• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Mi się ta pierwsza podoba! Taka klasyczna. Do tej drugiej trzeba mieć mega figurę... i jakoś nie w moim typie...

dziurka to Ty pytałaś o te siniaki po kleksanie?
otóż jeżeli jeszcze nie znalazłaś sposobu to ja mam takie rady od koleżanki: zastrzyk robić w tłuszczyk a nie bezpośrednio pod skórę bo piecze i igłę wbijać troszeczkę pod kątem a później rozmasować (nie wiem czy w ciązy zalecane) i niestety i tak mogą powstawać. Ja też kiedyś po operacji brałam parę zastrzyków i do tej pory zostały mi takie brązowe kropeczki :)

a tu cos nowego? nie dam rady nadrobić, a dziś na urodzinkach byłam u koleżanki, która ma dwoje dzieci 4 i 2 lata i powiem Wam, że zdecydowanie zmieniłam moje nastawienie, że chcę jedno dziecko po drugim - NIGDY :szok:

Ja chcę mieć dziecko jedno po drugim, ale nie koniecznie rok po roku... Moja szefowa ma rok p roku dwie córki i aż jej momentami zazdroszczę... Na początku było bardzo ciężko, ale teraz jak jedna ma 5 a druga 4 latka jest ekstra! Prawie jak bliźniaczki, zawsze razem! Ale nie bardzo chce rok po roku bo źle znoszę ciążę i przeraża mnie myśl o takim samopoczuciu i jeszcze dodatkowy obowiązek....

Ael mnie przeraża tylko posiadania niemowlaka i bycie w ciąży... Bo broń boże nie chce jednego dziecka... uważam że to jest dla dziecka krzywdzące strasznie... Zresztą mój jest jedynakiem i sam to potwierdza. A z kolei miedzy mną i bratem jest 7 lat różnicy - to za dużo... mimo, ze fajnie sie dogadywaliśmy to jednak nie ten przedział wiekowy...

Dziś mieliśmy. Panowie przyjechali po 9, wyjechali przed 11, mąż pozbierał gruz, pociął drzewo, pojechaliśmy na budowę, zasypaliśmy pól fundamentów, bo na więcej brakło nam ziemi :/... Wróciliśmy, mąż do drewna, w międzyczasie zamurował komin, ja odsprzątałam resztę i teraz umieramy. To znaczy on bardziej, bo co ja mogłam się zmęczyć przy kurzu :)

Nie chciałabym mieć dzieci rok po roku, bo jedno jeszcze w pieluchach, drugie już w pieluchach, jedno chce na ręce, a tu ciąża, dwa wózki, nie nie nie... Generalnie chcemy zacząć się starać o drugie... Kurcze, zapomniałam, niech pomyślę...teraz urodzę, wrócę do pracy w 2013 na początku, gdzieś rok porobić i w 2014 zacząć staranka, ale teraz faktycznie w kwietniu, żeby było z początku roku. Czyli obecna Dzidzia będzie miała troszkę ponad dwa latka przy początku starań

Sil ja właśnie podobnie myślę! Akurat zeby było maleństwo kiedy te drugie będzie miało z 2-3 latka. Nooo chyba ze mi się odmieni po porodzie! :-D

jejciu,,dzisiaj bylismy u znajomych ktorzy maja malutka, 1 miesieczna, dziewuszke.. zakochalam się.. Taka fajniutka..serce mi bilo szybciej jak mialam ja na rekach.. no i teraz jak wrocilam do domciu to łezka się w oku kreci..

Tuli kochana :* Ja to teraz wystarczy że zobaczę dziecko maleńkie w wózku na odległość a już mam łzy w oczach...

witam po zakupach po kolacji po pogawedkach z rodzicami ;-) a w sklepie kupilam smoczki 2 ;-) i 2 pary rajstop 40den dla ciezarnych fioletowe i czarne ;-)i chaka z chupa czups ;-)
smusp2.jpg

dziurka mi sie ta sukienka podobala taka luzna nie ta olowkowa ;-)

magda wspolczuje zdrowka zycze:* ja na przeziembienie dostalam same hemopatyczne leki pod jezyk do ssania ale nazwynie pamietam.. i lezec i herbatke pic z cytryna...

ael jak pokoik?

e chyb a wszystkie spia wiec doranoc kochane :*kolorowych ;-)

Aaaaa Atan masz smoczek z identycznym logo jak ja śpioszki!!! :szok: Ten tygrysek przytulony z Kubusiem!

A u mnie tragedia... znowu nie chce mi się jeść... :zawstydzona/y: Wczoraj to na musiałam sobie przypominać godzinami i porach posiłków i jeść na siłę... Zupełnie nie czuję głodu... A już się cieszyłam ze wraca mi apetyt... :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień doberek, uśmiałam się z rana nie mało z tych wczorajszych postów :-D widzę, że Ael wszystkich namawiała na sexik :-D
Ja już dziś troszkę lepiej się czuje ale gardełko jak wstałam - masakra!! Ale daruje sobie już doświadczenia z czosnkiem i wyczytałam jeszcze, że można płukać gardło solanką przygotowaną ze zwykłej soli kuchennej. Miałam dziś pierwszy zjazd w szkole ale olałam bo jak mam się doprawić a od jutra muszę jeszcze tydzień na praktyki pochodzić! :-(

Aha, Dziurko co do sukienek to właśnie tak mi sie wydaje, że ta druga jest bardziej na wszystkie okazje i równie dobrze na wszystkie pory roku bo w zimie można pod nią ubrać białą (lub jeśli nie potrzeba tak bardzo elegancko to w innym kolorze) bluzeczkę i grube rajstopki i super! A ta pierwsza jest taka cieniutka bardziej na lato i wiosnę! Ale znów Fifka ma rację, że trzeba mieć odpowiednią figurę do takiej sukienki, ja bardzo lubię ten model bo mam dość wąską talię a szerokie biodra (oczywiście nie w ciąży :-p) i jak miałam spódnicę ołówkową to bardzo dobrze się w niej czułam...

Fifka myślę, że nie ma co na chama w siebie pchać... przecież dzidziuś dobrze się rozwija i jakby potrzebował czegoś to na pewno organizm dałby Ci znać... Chyba, że popytasz u lekarza o jakieś kropelki na apetyt, tylko nie wiem czy można takie w ciąży...

Ostatnia edycja:
Cześć kobietki :)

Natworzyły natworzyły wieczorem zboczuchy jedne :P Nie molestowałam małża wykąpaliśmy się przed 20tą a potem sobie leżeliśmy i oglądaliśmy przytulacjąc się.

ma_gdalena dobrze że zostałaś w domu, kuruj się kochana

Dziurkaaaa jesteeeeeeeeśśśśś?

Fifka na pw coś ci wyślę

Ostatnia edycja:
Magdalena dzidziuś dobrze się rozwija ale ja do tej pory nie przybrałam ani kilograma na wadzę... za to zrzuciłam już z 7kg jak nie lepiej... Jak zaszłam w ciąże byłam szczupła... a teraz jestem aż chuda... dziwne bo morfologia dobra, anemii nie mam i nikt nie wie dlaczego tak się dzieje... :eek: A moja gin jedyne jakie zalecenie mi dała to jeść...

Oj mój mnie wkurzył... wymarzyłam sobie ekstra śniadanko a on woli spać niż iść ze mną do sklepu... niech go myszy zjedzą za to!! Ooo! W lodówce jest coś do jedzenia niby ale nic co by i smakowało... :-( Zjadłam jabłko ale to za mało...

Oooo matko jest jedzenie!!! Cebula!!! Ide smażyć cebulę z kiełbaską!!!! Aż ślinka mi cieknie!!! (spoko cały czas bede zerkać na forum)

Ostatnia edycja:
Martocha akurat niedawno oglądałam pogromców mitów i oni badali co jest najlepsze na kaca :-D Wyszło im ze najlepsze jest tłuste i obfite śniadanie.

Na przyszłość, jak będziesz chciała więcej wypić to pamiętaj by brać w międzyczasie witamine C lub pić dużo soku z pomarańczy. To jest najlepszy sposób na obrone przed kacem. Po fakcie już raczej ciężko coś doradzić...

Dobry !
Fifka, Magdalena chyba kupie obie. Bo ta ołówkowa to właśnie na wszystkie okazje i ja już mam ołówkowe spódnice i się świetnie w nich czuje wiec i sukienka będzie ok. Poza tym mnie taki krój wyszczupla a akurat w biodrach nie jestem szeroka jakoś bardzo bardziej od pasa.W ogóle talię podkreśla. A druga to chyba dzianinkowa więc biorę obie, a co.
Martocha oj kochana nie znam, ale tulę Cię mocno strasznie. nie przejmuj się kochana tak bardzo.
Neciuszka żem jest a cooo?
Fifka a niechże pośpi chlopina
Atanku jakie słodkie te smoki kurcze, cudne

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry