reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ja byłam w liceum szczepiona pamiętam i 10 lat nie minęło jeszcze, dlatego się nie szczepiłam. Za to niedługo znowu pójdę toksoplazmozę zrobić bo cholera za często podjadam surowe mięso... :zawstydzona/y:

I to Nala jest waz 4 cykl starań? Poczekaj jeszcze z dwa cykle na luzie a później jak będziesz z nami dowiesz się wiele metod wspomagania wtedy będziesz mogła zacząć je stosować. Nie ma sensu za wcześnie bo niektóre dziewczyny się zbyt denerwują i przez to blokują na ciążę.

reklama
Ja nigdy nie chorowałam na różyczkę. Miałam tę wstrętną książeczkę ostatnio w rękach bo sprawdzałam kiedy na żółtaczkę się szczepiłam. Jutro wybiore się chyba do lekarza bo i tak musze wziąć skierowanie nowe do alergologa to wypytam i jak co to jutro pobierają tam badania.

Rozczochrana: od tej co sama wpadła:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:-)

Dziewczyny.. potrzebuję pocieszenia.. dziś mnie tak dziwnie podbrzusze "mrowi". Ja nie wiem co jest... Też tak miałyście??
Denerwuje mnie ten brak jakichkolwiek objawów. A mój gin postanowił sobie na urlop isc.. A do drugiego znowu dwa tyg. czekania. ja z tych nerwów zwariuje w koncu...

Fifka,tak to 4 cykl ale juz mi sie troche wydaje ze sie blokuje choc tlumacze sobie ze to jeszcze gorzej.
Neciuszka na zoltaczke z tego co wiem, to teraz polecaja lekarze robic poziom przeciwcial a nie doszczepiac sie, tzn. jezeli nie masz wymaganego poziomu, tzn. powyzej 10-12(zalezy od laboratorium) to wtedy trzeba sie zaszczepic, niektorzy nawet po zaszczepieniu nie wytwarzaja potrzebnego miana przeciwcial, wiec czasem warto sprawdzic :)

Ja nigdy nie chorowałam na różyczkę. Miałam tę wstrętną książeczkę ostatnio w rękach bo sprawdzałam kiedy na żółtaczkę się szczepiłam. Jutro wybiore się chyba do lekarza bo i tak musze wziąć skierowanie nowe do alergologa to wypytam i jak co to jutro pobierają tam badania.
oj przepraszam, Ty sprawdzilas juz kiedy sie szczepilas, zle zrozumialam :) myslalam ze chcesz sie zaszczepic

Zółtaczkę z ciekawości sprawdzałam kochana niedawno, teraz mi różyczka potrzebna i gdzieś jak zwykle wsadziłam książeczkę i amba fatima i ni ma :)

Witam nowe staraczki, Rozczochrana i Nala, mam nadzieję, że forum Wam szczęście przyniesie :)

Fifka, też miałam odpocząć, bo mi nogi tak spuchły, witaj nowy objawie, że chodzić nie mogę, ale muszę leczo do słoików pochować.. A potem jechać do gina...

reklama
cześc ja od razu z pytaniem
Wczoraj na wieczór jak siusiałm i się podtarłam to miałam gęsty śluz z takim mętnym zabarwieniem , czy to coś nie tak czy iść do gina, Potem latałm co chwilkę do kibelka ale niby nic nie było, ale dzisiaj rano też jakby troszeczkę taki mam takie coś ???????
No ijakoś brzuch częściej mnie boli niz przez ostatnie dni, tak jak bym miała dostać @ !!!!!!!!!!
W ogóle źle się czuję, jest mi niedobrze, do tego chyba to przeziębienie jednak mi nie przechodzi a nasila się bo mam nadal katar, no i lekki kaszel,
Dlaczego muszę chodzić do pracy - jestem zmęczona, i chce mi się żygać ale jakoś nie moge tego zrobic
Bede dzisiaj marudzic

Ale jaki kolor miało to zabarwienie, bo mętne to nie określenie koloru. Tak jak pisała Fifka, może jeszcze macica z resztek się oczyszczać, może Ci się przypałętała jakaś infekcja i masz po prostu jakieś upławy małe.
Jak się denerwujesz, to dowiedz się czy w Twoim szpitalu, albo w jakim kolwiek szpitalu w Twoim mieście jest izba ginekologiczna, jak gdzieś jest, możesz się do auta zapakować i tam pojechać, od razu Cię zbadają i zobaczy co to jest.
A z pracą to może na razie weź sobie L4.

Ja znów mam pełno syfków na twarzy i też nie wiem czy to normalne, czy hormony szaleją.

Normalne, hormony, znikną syfki bądź nie. Takie uroki ciąży :-)

Czesc dziewczyny :) od jakiegos czasu czytam już Wasze forum, dzisiaj postanowilam dolaczyc. Staramy się juz z mezem o dziecko od 4 cykli i ciagle nic...choc to dopiero 4 cykle to zawsze boli, rozczarowanie, ze znowu nic :( no ale trzeba sie brac do roboty :) nowy miesiac nowe nadzieje

No witam nową staraczkę i gratuluje podejścia bardzo mi się podoba, że się nie poddajesz i dalej przesz do przodu :-D
Życzę powodzenia i szybkiego zafasolkowania :-)

Dziewczyny.. potrzebuję pocieszenia.. dziś mnie tak dziwnie podbrzusze "mrowi". Ja nie wiem co jest... Też tak miałyście??
Denerwuje mnie ten brak jakichkolwiek objawów. A mój gin postanowił sobie na urlop isc.. A do drugiego znowu dwa tyg. czekania. ja z tych nerwów zwariuje w koncu...

A w czerepa chce?!?!?! Po co się tak denerwujesz z powodu braku objawów i gina?!?!?!?!?!?!?!??
Ciesz się na razie, że objawów nie masz. A mrowieniem może być pracująca macica i jej więzadła. Druga rzeczą to mogą być bezbolesne skurcze jelit na tak wczesnym etapie ciąży.
Nie ma co panikaro panikować, proszę mi wrócić do pionu, głowę dać do lodówki i ochłonąć!
Jak będziesz się TAK DENERWOWAĆ, to tym zachowaniem bardziej zaszkodzić fasolce.
Poza tym ciesz się, że nie wstajesz codziennie z mdłościami, potem będziesz ten objaw przeklinać. Poza tym 6 tydzień jeszcze tyyyle przed Tobą.
Nooo już ogarnąć mi się!

Do góry