta moim wybawieniem.
Bez Was jakoś tak ciężko. :)
Towarzystwo zaczyna mieć humorki.. :D
Dziewczyny zasypiam na siedząco, a tutaj się goście rozkręcają.. Dobra raz dwa trzy, przemyje twarz zimną wodą, może pomoże :D :)

Uciekam, zobaczymy kiedy tu wrócę, późną nocą czy rano.. Ściskam Was wszystkie :* ;)

sorry laski, nie nadrobię Was, przez kilka dni nie miałam czasu na forum, przedwczoraj byłam 16 godzin w pracy a wczoraj już lajcik, "tylko" 14

padam na ryjek :-(

jutro jadę robić badania tarczycy, z krwi, TSH, antyTPO i aIg, machnę sobie z ciekawości jeszcze progesteron bo już dawno nie robiłam. Na dniach muszę umówić się do endo bo został mi tylko 1 blister Letroxu.

a tak ogólnie to czekam na @ i już odliczam dni do HSG :tak:

Amaliee- ja robiłam badanie na cytomegalię teraz przed starankami żeby wiedzieć czy już na to chorowałam czy nie, i wyszło ,że nie chorowałam ani nie choruję więc będę musiała w ciąży uważać, no i toksoplazmozy też nie przechodziłam.Przykro mi ,że tak się stało u Ciebie nie wiem po co w ogóle te wszystkie ustrojstwa się tworzą i potem powodują różne problemy zdrowotne.Można wiedzieć co wywołuje to badziewie u dzieci?Nie wiem w sumie czy powinnam o to pytać bo może nie chcesz odpowiadać ,jeśli nie masz ochoty o tym mówić to przepraszam ,że się tak dopytuję.

Karola- no to trzymam kciuki za to badanie na które tak czekasz oby po badaniu wszystko się wyjaśniło i żebyś zaskoczyła po tym badaniu momentalnie ;)

Witam Się :happy2:. Czy przyjmiecie mnie do swojego grona? Tak podczytuję chyba z miesiąc, ale jakoś nie mogłam się zebrać do napisania. Wraz z mężem staramy się o dzidzię- teraz idzie drugi cykl. Jestem bardzo ciekawa, co z tego wyjdzie. W pierwszym nie celowaliśmy jakoś specjalnie, teraz troszkę bardziej, choć ciężko, bo mężul raz na nocki chodzi, potem zaraz 2 zmiany, na pierwsze i tak ciężko się zgrać :-D. Choć chciałabym zaciążyć do końca roku. Dodam, że mamy już jedno dziecię w wieku 4 lata. Wtedy udało się w 2 cyklu, więc chciałabym, żeby teraz było podobnie. Zobaczymy. Testować będę ok. 3-4 listopada, więc jeszcze troszkę muszę odczekać. witam wszystkie was cieplutko :happy2:.

reklama
Mexi- witaj w naszym gronie ;) pewnie ,że Ciebie przyjmiemy ;) mi się właśnie kończy pierwszy cykl starankowy , temperatura wskazuje na to ,że lada dzień będzie @.
Rozumiem ,że 3-4 listopad to termin @ i tak też mam wpisać na liście naszej ? kurka wiecie co zrobił mój mąż , miałam otwartą kartę z listą żeby mi nie przepadła,a on mi ją zamknął :baffled: ,ale spokojnie zaraz odgrzebię ją;)

Do góry