reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Witam się i ja:) Ja jeszcze jestem w łóżku i w piżamce:) Wczoraj byłam na imprezie baby shower mojej koleżanki. Było super i zrobiłysmy jej śliczny tort z pampersów:)

Witam w niedzielny poranek. W głowie jeszcze huczy wczorajszy wieczór. No cóż trzeba korzystać z życia póki można. W czwartek rozpoczęłam kolejny (chyba 8 cykl) starań:/... Muszę chyba przestać świrować.

Na domiar złego coś mi w środę w nogę wlazło. Mrowiła mi z przodu, na udzie, cierpła, z tyłu jakieś dziwne ciągnięcia. Poszłam więc do lekarza i co?... rwa kulszowa i rwa udowa. Kobieta kazała podnieść mi bluzkę na plecach i ręce załamała nad moim kręgosłupem. Tak więc w piątek od razu poleciałam na aqua aerobic no i zakupiłam miesięczny karnet na jogę. No to zabieramy się za moje ociężałe, 33-letnie cielsko:szok:

Dagna jak "wrażenia" po badaniu, a przede wszystkim jak wyniki jeśli można spytać, mam nadzieję, że w porządku:happy2:

Cześć Dziewczyny:)

Czalok: nie ukrywam- badanie bolało bardzo, ale to dlatego pewnie ze lekarz był taki niedelikatny, bo samo podanie kontrastu to ból porównywalny do 1 dnia jak sie dostaje @, wiec da sie przeżyć, ale to jak mnie badał przed hsg i jego zakładanie mi przyrządów to myślałam ze zajde;p ale wylaczylam mózg zrelaksowalam sie i przeżyłam;) co do wyników to oba sa drozne, wiec tutaj nie ma przyczyny;(

A jak u Was Dziewczyny starania idą? Bo wątek jakoś wyciszyl sie...

Dagna
Super. Bardzo się cieszę, że HSG wyszło pozytywnie :)

czalok
Korzystaj, oj korzystaj :)
Ja ponieważ nie skończyłam jeszcze 12tyg to się większości znajomych nie przyznałam, więc na imprezach 'nie piję, bo prowadzę' :) dobrze mieć samochód w tej sytuacji, chociaż wtedy najczęściej słyszę, to czemu nei przyjechałam metrem lub taxi... ech ;)

A tak poza tym laski wpadłam do Was by Wam przypomnieć, że obowiązkowo proszę Was o doleczenie wszystkich zębów przed ciążą !!!
Trzymam kciuki za Wasze staranka i ślę fluidki na szczęście ~~~~~~ :)

Vin kiedy idziesz na to USG genetyczne?:) Wtedy czasem na podstawie ułożenia wyrostka płciowego potrafią powiedzieć czy raczej dziewczynka czy raczej chłopak:)

martuska
Za 2 tygodnie dopiero :/ Lekarz powiedział mi, że najlepiej jak do tego badania jest skończony 13tc, a koniecznie przed końcem 14go, więc czekam.
Obgryzę wszystkie paznokcie do tej pory ;)
Z tym USG to w ogóle jakieś cyrki, LuxMed najpierw się zarzeka, że nie robią takiego USG, a potem okazuje się, że jak najbardziej sprawdzają przezierność karkową, nos i kończyny, tylko nie nazywają tego USG genetycznym. Ile ja się już przez to też nerwów najadłam zanim zrozumiałam o co chodzi. Takie to przygody jak pierwsza ciąża i człowiek nic nie wie...

Vin często w placówkach nie mówi się, że to genetyczne, to tak na serio zwykłe usg, bo za każdym razem mierzą Ci bobasa. W 13-14tc sprawdzają nos i kark, mogąc odnieść to do określonych widełek. Więc to USG niczym się nie różni.

reklama
Magda
Teraz już to wiem :) Ale swoje przeszłam, szczególnie, że było to tuż po tym jak się dowiedziałam, że cytologię mam nieciekawą (tzn nic strasznego, ale wymagającą leczenia).
A hormony w ciąży to rzecz straszna... każda niekorzystna rzecz po drodze to fontanna łez, której nie jesteś w stanie powstrzymać :) Pierwszy raz w życiu przechodzę takie humory i muszę przyznać hardcore :)))

Do góry