reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
martocha: no mi rosnie chyba od 6 tygodnia :)) , ani się obejrzysz a nie zmieścisz się w spodnie :-)

dobra musze zabrać się za sprzątanie bo jezcze palcem nie kiwnęła w tym kierunku :))
według mnie sprzątanie i gotowanie jest przereklamowane :-p
W ogóle od kiedy zaszłam w ciąże gotowanie nie sprawia mi juz frajdy..raczej unikam gotowania.. dziwne nie?

dziewczyny śliczne te Wasze brzuszki :-) jej kiedy ja będę mieć taki ... a przyszłam się pochwalić, że dziś tempka poszła w górę mam nadzieje, że się utrzyma przez kilka dni ;-)

Pyscek: wzrost temperatury następuje jeśli danego dnia temperatura (badana w pochwie, odbycie lub pod językiem) jest wyższa o min. 0,2'C od ostatnich 6 pomiarów (czyli 6 dni).
Jeśli udało się zajść w ciąże, podwyższona temperatura będzie się utrzymywać do 3 miesiąca ciąży (około). Oczywiście temperaturka może delikatnie skakać, ale nie powinna spać poniżej tej granicy 0,2'C. Czasami zdarza się,że spada tak nisko tempka ale tylko na jeden dzien (może to być wywołane implementacją zarodka ;)- ale nie musi). Mi nie spadła nawet na jeden dzień :)

najważniejsze jest by badać tmeperaturę o tej samej godzinie, w tym samym miejscu, po min, 3 godzinnym śnie.

Widziałam Twój wykres: jak na razie ciężko o analizę, najważniejsze 2 tyg przed nami :) Również najbliższe 3 dni pokażą,czy to ten wzrost czy jeszcze nie.
Na razie nie widzę 'ksiażkowego wzrostu'-ale zdarzają się też wzrosty 'stopniowe'.

Pokaż mi się za 3 dni :)

Jak spojrzysz na mój wykres pod sygnaturkami, zobaczysz że ja zorientowałam się że mam owulację właśnie po temperaturze ;p
Dobrze by było żebyś zaznaczała na wykresie testy LH i śluz..Pomaga to w analzie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry