reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

milia: no ja podobnie jak silka miałbym obawy ze kobieta nie będzie chciała oddać dziecka, nie wiem moze to jest prawnie uregulowane, ale z 2 giej strony jak bym nie miała wyjścia to chyba wpierwszej kolejnści chciałabym tego spróbować, bo dziecko byłoy tez moje tyle ze porzez 9 miesięcy bym go w sobie nie miała, ale miałoby geny moje i męża. Trudna sprawa i bardzo indywidualna.

No ja juz prawie posprzątałam, i teraz sampie jak pies pluto , zmachałam sie

reklama
Sil nie przegapisz czopa, jest naprawdę charakterystyczny. Śluzotok jest normalny, tak jest przed porodem, oznaka porodu, ale nie bój się, to nie oznacza, że poród ma nastąpić już zaraz albo za tydzień. Ja też ze śluzotokiem chodziłam i się zastanawiałam czy idzie ten czop czy nie i co z tym śluzem. U mnie czop wypadł w końcu i różnił się od śluzu więc trudno tego nie zauważyć. Ja się bałam, że jak będę stać pod prysznicem to mogą mi pójść wody i nie zauważę, bo czasem nie czuć odejścia. Na szczęście u mnie był przed pęknięciem mocny skurcz i się "posiusiałam".

My jesteśmy po pierwszym spacerze, byliśmy u pediatry. Dostaliśmy kolejny lek, już mam nadzieję, że po tym będzie lepiej. Mały był spokojny i jazda w wózku bardzo mu się spodobała. Spał cały czas. No i po narodzinach w 2,5 tygodnia przytył solidnie i waży 4215 g :-)

Spokojnie, ze śluzotokiem to ja łażę już sporo, poczekam na skurcze, a w ogóle to się jakoś nie stresuję
A dziś mi się śniło, że lekarz mi powiedizał, że Dzidzia się źle obróciła i będzie cc i mogę sobie wybrać termin. I ja chciałam 1 stycznia sekundę po północy, ale się nie zgodził :p i się obudziłam

kobiety stwierdzam ze potrzebuję nowego biustonosza bo moje cysie nie mieszą sie w te co mam,chciałbym zeby mi juz takie zostały jak sa teraz, bo mi sie podobają :-D

moje piersi tez juz sa duzo wieksze niz przed mogly by byc takie juz zawsze nie obrazila bym sie :-p no to mieszkanko wysprzatane i spokuj zrobilam sibie kanapki ehh az sie w buzi nie mieszcza haha i kakalko mniam

AeIreda- to ciesze sie ze Wikus zadowolony ze spacerku w wozeczku :-)

Ostatnia edycja:
ja mam przeczucie, ze mnie jednak to sprzątanie dzisiaj nie minie i skończy się tylko na obiecankach teściowej. Wrócę zrobie obiad i do wieczora będę dymała przy sprzątaniu bo tamta pewnie się nie wyrobi bo ma tyle do nic nie robienia.

Ael: a jak sie czujesz , jak mąż no i najważniejsze jak wiktor, ??

fasolka: ja juz posprzątsłm łącznie z ropzwieszeniem prania wiece sie jutro byczę, no i dzisiaj do końca dnia też.
Oglądął któraś film Melancholia ??? bo mama zamiar włączyć

reklama
zafasolkuje wspolczuje :wściekła/y: ja bym chyba zabila :zawstydzona/y: nie dosc ze czlowiek wroci zmeczony z pracy to jeszcze musi sprzatac jak ktos dodatkowo nabrudzi

zafasolkuje a znalazlas jakies fajne wozki co przykoly ci oko?? kiedys wyslalas stronke z wozkami taki zielony i co to byla za marka pamietasz moze??

Ostatnia edycja:
Do góry