• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

miliaa miałam TSH 5,2 (norma była do 4,9) no ale wiadomo przy staraniach ma być mniej :)

Dziewczyny co do badań prolaktyny mi endokrynolog powiedział że mam zrobić właśnie prolaktynę, TSH oraz aTPO po miesiączce. Zaś na stronie mojego laboratorium gdzie są wskazówki dla pacjentów jest napisane
"Badania hormonalne
  • Najczęściej na badania hormonów płciowych pobieramy materiał od 2 do 8 lub 18 do 22 dnia cyklu.
  • Jeśli zachodzi potrzeba pobrania materiału innego dnia należy zapamiętać, z którego dnia cyklu jest wynik.
  • Każda faza cyklu ma swoją normę i można zinterpretować wyniki."

Jak widać można chyba zarówno na początku jak i pod koniec cyklu :)

reklama
Anulka jak dostanę do piatku @ to pójdę wszystko zrobić w sobotę łącznie z tą prolaktyną i tyle... najwyżej u Pani gin powiem kiedy robiłam i gdybym miała powtórzyć w II fazie cyklu to powtórzę... ;-) (tym bardziej, że firma zwraca mi za takie badania kasę to mogę sobie na to pozwolić)

Anulka za każdą wizytę ginekologiczną czy u endokrynologa w Klinice też mi zwracają... więc jest ok... fakt na zwrot czekam ok 2 tyg. ale zawsze kasę dostaję...

Zaczyna mi złoto brudzić palec :szok:

TSH robiłam nie tak dawno po porodzie - nie pamiętam tylko po co... ale mam w normię. Wcześniej też robiłam i było w porzadku. Bardziej mnie Progesteron i prolaktyna interesują... No nic... zobaczymy...

Co to jest Atpo??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry