reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

hej :-)
Dziewczyny jestem przekonana na 100% że nie ma dzidzi w moim brzuszku i czekam na @ a ta nie przychodzi :wściekła/y:
Mineralna dziękuję za wstawienie zdjęć śliczna córeczka ;-)

reklama
neciuszka: o to przepis od ael
Bułeczki drożdżowe od Ael

Ciasto drożdżowe: 2 dag drożdży, 6 dag cukru, 35 dag mąki, 200 ml ciepłego mleka, 8 dag stopionego masła, 2 żółtka, 1 czubata łyżka cukru waniliowego, skórka otarta z 1 cytryny, sól
Nadzienie: 30 dag powideł śliwkowych
Ponadto: 2 dag masła do posmarowania blachy, 5 dag stopionego masła do posmarowania bułeczek, 5 dag cukru pudru

Do miseczki wkrusz drożdże i połącz je z odrobiną cukru. Wlej 100 ml ciepłego mleka i wymieszaj z 5-10 dag mąki. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Wymieszaj żółtka ze stopionym masłem i resztą mleka. Dodaj do rozczynu razem z pozostałą mąką, cukrem, cukrem waniliowym, skórką z cytryny i szczyptą soli. Zagnieć ciasto. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Rozgrzej piekarnik do 230°C. Z ciasta uformuj wałek, pokrój go w plastry. Spłaszcz każdy kawałek ciasta, nałóż porcję powideł. Sklej jak pączki, ułóż na natłuszczonej blasze stroną sklejenia do dołu. Posmaruj masłem, piecz 20 minut. Posyp cukrem pudrem

Neciuszka a ty mi narobiłas smaka na pizze i juz wieczorkiem idziemy na pizzze z siostra i jej menem :-)

mineralna: to moze do gina jedź nich ci podłapie to co szew puścił

kwatuszek: ja uwielbiam horrory a właściwie bardzie thllirery , ale od kąd jestem w ciazyto unikam, wolę nie wywoływać w sobie uczucia strachu :tak:

pyscek: no to skoro esteś pewna ze to nie fasolka to życzę ci zebyś miała jak najszybciej @ bo po niej zawsze będziesz mogła sie juz starać :-)

dziewczyny chcecie mój brzuch zobaczyc ??

panienki ja zastanawiam sie czy nie wybrac sie na badanie prolaktyny w sumie oststnio badałam ja w maju a mamy styczen juz tylko w ktorym dniu najlepiej??? oststnio robilamw 8dc ale u mnie robia tylko bez obciążenia

reklama
pyscek: ja ci mówię będziesz go mieć :-Dbędziesz ,będziesz ,będziesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fluidki z dziewczyńskiego brzuszka
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No moje ciasto rośnie jeszcze parę minut i idę robić bułeczki, juz mam na nie chec nawet jak wyjdą twarde jak kamień :-)

a pyscek: ty mowisz ze blondynka, to ja raczek dopiero zacziłam :sorry2:
już wstawiam:dla porównania 21 tydzien i 25 tydzien
Zobacz załącznik 423114Zobacz załącznik 423115

a tu lewy boczek :)
Zobacz załącznik 423116

Ostatnia edycja:
Do góry