reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

A owszem opowiem coś :D kurczę nie było mnie tylko przez weekend a tu już ile wpisów nowych :) Mam 26 lat, mężatka od lat 3 ( pozdro Rafałku ;) ) obecnie staramy się o dzidziusia, ale to już wiecie. Mieszkam w Kaliszu i pracuję w biurze ;)
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym ;) Atanku pięknie !! tak jak podejrzewałam, dzisiaj przed wyjsciem do pracy okres dostałam ;/ :no: trochę popłakałam, ale nie ma co się łamać i starać dalej ;)

reklama
Dzięki Ael Ty zawsze potrafisz pocieszyć :) :* Wiem że nie przekreśla to szans na bycie mamą ale trochę utrudnia :( Zobaczymy co ma być to będzie :) Jak na razie skupiam się na leczeniu tych guzków a jak w międzyczasie zajdę to będzie fajnie :D:D

Atanku śliczna fasoleczka i bardzo cieszę się, że wszystko jest dobrze :-)

Fiona mogę na obiad się wprosić? Twoja propozycja mnie ujęła najbardziej
036.gif

Mozesz z tym ze po obiedzie bedziesz musiała włozyc naczynia do zmywarki bo nie ma nic za darmo na tym swiecie:-D chyba ze przyniesiesz dobre ciasto to te naczynia ci odpuszcze.Mam jeszcze dobry kompot ze sliwek:-)

Chciało mi się na ryby jechać bo ja uwielbiam ten sport. Tak jak zresztą wypady na grzyby :-D ale to jeszcze nie sezon. Takie wypady bardzo mnie relaksują i odprężają. Ogóle lubię spędzać czas na łonie natury :-)

I właśnie z mężem zajadamy się jaziami i płotkami a resztę rybek wrzuciłam do zamrażarki. Jak wszytko zjemy za tydzień jedziemy znowu!!

Ael wpadaj to się podzielę ;-)

Atanku Śliczna dzidzia! Nawet zarodek chyba widać a to bardzo dobrze. Mnie moje ostatnie Usg na którym widziałam moje maleństwo tak mnie uspokoiło że teraz już ie niczym nie martwię :-) a jeśli gin nic nie mówił to możesz współżyć. Są zakazy tylko w momencie zagrożenia, bo sam seks dzidzi w niczym nie przeszkadza :tak:

Gochaa
Będzie dobrze. też mam znajomą która ma te guzki i dwie dzidzie :tak:

Witaj Lauraa a jak długo się staracie?

Ostatnia edycja:
Gocha witaj! Nie łam sie kochana bo tu niejedna z nas ma niedoczynność i przeciwskazań do dzidziusia nie ma. ja np. mam chora tarczycę juz 20 lat ale wiadomo...trzeba leczyć, leczyć i jeszcze raz leczyć.
laura to nic kochana. Trzeba czekać cierpliwie, trochę poobserwować swój organizm.. Wiem, że to trudne ale tak juz jest na tym świecie, że nic łatwo nie przychodzi. a długo się staracie?

Gosiaku wiesz w każdej sytuacji trzeba dopatrywać się plusów, minusy mogą człowieka w jednej chwili zniszczyć. Dlatego dobrą wiadomością w całej tej sytuacji jak nie najlepszą jest fakt, że w ciążę zajść możesz. Powiem Ci kochana jakbyś miała taką niedoczynność jak ja na początku jak ją u mnie stwierdzono (limit górny wynosi 4,80 coś koło tego to wyobraź sobie że u mnie poziom tsh wynosił 7,30 i to jest wysoka niedoczynność). Dlatego naprawdę, wierz mi, dostałam małą dawkę na początek a w miesiąc poziom spadł mi do 0.92 więc sporo. Więc kochana u Ciebie niedoczynność zniknie po leczeniu w dwa tygodnie, guzki nie będą nic znaczącym, lekarze będą je tylko obserwować, te same zanikną po jakimś czasie, a Ty szybciorem fasolkę dostaniesz, zobaczysz :-) Głowa do góry, uzbrój się w cierpliwość i z uśmiechem jako bronią przystąp do leczenia :-)

Fionka nie ma sprawy, mogę popakować naczynia do zmywarki, byle ich ręcznie nie myć, mogę Ci babeczki własnoręczne przywieźć jak upiekę :p Ale kompot cały Ci wypije :-D Tylko potem musisz ustąpić mi na pół dnia kibelek bo u mnie remont....

Laura nie wolno płakać! Nie ma po co! Wyepituj w myślach swoją krwawą ciotkę a po jej zakończeniu pożegnaj ją w końcu na 9 miesięcy i szybciorem staraj się o bobaska :-D
Tak trzeba podchodzić, nie wolno płakać i poddawać się bo byle krew na nas tak działa. Trzeba być silnym i pokazać, że co ciotka? A co ona mnie obchodzi? Ostatni raz w tym roku ją widzę! :-) Takie nastawienie i fasola lipcowa gotowa :-D

Dziewczyny jak mi mały dziś z rana biegał po brzuchu...tak mi brzuch wyciągał w górę na 2,3 cm poza normalnym poziomem! Wczoraj pod wieczór też się uaktywnił, w końcu mój na spokojnie zobaczył te ruchy, bo wcześniej nie miał szczęścia i nawet poczuł kilka kopniaków, a oczy mu się zrobiły jak talerze, bo tak malec kopał ochoczo.

Ostatnia edycja:
Aelreda mmmm mycie naczyn recznie to u mnie juz przeszłosc i dla tego kupiłam zmywarke bo tez tego nie lubiałam robic a co do babeczek to mmmm.Ja mysle zeby zrobic `kopiec kretra` ktory kupiłam sobie jeszcze w Pl.

laura nie płacz :* moze fluidki cie pociesza ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~śpecjalne tylko dla ciebie :*

dziurka o nie wiedzialam ze jutro termin :-) trzymamy&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~przesylamy z dzidzia :-)

Gocha, a ja sobie tak myślę, ze zajmiesz się leczeniem, pomyślisz o tym tylko i bach, będzie fasola, bo się wyluzujesz :)

Laura, a ile się staracie?

Atan, fajniutka Kruszyna.

A ja dziś zjeździłam pół Krakowa, ale załatwiłam zajęcie pasa ruchu i mostek możemy zrobić. Znaczy mam nadzieję, ale pani mi pomagała wypełniać wniosek, więc sądzę, że decyzja będzie na tak. W każdym razie padam. No i wydałam kasę, zaopatrzyłam Małe w parę ciuszków. A teraz chyba się zdrzemnę, bo nas wykiwało w busach (bo postanowiłam auto w domu zostawić, głupia ja).

A na obiad, w sensie wieczorny bardzo, czyli na koło 19 jak mój wróci planuję eskalopki (muszę iść mięso wyjąć), ziemniaczki i kalafiorek

reklama
Dzień doberek...
Dziura trzymam z całej siły kciuki za jutrzejszy dzień, oby to był dla Ciebie najbardziej zakręcony dzień w życiu (w sensie, że będziesz szalec z radosci po zobaczeniu II kreseczek) :D:D:DD:D
Fionka a jak Ty się czujesz??? Kończymy po malutku I trymestr, strasznie się cieszę!!!!(chciaż u mnie wg ostatniego USG ciąża tydzień młodszza niż wynika ze suwaczka) *U mnie już troszkę widac brzuszek :D

Do góry