reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
zapisałam się na tym ff i jakichś dwóch innych przy czym na tym jednym są cykle najdłuższe 40 dniowe.. więc lipa. No nic poszukam jeszcze tego z dwoma miejscami po przecinku i zaczynam od jutra się kontrolować, bo z tego co wyczytałam też podczas @ należy mierzyć temp?

A co tam niby jest ?? :)
Raz sprawdzaliśmy z moim P. mieszkanie jego znajomych, ale to tak prywatnie. Mówili o stukaniu w belki takie ozdobne, mówili że kilkakrotnie widzieli ciemną sylwetkę po nocach, rzeczy ginęły, a łazienka znajdowała się bezpośrednio pod tym pokojem na poddaszu i tam było słychać kroki, jak nikogo nie było wyżej (sama tego byłam świadkiem)
Mieszkanie jest fajne, dwupoziomowe, kawałek strychu został zaadaptowany na pokój, więc z dwu pokojowego zrobiło się mieszkanie 3 pokojowe. Wielki salon połączony meblościanką z kuchnią, pokój po schodach, czyli po strychu i dwa pokoje które były pierwotnie. Jeden pokój większy, drugi mniejszy.
W tym mniejszym ja ze swoim spaliśmy. Opowiedzieli, że właśnie w tym pokoju wcześniej mieszkał ich kolega, ale szybko się wyniósł po zajściach jakie tam doznał. Wielokrotnie twierdził, że widział dwie dziewczynki bliźniaczki w starych sukienkach z kokardami na włosach, stały i patrzyły się na niego, coś zawsze mu ginęło by potem znaleźć się w kompletnie innym miejscu. W końcu jak stwierdził, że nie da rady tam mieszkać, postanowił się wyprowadzić. W dniu wyprowadzki miał popakować tylko drobne rzeczy czyli ładowarki to telefonu, laptopa czy mp3, 2 telefony i laptopa, na parę godzin przed wyprowadzką, gdy nie było nikogo w pokoju ale siedzieli w salonie, okazało się że te wszystkie elektroniczne sprzęty (nie podłączone) popaliły się z niewiadomych przyczyn. Laptop, telefony mp3 i wszystkie ładowarki do wyrzucenia, po prostu musiała działaś taka energia, że się potopiło w większości. Facet ponoć tak bardzo się wystraszył, że w 5 minut się zawinął.
Myśmy z moim zostali całą noc, porobiliśmy parę nagrań audio (by wyłapać tzw evp, nagrania niewiadomego pochodzenia), porobiliśmy zdjęcia, porobiliśmy parę testów (np. proste, maskotkę na kartce, obrys maskotki i zostawienie jej na godzinę.
Bezpośrednio obok mieszkania jest strych i lokatorzy mówili, że czują się tam źle wieszając głównie ubrania, ale zauważyli że każdy sąsiad wchodząc tam szybko wychodzi.
Nagraliśmy takie 3 fajne evp, maskotka się poruszyła, ja słyszałam kroki. Ale po naszej interwencji wszystko ucichło i jest spokój.
Dodatkowo właściciele mieszkania od których wynajmowali ustawili im tak niską opłatę za wynajem, a w parku naprzeciw tej kamienicy był kiedyś cmentarz, ale ponoć nikt nie pousuwał grobów i nikt tam nocą nie chodzi.
Także widzisz, jeśli jest nawiedzenie, jest naprawdę cyrk :-)

Doberek
Jesteście kochane!!! Dziękuję Wam bardzo za ciepłe słowa i oczywiście &&& ale @ przylezie jak nic. Ten mój lewy jajnik cos się rozregulował i to wszystko ;-)
Widzę Madziu że ostro się wzięłas za obserwację:-) a jak tam z Twoim "ex" ?
Dagne słonko daj jeszcze raz link do swojej stronki z cudeńkami bo jestem w domku i nie mam . Z góry dziękuję .

Ja teraz czekam na mojowe fasolki więc działac działć babeczki!

Ael to Wy hertkory jesteście! Ja bym nie miała owagi się pchać w takie afery;-)
A czemu ten dworzec jest taki wyjatkowy i strzeżony ????

Ostatnia edycja:
O matko... brrr. Wiesz słyszałam o sprawach niedokończonych czy jakoś tak, że zmarły jak czegoś zapomniał zrobić to nie może przejść na drugą stronę. Mój szwagier miał mamę i zmarła rok przed ślubem jego z moją siostrą na raka, i potem długo dość jego siostra mieszkała w domu rodzinnym i mówiła, że szklanki same ze stołu spadały jak była w innym pomieszczeniu, albo codziennie śniła się jej mama. Niby wszystko ustało, ale to było już 8 lat temu, a ta siostra mieszka w swoim mieszkaniu (kupiła) jakoś przed weselem mojej siostry.
Magda, niekoniecznie, ja nie mierzyłam, dopiero jak plamiłam mniej to wracałam do mierzenia. Tzn, tak mnie Pani nauczyła na naukach przedmałżeńskich :)

Iwasek ano miałam kwiatki na wycieraczce po przyjściu z pracy :-D dostałam 20 róż z dopiskiem przestanę Cię kochać jak wszystkie uschną (z czego jedna to sztuczna róża ;-) )Ma chłop fantazje nie ma co :-D

a tak to rozmawiamy ze sobą, ale z mojej strony nie padają żadne deklaracje. Zobaczymy co będzie.

a co do mierzenia, fakt zabrałam się za to z ciekawości, obejrzymy ten cykl jak to wygląda do ginka się wybiorę, wyregulować te cykle, a może tak długie cykle to mój urok.. :-D narazie nie martwie się tym, ale wiem,że w trakcie mojego jednego cyklu pewne kobiety już mają drugą szansę na poczęcie dziecka :-D

Witam dziewczyny :) dawno mnie tutaj nie było :) u mnie po staremu, objawów mam coraz mniej, we wtorek USG genetyczne na które nie mogę się strasznie doczekać :)
co do obserwacji cyklu, to ja korzystałam ze strony "skarbmamy" i byłam bardzo zadowolona :) wszystko można tam sobie ładnie zanotować, śluz, szyjkę macicy, współżycie itd itd. :) także polecam :) ja tam zafasolkowałam w 2 cyklu z tą stronką :p

Ael, powiem Ci, że Ci trochę zazdroszczę tych przeżyć, mnie zawsze gdzieś tam interesowały takie rzeczy, i w niektóre paranormalne rzeczy wierzę :) chciałabym mieć tyle odwagi, żeby badać takie rzeczy, ale ja mam wybujałą wyobraźnię i potem bym pewnie zasnąć nie mogła :p

Mineralna gratulacje!!! :)

Wreszcie mineralna, ja tu pytałam kiedy byłaś itd :) ja mam 11 maja Czyli wg usg który to tydzień?
Oj to dobrze, że już jest serduszko :)
Lily, dobrze, że wpadłaś :) cieszę się, że wszystko ok z dzidziusiem :) no to czekamy na relację z usg gen:D a i dawaj fotę brzuszka :) i to szybko :)

Ostatnia edycja:
reklama
Według niego 6tydzień 5 dzień

i że dziecko szybko rośnie a ja czuję że to blizniaki będą
Zdjęcia wrzuce ok 11 maja bo skończył mi sie transfer na modemie a teraz jestem w bibliotece kazał zrobić badania dał skierowanie mam isc jeszcze do stomatologa i i rodzinnego lekarza

i za 2 tygodnie do kontroli ponownie

teraz tak patrze na slendarzy ciąży że 6 tydzień to 8 tydzień

TYDZIEŃ 8
(6. tydzień po poczęciu)
https://www.babyboom.pl/ciaza/kalendarz_ciazy_hit/kalendarz_ciazy_i_trymestr.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry