• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Danutaski: ja byłam oglądać serduszko w 34 dniu fazy lutealnej. Nie wiem który to tydzień ciąży bo się nie znam. W każdym razie wtedy było widać. A jak byłam 28 dnia to lekarz powiedział,że nie chce nic mówić bo na razie po prostu jest za wcześnie. Jednak 6 dni dużo zmieniło :)
Nie denerwuj się kochana, bo nerwy jeszcze nikomu nie pomogły. Prawda jest taka że masz minimalny wpływ na to wszystko. Mi się wydaje,ze statystyka wygląda tak : 60% szczęścia, 20% genetyka, 20 % nasz wpływ (palenie, itp.).
Więc relaksuj się..zajmij głowę czymś innym i tyle :-). Może kinko na Merylin? i jakaś romantyczna kolacyjna z M?

reklama
Witajcie dziewczyny...
jestem nowa, a raczej przelotem, szukam dopiero swojego miejsca;) mam pytanie do Trzynastki... czy miałaś jakiekolwiek objawy tego, ze nie oczyściła Ci się sama macica? Pytam, bo miałam co prawda usg po poronieniu samoistnym i dr mówiła ze wszystko ok ale to usg trwało może 3 sek.,widać było ze gina się gdzieś śpieszy...moze do domu...ale ja się trochę boję bo czasem mam dziwne boleści na samym dole brzucha...czy możesz mi napisać co nieco? byałbym wdzięczna...:tak:

Witajcie dziewczyny...
jestem nowa, a raczej przelotem, szukam dopiero swojego miejsca;) mam pytanie do Trzynastki... czy miałaś jakiekolwiek objawy tego, ze nie oczyściła Ci się sama macica? Pytam, bo miałam co prawda usg po poronieniu samoistnym i dr mówiła ze wszystko ok ale to usg trwało może 3 sek.,widać było ze gina się gdzieś śpieszy...moze do domu...ale ja się trochę boję bo czasem mam dziwne boleści na samym dole brzucha...czy możesz mi napisać co nieco? byałbym wdzięczna...:tak:

Pierwsze usg miałam po 2 tyg od poronienia, coś tam zostało, ale powiedzieli, że z okresem się wydali. dostałąm okres i rzeczywiście 1 dzień miałam takie chlupnięcie, że szok, a potem plamienia, które trwały kilka dni, potem czysto, potem bóle podbrzusza i takie kłucia i znowu plamienia. poszłam drugi raz i ginka pokręciła głową i poszła się skonsultować. Potrzebny zabieg był, bo endometrium za grube, ile miało of course nie powiedzieli. Tak zostałam po 2 miesiącach poddana zabiegowi, który powinnam mieć od razu:(

U Ciebie niepokojące są bóle, idz po okresie na usg, a w którym tyg byłaś? pytali mnie też czy mam gorączkę.

Ostatnia edycja:
Danutaski
nie martw się kochana, bądź dobrej myśli!

A co ja mam powiedzieć?

Licząc od OM jestem już w 10 tyg. ciąży i jeszcze nie miałam nawet badania ginekologicznego:tak:nie mówiąc o USG.
Dopiero 27 lutego będę miała USG.
I też mam dziwne myśli.. Niby czuję jak rośnie mi brzuch ale cholera gdzieś aż nie mogę uwierzyć że może to być prawda :biggrin2: Tylko się nie śmiejcie :szok:

dziewczyny, Gratuluje wszystkim tym którym udało się zajść już w ciąże. Trzymama za Was i wasze dzieciątka mocno!!!

Ja chyba powoli zaczynam wracać do świata żywych. Poszłam wczoraj do centrum handlowego - tak tylko żeby wyjść na chwile z domu i ... wróciłam obładowana reklamówkami. Nakupiłam sporo ciuchów i buty LETNIE!!! Jak udało mi się przecisnąć przez drzwi wejściowe do domu, usiadłam na krześle i zaczełam się sama z siebie śmiać. NA co mi kolejne letnie buty i na dodatek na wysokim obcasie a do tego obcisłe ubrania ;) przecież za niedługo znowu rozpoczynamy starania i nie ma innej opcji -MUSI SIE UDAC!!!

dziewczyny, Gratuluje wszystkim tym którym udało się zajść już w ciąże. Trzymama za Was i wasze dzieciątka mocno!!!

Ja chyba powoli zaczynam wracać do świata żywych. Poszłam wczoraj do centrum handlowego - tak tylko żeby wyjść na chwile z domu i ... wróciłam obładowana reklamówkami. Nakupiłam sporo ciuchów i buty LETNIE!!! Jak udało mi się przecisnąć przez drzwi wejściowe do domu, usiadłam na krześle i zaczełam się sama z siebie śmiać. NA co mi kolejne letnie buty i na dodatek na wysokim obcasie a do tego obcisłe ubrania ;) przecież za niedługo znowu rozpoczynamy starania i nie ma innej opcji -MUSI SIE UDAC!!!
zobaczysz teraz to już ci się uda skoro masz takie fajnie ciuchy na lato to i tak ich nie założysz :-p
bardzo ci tego życzę :):).... ciuchy poczekają na nastepny sezon

Dziewczyny, czy Wy też tak macie - zakupy "miód" na wszelkie depresje ;)

A co do nowych butów - to już chyba nikomu nie będą potrzebne ... nie schowałam do szafy tylko zostawiłam w torbie w przedpokoju... i ........... w nocy mój ukochany piesek mi je zgryzł :szok:

A ja czekam na @. Może już w przyszłym tygodniu będzie:cool: no a potem ...

myszka a Ty sobie kupiłaś ...

danutaski trzymam za Ciebie i rosnącą fasolke. Moja znajoma ginekolog kiedyś mi powiedziała, że serduszka na tym etapie ciąży jakim Ty teraz jesteś jeszcze niektóre USG mogą "nie widzieć". Bądz spokojna jesteśmy z Tobą

Ostatnia edycja:
reklama
Bardzo dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa. Przez weekend trochę wypoczęłam, starałam się wrzucić na luz. Postanowiłam nie robić bety bo mi trochę kasy szkoda i czasu, no a kłucie do najprzyjemniejszych rzeczy też nie należy. Znalazłam stronę internetową, na której jest bardzo dużo zdjęć usg z od 5 tygodnia ciąży wzwyż, przy każdym napisane jest ile to jest tygodni i ile dni. Zdjęcia wrzucane przez różnych użytkowników. To co widziałam na swoim usg mniej więcej pokrywa się ze zdjęciami innych kobiet w tym samym wieku ciąży. Na USG idę w piątek wieczorem, więc teraz już musi być widać Kropka z bijącym serduszkiem. Ponadto, zdałam sobie sprawę, że narzekam na to, że skoro nie mam zbytnio objawów ciążowych to z ciążą jest coś nie tak. Ale prawda jest taka, że objawy mam prawie cały czas takie same (czyli raczej ich brak) a jak do tej pory ciąża się rozwijała. I jeżeli ma się nie rozwinąć zarodek, to stanie się to w tym tygodniu, więc staram się nie schizować już ;-) tylko spokojnie czekać do piątku. Przewidzieć i tak nie jestem w stanie co się stanie, ale staram się być dobrej myśli, bo stres mi może tylko zaszkodzić.
Ostatnie dni mam sporą huśtawkę nastrojów, podobno to też objaw ciążowy :-D.
MartOocha w sobotę co byłam na USG co było tylko ciałko żółte to był mój 26 dzień fazy lutealnej. Na to USG co pójdę w piątek będę 32 dnia fazy lutealnej więc jestem pełna nadziei :-)
Kochająca_mama30 w sumie to jak tak patrzę na siebie - świra-panikarę:-D to Ciebie mogę tylko podziwiać za tyle cierpliwości bo ja bym nie umiała ;-)
Trzeba wierzyć że jest wszystko dobrze i bądźmy dobrej myśli !!
Mzc zakupy zawsze dobrym lekarstwem! :-) szkoda tylko że już po butach:-(.
Nie jesteś sama z takimi zakupami. Ja pomimo tego że jestem już w ciąży, i tak kupuję szpilki, no bo co to nie ja, święcie przekonana że mi nogi nie spuchną i że w nich chodzić będę nawet w zaawansowanej ciąży! :sorry:
Myszka2829 ja to miewam okrutne chwile zwątpienia, na szczęście chwile:zawstydzona/y: - ale Ty jesteś taką pozytywną osobą że jakoś nie potrafię sobie Ciebie wyobrazić negatywnie myślącej! No a jeżeli się zdarzy, to my Ciebie będziemy stawiać do pionu!;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry