Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
ale mnie brzuch dzisiaj swędzi już go obejrzałam, żadnych krostek, żadnej suchej skóry, a ten swędzi i swędzi
Swędzi bo rosnie

Fasolka ja Cię rozumię doskonale!niestety jak się pracuje w urzędzie to ciężko jest z dnia na dzień iść na dłuższe zwolnienie lekarskie.... zawsze trzeba jakieś swoje sprawy dokończyć i wyczyścić swoje biurko...
Co do KTG to ja nie miałam ani razumój ginekolog obserwuje tylko serduszko na monitorze USG bo co wizytę mi pokazuje jak bije... chyba, ze tam mu się wyświetla jakoś ilość uderzeń a dźwięk ma po prostu wyłączony ale szczerze w to wątpie...
w ogóle ten mój lekarz taki polecany i niby dobry a jak czytam wasze sprawozdania z wizyt to ten mój jakiś do doopy
Kochana Ktg to głownie wychwytywanie skurczy. Takie badanie z dobre pół godziny trwa. Mierzy też częstotliwość bicia serca małego, ale to raczej chodzi o to by sprawdzić czy bije ono miarowo i nie za zaników (świadczących np o tym ze dziecko się poddusza) W szpitalu miałam KTG codziennie i teraz mam na wypisie ze raz w tygodniu mam do szpitala jeździć.
Mineralna nie zazdroszcze...