• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael z moim nie jest tak źle w chorobie... ostatnio miał 39 stopni gorączki bo grypę miał to wcale "nie był umierający" :-D nawet do pracy poszedł :tak: ale jak go coś boli, np. ząb, to od razu łapie ketonal... i bez tabletki przeciwbólowej nie wytrzymuje...

reklama
To ja jakaś dziwna jestem. Fasola jak do mojego rok temu wzywałam o 5 nad ranem karetkę z powodu ataku kolki nerkowej, to przy badaniu Pawła przez lekarkę ja ryczałam ze śmiechu...no niby powinnam współczuć, ale cała sytuacja wydała mi się tak zabawna...

mój jak jest chory, to też do pracy łazi, ale co się przy tym na jęczy, na marudzi, na użala nad sobą - wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr owija się szalikami, smaruje jakimiś śmierdzącymi wikami pierdołami masakraaaaaa. A ja mam wtedy ochotę wziąć nóż i mu krwi upuścić.
Ael ja wczoraj jak mąż jęczał i się zwijał przy zmianie opatrunku, to tak się śmiałam i stwierdziłam, wiesz ja myślałam, ze ty taki samiec prawdziwy jesteś, a ty tylko udajesz, teraz wychodzi z ciebie tylko taki samcyk - zrywaj ten opatrunek bo cie zawiozę na pogotowie, a tam Ci już jednym pociągnięciem gazik z palca zdejmą. Tak mnie wkurzył, a wtedy to go jeszcze nie bolało, co to ból to on się w nocy przekonał.

Ostatnia edycja:
Skurczy za Chiny kapitalistyczne nie przegapisz i będziesz wiedzieć, że to właśnie skurcze. Ból narasta po czym zanika i tak co parę minut. A ból okresowy też rozróżnisz. Pod koniec ciąży taki ból zwiastuje poród. A uczucie w brzuchu to po prostu ciągle pracująca macica, musi przecież do końca się rozciągać.

Czytam. Rozumiem kazde slowo. I na koniec i tak nie wiem czy wiem o co kaman. Mam nadzieje, ze poki co skurczy zadnych nei bedzie i sie nie bede zastanawiac. :) Dzieki Ael!

pok w ciąży to jest tak, że ślina z pyska cieknie, trzeba się pilnować, żeby sobie kolan nie zaślinić. Brzuch boli jak na okres, a później jest takie uczucie jak by ci ktoś macicę zapiął na dziecięce szelki, a szelki zamiast na ramiona to na głowe naciągnął. No i (.)(.) bolą, bolą jak cholera, a czasem napier*alają i to tak trochę trwa, ze 3 miechy, później już tylko bolą. W trakcie, ale to zalezy od kobiety, czasem się rzygnie, a są przypadki takie, ze czasem się uda nie rzygnąć, bo rzyga się z reguły. Dodatkowe przyjemności to bóle pleców, rwa kulszowa, skurcze wszelakiej maści i swędzenie,, jak nie brzuch to sutki i tak w koło macieju. W tej rutynie dnia codziennego, odnosimy również sukcesy, po wejściu na 3 pietro czujemy się jak byśmy zdobyły Rysy, na 4 pietrze to już Mont Everest.
Ale musisz zawsze pamiętać - uśmiech z pyska nie schodzi bo przecież ciąża to nie choroba (jak mawiają faceci;-)). To najlepszy okres w życiu - jak mawiają kobiety teraz myślę, ze chyba nienormalne, ale może po porodzie zmienię zdanie.

piekny opis :)
usmiech jest. ale wszystkie te odczucia sa calkowicie nowe i troche mnie momentami przestraszaja.

hej :]
i jak tam Iwasek już po cc ???
Powiedzcie mi co oznacza to,że jak się nie miało owulacji a @ nie ma i temp z dnia na dzień idzie w górę ?? bo nie rozumiem tego ... o co kaman ?? :confused:

a skad wiesz, ze nie mialas owulacji?

Pok wszystkie odczucia miałyśmy i każda się bała więc się nie martw. Jak nie ma plamień i mocnego bólu to wszystko jest ok i nie zamartwiaj się bo zwariujesz do 40 tygodnia ;-) - powiedziała to ta co się wcale nie zamartwia
wink2.gif

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry