reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Anulka
przestałaś mierzyć tempke?
Tak ładnie poszybowała Ci w górę :)))

czyli według Waszych cykli pierwsza w tym miesiącu testuje Magda, potem Anulka, zaraz po niej Pyscek, a potem Karola :)

Fasolkować mi tu szybko, żebym się mogła trochę przed Wami powymądrzać o tym co się powinno jeść w pierwszych tygodniach ciąży, jak walczyć z mdłościami itd :-D

Vin ta moja tempka to sciema troche bo mierzyłam po poludniu tak dla orientacji więc się nie liczy. Jak się nie udało to od kolejnego cyklu będę mierzyła sumiennie i będę robiła testy owulacyjne.
Oczywiście wolałabym nie musieć ale nie wiem czy mogę liczyć na tyle szczęścia.

Vin Kochana ja nie będę testować ...przestałam mierzyć tempkę i robić na koniec testy ciążowe. czekam na @ wprawdzie początek mojego cyklu ale za jakiś czas będę wypatrywać @ ;-)

Pyscek ja też chyba nie będę testować na koniec tego cyklu bo nie wiem jak długi będę miała cykl i potencjalne testowanie przypadało by mniej więcej na czas kiedy wybieramy się na deskę i w razie gdybym jednak ujrzała II kreski (piękne lecz mało prawdopodobne) będę miała straszny dylemat czy jechać czy zostać. A jak wiadomo decyzję trzeba podjąć jakiś czas wcześniej, zarezerować wszystko, opłacić itd więc nie chce by przepadł mi wyjazd. Będę żyć w niepewności!!!

Karola
Ja na najbliższy miesiąc mam 4 bilety lotnicze, w tym planowany tydzień w Portugalii... niestety idzie w odstawkę...
I wiesz co jest niesamowite.. nie płaczę z tego powodu, choć wcześniej jak myślałam, że może się zdarzyć i że będę musiała ten wyjazd odwołać to było mi przykro...
A fakt jest taki, że jak już siedzisz na fotelu u lekarza ze świeżo co wydrukowany zdjęciami z USG, delikatnie ocierając łzy wzruszenia z kącików oczu, a lekarz całkiem na poważnie mówi, że do połowy lutego WSZYSTKIE loty mam odwołać... to z uśmiechem odpowiadam 'oczywiście' :)

edit:
BTW, mam problem jak powiedzieć w pracy, że nie lecę... i że odwołuję urlop bez przyznania się co w trawie piszczy ;P

Ostatnia edycja:
Vin pewnie masz rację, że nie było by mi szkoda odwołanego wyjazdu na deskę, no zobaczymy, nie ma co gdybać, jest jeszcze jedna opcja i chyba to właśnie zrobię, nie będę testować - nie będę wiedzieć, co ma być to będzie. Na desce i tak nie będę szaleć nie wiadomo jak bo ja raczej z tym bojaźliwych co się ubiorą we wszystkie możliwe ochraniacze :-D
no najwyżej %% sobie odpuszczę.

reklama
Do góry