reklama

Starania po raz pierwszy :)

Mi gin poiwedział że mam tyłozgięcie i że mam po bzykanku brać nogi do góry. a jak sie go zapytałam o monitoring to powiedział mi ze jak przez poł roku od jego wizyty nie zajde to dopiero wtedy, wg mnie troche dziwne bo mi zalezy na tym zeby on mi powiedział czy ten pecherzyk peka czy nie tak bym wiedziała na czym stoje a nie czekała tyle czasu.

reklama
to nie wiem naprawde, najlepszy bylby monitoring ale doprosić się jest ciężko. Wszystko zależy tez czy chodzisz prywatnie czy na nfz. Najwyzej pojdz do innego gina i skam ze sie staracie ponad pół roki i ze chcialabys monitoring - trzeba z lekarzami kombinowac i walczyc o swoje bo oni sami nie zaproponuja nic

No może być,że to bedzie bezowulacyjny cykl. Narazie bede jeszcze obserwowac i robic testy zobaczymy co pokaza dni. A co do lekarza to przejde sie w styczniu do innego moze podejdzie badziej poważnie niż ten ostatni. Teraz to chyba ciezko znalesc dobrego lekarza.

Zoszka i co zrobisz? Czy ciaza blizniacza wchodzi w gre u Ciebie? CZy dajesz na luz w tym cyklu.
ja jestem tak zszokowana do teraz ta wizyta i wygladem moich pecherzykow, ze trudno mi cos powiedziec.. w ogole to ja nie mialam pojecia ze po wygladzie pecherzyka mozna stwierdzic ze moze byc ciaza blizniacza!? ktoras cos o tm slyszala? moj najwiekszy pecherzyk ma przez srodek taka kreske, jakby sie mial podzielic czy cos...wrzuce zdj moze jutro jak sie uda.
Z tego co wiem to widocznych pecherzykow powinno byc chyba max 6-8.
Zoszka policystyczne pecherzyki sa roznej wielkosci, czasem jedn moze byc wiekszy od innych i wydawac sie ze to ten dominujacy, a wcale tak moze nie byc. Ja tez nie wiem jak u mnie bedzie poki co mierze temoke i bede sprawdzac testami owu jak przyjdzie czas

wiesz jakiej wilekosci byly te pozostale male pecherzyki? bo u mnie 8mm. Ktory dc dzis masz?

dotka ja nie liczylam ile ich jest i lekarz tez nie napisal.. powiedzial ze mam duzo [nie wiem co to oznaczalo] i ze to moze byc jakis poczatek policyst. jajn. ale moga byc tez po prostu wahania hormonalne... ten najwiekszy teoretycznie mial dzis rowno 1cm - 11dc, powiedzial ze jest w polowie dojrzewania czyli teoretycznie jeszcze minimum tydz az dojrzeje, pozostale sa rozne troche mniejsze i duzo mniejsze..i powiedzial ze ten najwiekszy nie koniecznie musi peknac bo moze jakis inny, ja tego totalnie nie ogarniam. wizyte mam dopiero 28.12 juz sie wkurzylam i ide prywatnie do nowego lekarza zupelnie w przyszlym tyg bo na jutro juz nie dalam rady sie zapisac, moze ten mi cos powie.. a co do staranek to nie wiem co robic, bo on mnie tak nastraszyl ze powinnam sie uregulowac i lepiej odpuscic, ale na poczatku sam mowil ze w sumie starac sie moge. metlik jak nie wiem!
Porkunia ja w tym cyklu jak mialam bol jajnika zrobilam test owu 30dc i teoretycznie wyszla mi druga kreska.. wiec tym testom to ja nie ufam zupelnie. temp i obserwacje, a poza tym starania caly cykl i musi byc dobrze!!
DObranoc kochane;* pobudka 5.30;/

Zoszka "trzon macicy w przodozgieciu" to jest tylkoi chyba opis budowy macicy nic zlego, ja mam tylozgiecie tak mi moj poprzedni ginek mowil, a tego zapomnialam zapytac jak w koncu mam.

To masz chyba cos podobnego do mnie kochana. Najlepiej tez zrob wyniki hormonow miedzy 3-5dc bo wtedy jajniki jak jest @ nie pracuja. Masz jakies zdjecia jajnikow z usg ??

Zapraszam Cię do wątku gdzie ja jestem i parę innych dziewczyn które mają ten sam problem - poczytacz i dowiesz sie wiecej. Buziak :*

https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/zespol-policystycznych-jajnikow-3346/

Amalfi tak kazdy ajnikma pecherzyki ale u nas jest ich widocznych za duzo :/

BigChild pecherzyk graffa to chyba ten p. dominujacy z ktorego bedzie owulka. Szkoda ze przepisal Ci duphaston a nie luteine bo lutka to to samo i jest refundowana, a dupek jest drogi

Dotka - dupaston jest mocniejszy od luteiny i nie ma tylu skutków ubocznych - takze moze dlatego ginek to przepisał BigChild - bo ty dobrze reagujesz na luteine ale nie kazda kobieta tak ma , ja miałam mdłoci , bóle piersi itp., a po dupku nic, nawet lekarka mi powiedziała ze jest troszke silniejszy, po in vitro przewaznie to przepisuja.

Aha... znaczy ze jak mam 14 dzien i sa pecherzyki i jeden dominujacy, to jeszcze nie ma owu? O kurde, a jak wezme dupka to normalnie ja dostane? Sorry ale pan doktor nie ccial mi odpowiadac na pytanka. Jak sie zapytalam czemu mam nie brac luteiny tylko dupka to mowi ze mam mu ufac i wziac wlasnie to....

Ja od lekarza to biegiem do was zeby sie poradzic co on do mnie mowil :-D

Ufaj mu ufaj, bo on widział jak pecherzyk wygladał i kiedy peknie, bo to po milimetrach poznac, takz ewie co mówi, byłas na Usg takz emasz to sprawdzone, takze jak powiedziła zeby w 16 to zazucaj heheheheheh a nie sie zastanawiaj

No to ja juz nei wiem jak to jest, to ile zrowa kobieta ma tych pecherzykow? On mi powiedzial ze mam wiele i trudno stwierdzic z ktorego bedzie owu, a twn najwiekszy jest jakby pekniety i ze moze na ciaze blizniacza... ;/

Zoszka nie mozna po pecherzyku poznac czy bedzie blizniacza czy nie bo on sie jak co dopiero po zapłodnieniu dzieli i wykazuje takie predyspozycje jak co- do 14 dni - takze nie ma takiej mozliwosci - chyba zeby w jego geny weszedł ;P
Takze nic sie nie martw bo szanse sa małe ;P heheheheheh ze beda blizniaki - chyba ze masz duzo w rodzinie heheh

reklama
Oczekująca myslisz, że powinnam brac tego dupka? Czytam rozne zrodla i pisze ze zatrzymuje owulke ale jak sie go bierze w wiekszych ilosciach niz 1 tabl. Sama juz nie wiem. Z drugiej strony pisze ewidentnie ze bierze sie go 2 dni po owu, a ja wczoraj owu nie mialam a ten ze za 2 dni mam zaczac, to jak to haloo.
W dodatku jestem nim rozczarowana bo to pierwsza wizyta u niego, zero pytan czy chce badania zrobic jak staram sie o dziecko, zero nic.. Jakis taki obojetny dla pacjentki, a ja mialam tyle pytan... :-) A on tylko ze jest ok i ok, nic wiecej...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry