reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Czuj się jak siebie :) to najfajniejsze forum, jakie znam :) napisz coś więcej, coś o Was, czy się wspomagacie, obserwujesz cykle itd?

reklama
Już kiedyś natrafiłam na to forum i już wtedy mi się spodobało, ale jeszcze na poważnie nie myśleliśmy o staraniu się o dzidzię. Mam 26 lat i czuję ze teraz jest dobry moment na macierzyństwo :) Przez ostatnie 2 miesiące robiłam testy owulacyjne i jak tylko pojawiały sie dwie krechy to przechodziliśmy do przytulania, ale jak widać nie poskutkowało póki co. Temp nie mierzyłam. Bierzemy tylko witaminki, ja Femibion a M. androvit. A wy mierzycie temp? Czy Wam po obserwacjach temp udało sie zajść w ciążę? Czy powinnam się już martwić tym że nie możemy zajść w ciąże przez pół roku? :(

Rada na początek: edytuj posty, żeby nie pisać jednego pod drugim, bo modom się nie spodoba ;)
Pół roku to niewiele i nie ma się co martwić. <haha, łatwo mi mówić> Uznaje się, że martwić się należ po roku systematycznych działań. A kwas foliowy bierzesz?? bo ja nie znam tych witamin i nie wiem, co tam jest

ja slyszalam ze srednio trzeba wlasnie pol roku zeby sie udalo ale jednym sie udaje w pierwszym cyklu a innym po nastu wiec trzeba probowac ;-)
robilas jakies badania?

Ok dzięki za radę ale edytować to znaczy cytować każdy nade mną czy edytować każdy swój? Żebym dobrze zrozumiała :) moze to głupie pytanie, jeśli tak to sory :)
Femibion nazywał się do niedawna feminatal nie wiem czy ci ta nazwa coś mówi, no i jest w tym kwas foliowy ok 800ug. Myslicie ze to wystarczy? Czy lepiej pojsc do lekarza po kwas foliowy na recepte? Poki co badan poza cytologia i ogolnym badaniem krwi nic nie mialam robionego.

Adele i ja Cię witam ;-)

niepokoić się możecie po roku regularnych współżyć :-) jak narazie, może za dużo stresu ? sporo osób to blokuje :-)

kiedy spodziewasz się okresu ( @ :-)) ?

reklama
Tak jak kasia mówi, jak Ci się coś przypomni to kliknij w edytuj, wtedy dopiszesz spokojnie :)
Nie ma czegoś takiego jak kwas foliowy na receptę :) ja zażywałam tylko kwas foliowy, taki w zielonym opakowaniu, 250 tabl. Teraz jem folik. Bo witamin z imbirem nie znalazłam :p:p

Magda, wiei temu, jak tam samopoczucie?

Do góry