reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Goya jakaś gimnastyka okej... ale tak jak piszę Magdalena na rowerze jeździć nie wolno... z bieganiem tez kiepsko... podnosić nic ciężkiego nie wolno... ani broń boże ćwiczyć mięśnie brzucha... :no: ogólnie mało można...

Magdalena no to niby tylko 400zł ale zawsze coś...

ja pie*dziele.... ale mam mleka... cycki mi zaraz wybuchną a mały jeść nie chce... laktatorem ściągnęłam z jednej piersi tylko TROCHE żeby twarda nie była.... i było 80ml... a ściągałam może z 1 min... :szok: może połowe opróżniłam cycki ledwo....

reklama
Fifka u mnie ostatnio z mleczkiem jakoś tak dziwnie! Mały dojada na szczęście i w ogóle wszystki OK ale biust bardzo zmalał :szok: poznaję po biustonoszach bo zawsze mi się aż wylewały a teraz całe schowane w miseczkach :-p dla mnie w sumie to dobrze bo ja jakoś źle się czuję z takimi piersiami! Ale może to też dlatego, że ostatnio schudłam 3 kg :szok: nawet nie wiem jak to się stało!! Nie mam w ogóle apetytu, jakby nie to, że karmię to chyba bym nic nie jadła przez cały dzień! A jak coś zjem to zaraz mi niedobrze!!!

fifka jak to jest by sie zalapac na wychowawczy platny ? moj ma umowe na 1500brutto a ja 1400 i jak o sie liczy ?? na 3 czy na 2 ma nieprzekraczac bo jak nie pracuje to moje zarobki sie nie licza tylko jegoo 1500 wiec jak podzielimy na 3 osoby to mamy po 500zl wiec sie lapie ? na platny ? bo ja juz zgłupiałam...
bylo wszystko dobrze z niunia do godziny 20 o 20 lament krzyki niewiadomo po co... ale juz spi... uspokoila sie.. chyba se przypomniala o szczepieniu albo szczepionki jej przeszkadzaja w organizmie.. ale goraczki brak i na udach niema zadnego rumienia ;-)

Atanku Bartek też czasami budzi się z takim krzykiem! To już słodkie tajemnice naszych dzieci! Może coś im się przyśni albo czegoś się wystraszą na co my nie zwrócimy uwagi...

A jeśli chodzi o wych to nie można przekroczyć więcej niż 504zł na osobę! Liczy się tylko wypłata Twojego męża wtedy! no i nie ważne ile ma na umowie bo podejrzewam, ze będą chcieli zaświadczenie o zarobkach z ostatnicg 3 miesięcy... więc jeśli w tym czasie miał jakieś nagrody albo nadgodziny to wyjdzie, że zarabia więcej niż te 1500zł. |Oczywiście chodzi o kwoty netto! Musiałabyś się dowiedzieć!

A ja teraz uciekam oglądać "Plotkarę" bo są już dwa nowe odcinki :-)

Dobranoc :*:*:*

czyli sie łapiemy na 400zl ;-)bo on niema nic wiecej wykazywane nigdy ;-)

ale czyli moge dostac zusu 400zl i moge sie z szefem umowic na kilka godzin do pracy i bedzie si //?? dobrze rozumiem ??i przez jaki okres zus placi mi te 400zl ? bo ja nic nie wiem ;-)

niunia od godziny spi
magdalenko ona wtedy nie spala byla na rekach ... i histeria byla.. jak przy szczepieniu.. po wkuciu jak wciskala t zaczela tak krzyczec i zarazsie uspokoila a ta w 2 noge kula.. i znowu histeria.. i tak samo momentalnie zaczela... ale sie nie chciala uspokoic..

dobranoc bo zniklyscie,,

Ostatnia edycja:
Atan haha nie ma takiej opcji kochana! Jeśli siedziesz na wychowawczym i pobierasz zasiłek (t tak to się nazywa) to nie masz prawa pracować...:sorry2: niestety... więc jeśli chcesz iść do pracy to idziesz tam na pół etatu ale z wychowawczego nici... a jeśli chcesz tą kasę to siedzisz w domu z dzieckiem. To są rzeczy których nie da się połączyć...

Mój miał też wieczorem jakieś histerię... ale to pewnie dlatego ze zjadłam wczoraj na śniadanie szczypioru... (głupia ja.... :zawstydzona/y:) bo widać było ze go brzuszek boli... choć to nie była klasyczna kolka, bo niby wisku nie było ale żalenie się okropne...

A w tym roku w górę poszła najniższa krajowa więc i próg "załapywania się" na wychowawczy jest wyższy a i sam sasiłek podobno wzrósł... ale za cholerę na necie nie mogę znaleźć o ile... znalazłam tylko informację że właśnie od 2012 wzrasta... a o ile to grom wie....

Magdalena mój ma minimalną krajową na umowie więc się załapuję. No nie da sie mniej zarabiać pracując na etacie (znaczy teoretycznie, bo umowa to jedno a wynagrodzenie drugie)

Co do biustu ja tak miałam wcześniej... a teraz???? Boże cycki znowu zrobiły się ogromne! :no: muszę pilotować bo zaczną mi się robić zastoje... :szok:

A co do wagi to ja tyje... tyje i tyje... wszystko mi smakuję... rano jem dwa śniadania.. jedno koło 8 a drugie z mężem koło 10... nie chcetrzymac diety póki karmię ale chyba muszę się zabrać za ćwiczenia... boże... w żadne spodnie oprócz ciążowych się nie mieszczę... no i w leginsach zasuwam...

A ty robiłaś test?? Moze te mdłosci to od nowego członka rodziny? :-D Ja już po @ jestem! Na początku martwiłam się tym ze@ pokryła się z kryzysem... i ze to moze oznaczać koniec karmienia... ale wyczytałam ze jak dziecko robi pkolo 5 godzin przerwy (Konrad robi około 7 w nocy) to owulacja potrafi wcześniej jeszcze podczas karmienia wystąpić. :tak: No i tym sposobem mleczko mam i moge teraz zabezpieczać się naturalnie! ;-)

Wczoraj dlatego zninełam bo pierś mi "spuchła" od tego mleka i zaczeła boleć... :no: dzisiaj boli mnie bok tej piersi ale już nie mocno i już jest miększa niż wczoraj (wczoraj to mogłam zabić...) :szok: Ja takie cyrki odstawiałam przy tym kryzysie że jak mleko wróciło to mogłabym i bliźnięta teraz wykarmić.... :cool2:

LAMIAV STO LAT!!!!
Zobacz załącznik 462894
Zobacz załącznik 462894…………… ( …… ( ……( …… (
…………… () --- () ---() ---()
…………… || -— || — || — ||
…………..{*~*~*~*~*~*~*}
……….....♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
…… { ~*~*~*~****~*~*~*~ }
.........♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
....{*~*~*~*. LAMIAV. *~*~*~*}
…{ *~*~*****STO LA****** ~* }.
…{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ }
…......♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
.................)xxxxxxx(
......./xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx\

Ostatnia edycja:
Sun ja mam tak samo jak Magdalena - chciałam rodzić naturalnie i nie chciałabym mieć CC. No... chyba ze trzeba by było...:tak: Naturalny poród to wbrew pozorom wspaniałe przeżycie i wcale nie uważam że to "pomyłka" :tak: Zależy jak do tego podchodzisz... Ja poród miałam fajny i mogę rodzić nawet kilkoro dzieci! :-)

Co do studentów to masz prawo się nie zgodzić moja droga... nie wiem czy Twoja siostra o tym wiedziała... Nie ma w Polsce takiego prawa które zezwala na pobyt studentów przy porodzie bez zgody pacjentki...

Kochana ale właśnie powiedzieli mojej siostrze, że studenci mają prawo być... bo uczą się na lekarza i muszą to widzieć też w praktyce....Więc nie wiem jak to jest... a po drugie moja siostra rodziła 6 lat temu tak więc może teraz przepisy się zmieniły.....

Fajnie, że macie takie podejście do porodu sn... troszkę Wam zazdroszczę, no ale ja chyba jestem inna w tej sprawie...

Mam jakiś mętlik w głowie bo bardzo mi skaczę temperatura po owulacji i nie wiem dlaczego... :-(

Sun przepisy się troszkę zmieniły przez te lata :tak: Teraz nie mogą odmówić ci bez przyczyn medycznych porodu z mężem... Masz prawo do kontaktu z dzieckiem "skóra do skóry" przez dwie godziny od razu po porodzie... no i masz prawo do godnego porodu... baa rodzić w domu mozesz, za to się płaci ale prawo masz :tak: Jest teraz wiele praw dla kobiet rodzących tylko ze kobiety nie zawsze umieją je egzekwować a podczas bóli porodowych ciężko się myśli... dlatego dobrze jest rodzić teraz z mężem bo on czuwa nad takimi sprawami kiedy żon odpływa :-p

Poza ty, poród porodowi nie równy... ja cieszę się ze rodziłam sama ale ja byłam na znieczuleniu przez połowe czasu trwania porodu no i rodziłam 5 godzin... a jak dziewczyny się męczą po kilkanaście? każdy ma inny organiz i próg bólu :sorry2:

A gdzie masz wykres?

Magdalena wszystkiego dobrego dla Bartusia z okazji 4 miesiąca!!!! :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Atan haha nie ma takiej opcji kochana! Jeśli siedziesz na wychowawczym i pobierasz zasiłek (t tak to się nazywa) to nie masz prawa pracować...:sorry2: niestety... więc jeśli chcesz iść do pracy to idziesz tam na pół etatu ale z wychowawczego nici... a jeśli chcesz tą kasę to siedzisz w domu z dzieckiem. To są rzeczy których nie da się połączyć...

Mój miał też wieczorem jakieś histerię... ale to pewnie dlatego ze zjadłam wczoraj na śniadanie szczypioru... (głupia ja.... :zawstydzona/y:) bo widać było ze go brzuszek boli... choć to nie była klasyczna kolka, bo niby wisku nie było ale żalenie się okropne...

A w tym roku w górę poszła najniższa krajowa więc i próg "załapywania się" na wychowawczy jest wyższy a i sam sasiłek podobno wzrósł... ale za cholerę na necie nie mogę znaleźć o ile... znalazłam tylko informację że właśnie od 2012 wzrasta... a o ile to grom wie....

Magdalena mój ma minimalną krajową na umowie więc się załapuję. No nie da sie mniej zarabiać pracując na etacie (znaczy teoretycznie, bo umowa to jedno a wynagrodzenie drugie)

Co do biustu ja tak miałam wcześniej... a teraz???? Boże cycki znowu zrobiły się ogromne! :no: muszę pilotować bo zaczną mi się robić zastoje... :szok:

A co do wagi to ja tyje... tyje i tyje... wszystko mi smakuję... rano jem dwa śniadania.. jedno koło 8 a drugie z mężem koło 10... nie chcetrzymac diety póki karmię ale chyba muszę się zabrać za ćwiczenia... boże... w żadne spodnie oprócz ciążowych się nie mieszczę... no i w leginsach zasuwam...

A ty robiłaś test?? Moze te mdłosci to od nowego członka rodziny? :-D Ja już po @ jestem! Na początku martwiłam się tym ze@ pokryła się z kryzysem... i ze to moze oznaczać koniec karmienia... ale wyczytałam ze jak dziecko robi pkolo 5 godzin przerwy (Konrad robi około 7 w nocy) to owulacja potrafi wcześniej jeszcze podczas karmienia wystąpić. :tak: No i tym sposobem mleczko mam i moge teraz zabezpieczać się naturalnie! ;-)

Wczoraj dlatego zninełam bo pierś mi "spuchła" od tego mleka i zaczeła boleć... :no: dzisiaj boli mnie bok tej piersi ale już nie mocno i już jest miększa niż wczoraj (wczoraj to mogłam zabić...) :szok: Ja takie cyrki odstawiałam przy tym kryzysie że jak mleko wróciło to mogłabym i bliźnięta teraz wykarmić.... :cool2:

LAMIAV STO LAT!!!!
Zobacz załącznik 462894
Zobacz załącznik 462894…………… ( …… ( ……( …… (
…………… () --- () ---() ---()
…………… || -— || — || — ||
…………..{*~*~*~*~*~*~*}
……….....♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
…… { ~*~*~*~****~*~*~*~ }
.........♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
....{*~*~*~*. LAMIAV. *~*~*~*}
…{ *~*~*****STO LA****** ~* }.
…{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ }
…......♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
......./xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx\

Fifka można połączyć wychowawczy z pracy! wczoraj czytalam artykul i bylam w szoku! tylko ze praca nie moze uniemozliwiac bezposredniej opieki nad dzieckiem! czyli mozna to zrozumiec ze to ma byc np jakas praca w domu

Lamia syskiego naj naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :*:*:*

A test juz robilam :-p negatywny... :-p

Ostatnia edycja:
Do góry