reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Niemartwsie my też niedawno kupiliśmy mieszkanie, i teraz zaczynamy wykańczanie. Ale się złożyło :). Kuchnia u nas będzie też biała na połysk, w ogóle całe mieszkanie oprócz pokoju Mai będzie czarno białe w zasadzie. Kiedy się wprowadzacie? My pod koniec lutego.

No u nas Maja ma już ponad 3 lata i coraz ciężej się zdecydować właśnie. Podziwiam Was, że z tak małymi dziećmi się decydujecie na drugiego bobasa, ale macie rację. Im wcześniej tym lepiej.
Ja też jestem jedynaczką ale mi jakoś nie doskwierał brak rodzeństwa. Może dlatego, że mam kuzynkę też jedynaczkę, która obecnie jest dla mnie jak siostra.

Dobranoc wszystkim staraczkom.

reklama
Ania no niestety nie jest łatwo :/ A co do badań to pisałyśmy o nich kilka stron wcześniej, nawet skompletowałyśmy listę, więc przejrzyj wątek ;) Nie jest on długi ;]

Co do wiosennych dzieci to właśnie super jest to, że wiosną można śmiało spacerować z takim bobaskiem a latem będzie już troszkę większe/stabilne więc można na jakieś krótkie wyjazdy zabierać ;]

Wstawać śpiochy :)

Maja przez to, że wstaje do przedszkola po 7, dzisiaj też sie tak wcześnie obudziła :)
No wiosną chyba najłatwiej z małym dzieckiem, bo w lato jeździ w gondoli, a zimą można już w lżejszą spacerówkę przełożyć. Mi się tak marzy, marcowy albo kwietniowy bobas.

Pracujecie dziewczyny? Jak tak to co zamierzacie po porodzie? Ja pracuję, z Mają pomagała i nadal pomaga teściowa, nie wiem czy teraz by dała radę z drugim siedzieć. No i ja nie mogłabym sobie pozwolić na normalny macierzyński bo prowadzę swojego optyka i musiałbym tam i tak jeździć, muszę pomyśleć jak to zorganizować.

Witam z rańca - a ja coś nie mogłam spać w nocy i tylko wierciłam sie z boku na bok - ale trzeba było wstawać bo jedziemy z rodzicami na przejażdżkę najpierw na mszę a potem na żywą szopke:)
Ja najbardziej chciałabym urodzic między Styczniem a Majem - poźniej już za ciepło na ostatnie tygodnie ciąży.
My rok temu też urządzaliśmy nasz domek, dół już praktycznie skończony jeszcze trzeba tylko góre dokończyć - położyć panele no i potem przygotować i odmalować pokoik dla maluszka bo nasza sypialni już urządzona:)
U nas na dole w salonie w kuchni i jadalnie królują beże i brązy jedynie co to ława komoda i stolik RTV jest połączony z bielą na wysoki połysk:) i jestem bardzo zadowolona z tych kolorów - jest przytulnie.
Nika ja pracuje - na szczęscie umowe mam na czas nieokreślony i mam nadzieje że jak wróce po macierzyńskim to moje miejsce bedzie na mnie czekało - mam dobre relacje z szefami i koleżankami z biura wiec ie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej - zresztą koleżanki porodziły no i dalej pracują:) ale mam zamiar wykorzystać roczny urlop macierzyński bo u mnie dziadkowie pracują - a po roku to albo żłobek albo opiekunka ale jakby nie było łatwiej zostawić takie roczne dziecko niż pół roczne pod opieką innych osób.
Pozdrawiam i Miłej niedzieli.

Aniołek właśnie ja Maję zostawiłam po około roku, dlatego teraz mam dylemat. Dobrze, że moja teściowa nie pracuje. Udanej wyprawy.

amelia-to możemy sobie ręce podać ja przechodzę z moją teraz to samo..jak śpi w dzień to tylko przy suszarce,a w nocy ciągłe wybudzanie i popłakiwanie przez sen.Ale nie zrażam się i chce rodzeństwa dla córki,na początku będzie ciężko i też mam wątpliwości nie raz... z aprobatą rodziny też się nie spotkamy ale to nasza decyzja:cool2:
niemartwsie-oj tak my babki mamy siłę,Mój mąż po przespaniu ciągiem całej nocy,wstaje rano i marudzi że zmęczony:eek::confused2:
My mamy remont od roku i końca nie widać:-pzawsze coś do zrobienia dodania,obłęd..heh i i tak planuje drugie cóż jak bym czekala na koniec remontu to bym sie do 40 nie doczekała dzieci:wściekła/y:mieszkanie mamy po mamie męża więc tyle szczęścia:-)i bez kredytu jestesmy na swoim.
aniolekBB-też gustuje w brązach i beżach,tylko pokój córci odstaje tam jest kolorowo,ale nie różowo:-p
Ja nie pracuję i dobrze mi z tym na szczęście możemy sobie na to pozwolić nie wyobrazam sobie że miałabym zostawić moją kruszynkę.
Moja przyjaciólka też miala dylemat z powrotem do pracy i zdecydowala się na wychowawczy,tylko że ona kwalifikowała sie na płatny.

Nika - Ja jestem na wychowawczym,wypisałam do marca tego roku moja córka ma rok i chyba będę zmuszona przedełużyć bo nie mam jej z kim zostawić. Chciałabym wrócić do pracy żeby odpocząć :-)tak:tak:.

Aniołek - dobrze jest wiedzieć że ma się do czego wracać.
niemartwsie- fajnie że udało wam sie załapać na RnS , my tak się spieszyliśmy ..że teraz czekamy na te nowe dopłaty :P
Ninex
:-Dmoja już zajeździła jedną suszarkę teraz jedziemy na grzejniku:-Dpodobny dzwięk wydaje ale też już ledwo dyszy

Ostatnia edycja:
Nika my bardzo byśmy chcieli przeprowadzić się jeszcze w tym miesiącu. Za bardzo się na to nie nastawiam, bo zawsze może się coś przedłużyć. Teraz mieszkamy z moimi rodzicami i wszyscy jesteśmy już zmęczeni tą sytuacją, dlatego spieszymy się bardzo z tym wykańczaniem. Dziś będziemy cały dzień szukać w necie agd, żeby w tym tygodniu już wszystko kupić. *******ca można dostać, za przeproszeniem :|

Ja nie pracuję. Jak zaszłam w ciążę, pracowałam w salonie z odzieżą męską, ale w 5 tc trafiłam do szpitala z plamieniami i do końca ciąży byłam na L4. Jak skończyła mi się umowa, to już jej nie przedłużyli. Nie żałuję, bo to była beznadziejna praca :-) Mi się marzy własny biznes, ale o tym ciiiii na razie, bo nie chcę zapeszać :-p

Aniołek A u Was kiedy planowana przeprowadzka?
Amelia jakoś ta końcówka RnS nas zmobilizowała. Przyznam, że ciężko było w Krakowie znaleźć mieszkania, które by się na to łapały. Wylądowaliśmy daleko od centrum, ale ważne, że będziemy u siebie :D

reklama
haha niemartwsie kiedyś któraś z nas napisała że leniu****e na kanapie i tez ocenzurowali drugą część słowa :-D Fajnie macie,że macie już swoje mieszkanka..mi na samą myśl o maratonie po bankach aż słabo,fakt,ze kredyt nie bedzie duzy ale mimo wszystko się stresuję.
Ja pracuję ale niestety na umowe zlecenie wiec jak zajde w ciażę to mogę sie pożegnac z pracą.
Cale szczescie ,że damy rade utrzymac sie z jednej pensji,chociaz na pewno bede starala sie po roku znalezc nową pracę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry