reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witajcie
łoł na dnia sleep nam pęknie he he
ależ ja się dzisiaj wystraszyłam, jak się obudziłam leżałam na lewym boku a moje dzieciątko taki balonik zrobiło, tak się chyba ułożyło a ja się ruszyłam to uciekło oj
Gosia śliczniutka, dzielna kobietka, jak nasza Łucja!-o właśnie leci program o wcześniakach!
bożesz 490 g najmniejszy wcześniak-teraz ma 6 lat!

reklama
necia śliczniusia drobniusia :*

mam pytanko do mamusiek bo sie zgubiłam...

• bo niedlugo czeka nas szczepienie i nie wiem co zrobic i nie kumam jeszcze tego 5w1 i 6w1 i co jest lepsze i czy inwestowac w te pneumo i rota ? bo to drogie ze hej..niewiem czy nas na to stac..
  • czy te na nfz starcza czy chociaz te 5w1 zrobic?

my też braliśmy 5w1. i chodzi o to, że przy pierwszej szczepionce zamiast dziecko mieć 3 wkłucia to ma 2 a przy następnych już tylko po jednym, natomiast 6w1 od początku jest tylko po jednym wkłuciu. No i płacisz za każde szczepienie około 120zł (u nas 109zł). Tzn my byliśmy w 6 tygodniu życia na szczepieniu, zapłaciliśmy 109zł mały miał dwa wkłucia (bardzo dobrze zniósł) i teraz na dniach znów idziemy na następne, znów płacimy 109zł ale ma już jedno wkłucie.

Magda: Gratuluje!! Opowiadaj co to za praca:)

fasola: Super że już niedługo maleńka wychodzi i w końcu będziecie razem:)

fifka: Też kojarzę te kanapy:)

Czy wy wiecie, że dziś jest DZIEŃ CZEKOLADY?! Nie zapomnijcie świętować;)

Hahahaha ja już sama wyglądam jak czekolada!!!! :sorry:

Mniam mniam:zawstydzona/y:

Powiedzcie mi dziewczyny.. Ja donoszona jestem od dziś, czy od przyszłego tygodnia?

Od przyszłego tygodnia! po skończonym 38 ;-) już niedługo :*

Necia śliczna żabunia z tej Twojej Małgosi :*:*

Fasolka kurcze znów tydzień dłużej ale lepiej poleżeć dłużej w szpitalu a później wyjść już na stałe do domku :* trzymam kciuki

A ja wczoraj kupiłam sobie już sukieneczkę na weselę! Co prawda bardzo skromna ale ukrywa wszystkie moje fałdki!! :-)

ma_gdalena pokaż sukienkę:tak:
wracając do szczepień to my z mężem też już nad tym myśleliśmy, on w tym temacie jest bardziej "opanowany" wszystkie jego znajome w pracy mają dzieci, więc tematy dziecięce nie są mu obce, ja z drugiej strony zawsze miałam wyrobione zdanie na temat szczepień np przeciwko grypie-i byłam na NIE, sama bym się nigdy nie zaszczepiła, ale jeżeli chodzi o dziecko to całkowicie zgłupiałam, a bo chciałabym ustrzec je przed wszystkim co najgorsze. Mąż wziął mnie pod włos i pyta czy siebie bym zaszczepiła na rota i pneumokoki, to odp mogła być jedna, no to po co te zarazki chcesz fundować dziecku. O tych szczepieniach warto poczytać, chronią przed 3 wirusami a na swiecie jest 50 szczepów. Jeżeli chodzi o podstawowe szczepienia takie, na ktore nas szczepiono to tak, a jak mam jeszcze ograniczyć ból (5w1) to jestem za, chociaż to też mam swoje złe strony...

Sleepy juz jesteś donoszona :tak: połny 37 tydzień i rozpoczęty 38 oznacza ze dziecko jest juz gotowe zresztą to pisze nawet na suwaczku :-) Konrad rodzony był w 37 tygodni i 3 dni i nie był kwalifikowany jako wcześniak :tak:

śliczne, podoba mi się taka biżuteria, albo długie "korale" świetnie to wygląda przy prostej tunice, u kogoś super, ale jak ja ubiorę to mam wrażenie, że bez sensu to wygląda:-(
to czekamy na foteczkę:tak:

magdalena: Piękna sukienka! Bransoletki też z resztą:tak: Bardzo lubie reserved- zawsze się tam znajdzie coś fajnego.. Pokażesz się nam w stroju?:)

Właśnie nie wiem jak to jest z tym donoszeniem,bo na suwaczku jedno a mi lekarz wyraźnie mówił, że termin to dwa tygodnie przed i dwa po dniu X wyznaczonym przez niego.. Brzmi wtedy logicznie że za tydzień. Trochę mnie ten suwaczek przeraził dziś, bo się pytają czy torba spakowana a ja ani jednego kosmetyku nie mam;P

reklama
magdalena: super sukiena, i biżuteria też, i koniecznie sie pokaż jak sie już wystroisz :-)

slyp: gratuluje 37 tygodnia :-) juz niby z górki ,tylko to czekanie mnie męczy,

miq: ja to nie wiem co z tymi szczepieniami, z jednej strony mam obawy a z 2giej jakby coś sie działo to bym miała wyrzuty sumienia ze nie zaszczepiłam, nie wiem czy szczepić czy nie, jak sie mała urodzi musze zgłąbić temat

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry