reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Samosia, fakt, załatwianie kredytu to jedna wielka masakra. Za nas robił to doradca finansowy, ale i tak trzeba było co chwilę donosić tonę papierków :| W czerwcu rozpoczęliśmy starania o kredyt, a klucze do mieszkania dostaliśmy dopiero w październiku. Trochę ten nasz doradca był nieporadzony, może to dlatego.
Jak ja zazdroszczę tym, którzy nie muszą brać kredytu, tylko mają swoje własne mieszkanie :)

reklama
Dziewczyny my też braliśmy kredyt w tamtym roku, żeby załapać się na rodzinę na swoim. Nie dość, że już zaczęliśmy spłacać kredyt to jeszcze płacimy za wynajem mieszkania ponad tysiaka, więc nam też zależy na czasie.
Niemartwsię my już mamy wybrane AGD więc jakbyś potrzebowałam mogę napisać modele, może skorzystacie z czegoś.
A to nasza kuchnia mniej więcej tylko będzie lodówka pojedyncza w zabudowie

e Projekt.jpg

Amelia mi się wydaje, że można to było o wiele szybciej załatwić. Po prostu co chwilę słyszeliśmy, że jeszcze jakiś papierek trzeba donieść i jak już doniesiemy, to będzie ok. Donieśliśmy i nagle znów się okazywało, że to nie wszystko. Dużo nerwów można stracić.
Nika, to ja Cię bardzo proszę, napisz mi, co wybraliście. Wow, wypasioną macie kuchnię! U nas niestety jest o wiele mniejsza.

amelia-Grzejnik:eek:co te dzieciaki nie wymyślą:confused2:ja się ratuje easysleep.info inaczej na prądzie krucho bym wyszła:cool2:a jak była noworodkiem to wystarczyło odkurzac i już spała,teraz juz przeszlo ale za to nie przeszkadza on jej nawet jak śpi,duży plus bo odkurzam codziennie jako posiadaczka dwóch psów:sorry:
nika30-piękna kuchnia:tak:zazdroszczę bo u mnie nie ma możliwości zaszaleć,stare budownictwo ale już nie będę narzekać i tak nam sie fartło.

Dziękuję dziewczyny :)
Ninex to ja Tobie zazdroszczę, że macie mieszkanie bez kredytu.
Niemartwsię więc tak:
lodówka do zabudowy: Gorenje NRKI 5181LW
piekarnik: Samsung FQV113T001
mikrofala z tej samej rodziny do zabudowy: Samsung FG88SUST
pralka: Ariston taka cicha do aneksu kuchennego (nie mam niestety modelu)
zmywarka: Ariston Luce LFTA+3214HX
płyta indukcyjna: Elektrolux EHD 60020P
okap: Amica OWC 4778I

Wy macie aneks czy oddzielną kuchnię? Bo ja wybierałam sprzety ciche pod aneks (pralkę będę miała w kuchni zabudowaną, bo w łazience będzie wanna i prysznic)

Ciężka sprawa z tymi kredytami dziewczyny. Najlepiej sie wogóle nie zadłużać, no ale jak trzeba to trzeba. My narazie mieszkamy z teściami, ale nie jest źle bo mamy całe piętro domu. Ale całe szczęście teraz jak już nie ma rodziny na swoim to nieruchomości napewno potanieją ;)

Nika bardzo ładna kuchnia ;)

Nika - Mamy aneks, więc też zależy nam na tym, żeby agd działało jak najciszej. Teraz sobie poczytam o tych sprzętach, dziękuję Ci bardzo :)
Muffi - może tak być. Deweloper nam mówił, że do końca roku mieli masę pracy, ale teraz już klientów mają o wiele mniej i martwią się, co to będzie.
My nie mieliśmy wyjścia, trzeba było wziąć kredyt. Za wynajem płacilibyśmy tyle samo, jak nie więcej. Jakiś czas mieszkaliśmy z teściami, ale wymiękłam...nie byłam w stanie tam wytrzymać. U moich rodziców jest strasznie mało miejsca, wszyscy się męczymy na kupie. Mam nadzieję, że długo już nie będziemy musieli czekać na przeprowadzkę.

Nika- boska:tak: ile metrów?
My też musimy wziąć kredyt niestety , nawet jak ceny spadną.Deweloperzy to się powinni cieszyć bo jak wejdą dopłaty rządowe zastępujące rns to tylko na rynek pierwotny więc raczej nowe mieszkania będą mieć zbyt.Mi się marzy własny domek , nie mogę się przyzwyczaić do mieszkania w bloku :P

reklama
Ten nowy program zdaje się że nazywa się mieszkanie dla młodych. Dobrze bo za dziecko jest większe dofinansowanie ale z drugiej strony przyjnajmniej u mnie w szczecinie mieszkania z rynku pierwotnego sa drogie..mieszkanie z rynku pierotnego 30m2 kosztuje tyle co 50m2 na rynku wtornym takze chyba nie skorzystam z tego programu.
Gdzieś w połowie roku zaczynamy z Wojtkiem tournee po bankach zobaczymy co nam powiedza.
Muffi a planujecie po narodzinach dziecka kupic jakies mieszkanko czy macie tam warunki zeby mieszkać na stale?
My teraz mieszkamy dosłownie 3 minuty drogi od moich rodziców więc z tego wzgledu tez nie spieszy mi sie z przeprowadzka bo wiem ze przez pierwsze pare miesiecy przyda sie pomoc rodzicow :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry