reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania po raz pierwszy :)

I właśnie o taką konsekwencję, jaką w ostatnim zdaniu napisałaś mi chodziło.

Sun, Aga, jak tam? Działacie na majowo? :)))

Fasolka, super, ja moją nauczyłam majdać się na brzuch i żałuję ;)

Dziś znów z Wami nie posiedzę, bo muszę ciasto upiec :-D jutro wiecha na płycie, :-D:-D:-D cieszę się jak głupia. szkoda, że wypić nie będę mogła z chłopakami, choć moze dobrze, bo jeszcze się okaże, że oni przepijają, a ja nie :zawstydzona/y: :-D

reklama
Necia - super, że Gosia już niedługo będzie w Wami w swoim domku :)
Fasolka - grzeczna, Ta Twoja Niunia :) moja od początku mało spała, może z tydzień było tak, że jadła i spała, a jak już miała 2tyg to zaczęła "ustawiać" rodziców ;p
Fifka - bardzo mi przykro... ale musisz być konsekwentna. Ja na swojego "trolla" nie mogę narzekać, bo pomaga, ale czasem mam takie dni kiedy ręce opadają i padam na pysk, wtedy zazwyczaj K ma służbę, albo jakieś załatwienia i wybucham mu w rozmowie telefonicznej... raz miałam taki dzień, gdzie miałam dość wszystkiego, bo co nie robiłam to było źle, pierw porozmawiałam z mężem, odciągnęlam pokarm, umalowałam się, złapałam za kluczyki i jazda do sklepu i na przysłowiowe "miasto", ale wiadomo (matczyny instynkt), nie wytrzymałam dłużej niż 4 godziny. Zastanawiam się czemu my po kilku godzinach mamy takie coś, że trzeba wracać, a oni mogą być nawet ponad dobę poza domem i im nic nie brakuje... kiedyś K powiedział, że przecież siedzę w domu, zawsze mogę coś przekąsić, wyjść itd, ale tego, że trzeba zrobić pranie, ugotować, uśpić Małą, nakarmić, zadbać choć troszkę o siebie, to nie wlicza w rytm dobowy, więc mu nakreśliłam grubymi słowami, że niech na dobę się zamieni: ja pójdę do pracy, a on zostanie sam w domu... to się zaczął zastanawiać. Ach Ci mężczyźni...

Myślę nad kolejnym grillu dzisiaj. Taka pogoda piękna, Kala w samym bodziaku, bądź sukience - kocham takie dni :)

Ael - Wiktor to już duży kawaler :) i jaki słodziak :)

witam ;-)
fifka dobra postawa!! tak trzymaj!! a nie o raczki chodzilo tylko o to ze sama sie na bok przewróciła ;-) bo raczki ja interesuja od samego urodzenia... nimi sie bawi przy twarzy ..

Dzięki za rady jeżeli chodzi o kosmetyki.. Mam podobne zestawienie więc chyba sobie z tym poradzę

Netka OSZALAŁAM!!! PIĘKNIEEEEEEEEE!!! Brawo dla Gosi, że tak ładnie sobie radzi no i trzymam &&&&&&& żeby wyszła szybciutko :* eh poryczałam się czytając tego posta

Iwasek dobrze, że Twój przynajmniej rozumie i daje Ci trochę odetchnąć :*

Fasolka ucałuj Łucję od cioci :* cieszę się, że dobrze Wam idzie :tak:

Atan Amelka robi piękne postępy brawo :-)

Fifka najważniejsze żebyś była konsekwenta :tak: .. źle się u Ciebie dzieje ale mam nadzieję i mocno trzymam &&&&&&& żeby się ułożyło :*

Badacie dziewczyny szyjke macicy? ja codziennie badam i bardzo łatwo jąwyczuwam i mój narzeczony też wyczuł jak to określił " gąbeczke" wiecie może ile może kosztować beta hcg ?

Kee? Narzeczony gmera Ci w szyjce :szok: Omg! Niektórzy mają pomysły....
Co do temp to może wskazywać na ciąże ale NIE MUSI! Poczekaj do terminu @ i jak się nie pojawi to zrób test a będziesz wiedzieć.

Bożeszzz.. co za pogoda.. leci ze mnie jak z kranu Omg! Uwielbiam lato i taką pogodę ale nie w ciążowym stanie.. A jeszcze teraz gotuję obiad to już w ogóle super.. potem koniecznie chłodny prysznic..

Miałam mnóstwo pytać co do wyprawki i zapomniałam ahh.. ale nie martwcie się, jeszcze Was zamęczę pytaniami ;-):-D

kochane każdej z osobna (fifka, ael, fasolka, iwasek, atan, sleep, natka mam nadzieję że nie pominęłam nikogo a jeśli tak bardzo przepraszam) bardzo dziękuję za &&&&&&& i Małgosia jak nic cioć się słucha bo w piątek wychodzimy do domu a już wogóle mi kopara dziś opadła do samej ziemi tyle prób było i nic a dziś moje dziecię dwa razy z cyca zjadło za drugim razem jeszcze nie dostawiłam a już dziubolek otwarty :-D:-D:-D jutro wysyłają jeszcze badanie jakieś do warszawy przez mój zespół help co miałam w momencie porodu mam nadzieję że wyniki będą dobre ale czeka się na nie 1,5 - 2 tygodnie i jak będą zadzwonią to przyjedziemy z małą. aaaaa i się pochwalę przebierałam przewijałam Malutką tylko kąpać nie kąpaliśmy ale pani ładnie nam pokazywała tłumaczyła wszystko :-) na 18 jedziemy znów może też z cyca zje

natka nie rycz słońce

ja mam zapytanie kochane bo gdzieś pisałyście ale nie zapisałam a nie chce mi się szukać mam z kosmetyków do kąpieli płyn 3 w 1 i sudocrem nic więcej nie zdążyłam kupić powiedzcie kochane co jeszcze mi potrzebne jutro musimy kupić co trzeba jeszcze. segreguję właśnie ciuszki rozmiarami i będę układać żeby wiedzieć co mi potrzebne ewentualnie jeszcze na już.

wczoraj wieczorem karuzela od ciotki przyszła i ma tą pozytywkę co w szpitalu miś ma więc Gosieńka będzie zachwycona bo ją uwielbia

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczęta :-)
Fifcia super miniaturki możesz wysłać do Neciuszki bo moja Łucja jest długa i w te 50 ledwo się mieści, to szkoda na dwa razy do mnie wysyłać :-)
Ja od wczoraj sadze i sieje kwiateczki i krzaczki wszelakie. Jeszcze jutro posadzę pelargonie na balkon i petunie do gazonów i sezon wiosenno - letni uważam za otwarty :-)
Ja używam do kąpieli płynu oilatum i mydełka bambino. Pyszczek przemywam samą wodą z tymże oilatum lub solą fizjologiczną i smaruję oliwką.Zresztą całe ciałko oliwkuje, dodatkowo paszki, szyjkę i tyłek smaruje bepantenem, a teraz dodatkowo kupię alantan. Na spacerki pysiora smarujemy bambino pielęgnacyjnym.Sudokrem odradzili mi w szpitalu bo bardziej wysusza niż natłuszcza.

Ostatnia edycja:
necia super ;-) ale twoje posty poprawiaja humor ;-) kochana plyn 3 w 1 starczy do kapieli ja zamiast sudocremu polecam bepanthen masc na pupe ;-) wiadomo chusteczki nawilzone oliwka i wsio ;-) wiadomo waciki do uszu i waciki do przemywania oczu ;-) miseczka do wody przegotowanej ;-) i witaminy wam napewno kaza kupic k+d ;-)

necia malgosia slicznie spi ;-)

a moja ubieram w domku w bodziaka z krotkim rekawem lub rampersa i skarpetki i tak se lezy ;-) w wozku tak samo tylko ubieram spodenki dodatkowo i na wszelki wypadek mam kocyk jagby sie pogoda zepsula i kaftanik z dlugim rekawem ;-) ale zawsze jest na krotko bo ciepelko jej i czapeczka oczywiscie na uszy ;-) by nie przewialo ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja ubieram dość ciepło, bo Łucja jest zmarzlaczek, wiecznie łapki ma zimne. W domu do spania bodziaki, kaftanik i pół śpiochy, ewentualnie bodziaki z długim rekawem wtedy już bez kaftanika. Na dwór to samo plus dodatkowe okrycie i lekki kocyk. Ja jej nie prowadzam w wózku po słońcu tylko śpi sobie w półcieniu. Nie ma potówek więc raczej za gorąco jej nie ubieram, jak jest w samych bodziakach i i skarpetkach to zaraz jest zimna jak lód :-)

Do góry