• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
napisałam każej odpisałam i mi wcieło.... :no:

teraz będzie szybko :baffled:

a więc:
Iza- brzuszek śliczny
wikima - na tym etapie maluch ma duuzo miesjca i duuzo śpi więc czasem może nie być go czuć... też czasem schizowałam :-) aaaa i z tym łożyskiem - nie martw się będzie dobrze - tego Ci życzę
Nanu - ty talenciaro - ładne to będzie... już mi się podoba... :-D

a co do naszych przygotowań... z wyprawki jeszcze trochę brakuje, ale pościel właśnie przyszła (jednak mamotato wybrałam i jest bardzo łądne :-)) wózek zamawiam po weekendzie, po wypłacie jedziemy do IKEA po brakujące pierdoły typu ręcznik, śpiworki, materacyk, kupię kosmetyki i Marysia gotowa... torba nie spakowana ale będę pakować po wizycie w szpitalu coby nie brać niepotrzebnych rzeczy (muszę najpierw torbę kupić lub pożyczyć...) na to też jeszcze czas...

Młoda wywija w brzuchu, nabiera sprawności skauta, nie wygląda jakby chciała wcześniej się pchać na śwat. we wtorek wizyta to będę wiedzieć więcej...

a jak nasze najświeższe mamusie? Kaso? Gatto? na pewno świetnie sobie radzą...
Karo a jak u Ciebie na froncie? trzymam kciuki żeby wszystko dobrze :-)

reklama
Wikama tutaj to bez stresu, idziesz z ulica i wszystko jest na miejscu z wyjatkiem kapci i szlafroka. Poprzednio jak mnie zatrzymali w nocy to dostalam wszystko na oddziale (koszule seksi wiazana na plecach (ale byla), 2x reczniki, 2x szczoteczki do zebow z pasta (jednorazowki), wode mineralna, a jakis zel do mycie (nawet ladnie pachnial) wisi w lazience, antybakteryjne plyny sa zamontowane w lazienkach, toaletach przy umywalkach, w salach, na korytarzach... majty siateczkowe w lazienkach, podklady na lozka, te wielkie poporodowe podpachy i nawet suszarki do wlosow (jak hotelowe) wszystko jest na miejscu.
Zastanawiam sie jaka muzyczke wziac na porodowke ze soba i czy brac zzo czy nie...bo na filmy to nie bede miala glowy;-) tja ale mam zmartwienie cio?:-D
Duzo tu sie nie bierze do szpitala.

Ostatnia edycja:
Nanu może przyjechać, tylko, że przy krwotoku to każda sekunda sie liczy a czekać na niego 30 minut by sie zajął Wiki będzie ciężko. Plan jest taki, że wezwę karetkę i zadzwonie do sąsiadki by podeszła do Wiki i czekała na M. A jak zdarzy sie plamienie to czekam na M. i pojedziemy razem do szpitala. Mam nadzieje, że żadna z tych opcji nie będzie wykorzystana.
Nanu a Ty masz po prostu talent :)

Myszko zastanawiasz sie czy wziąść muzyczkę czy jakiś film :))! Dobre!!! U Nas też koszulki dają, ja zawsze boki zrywam z nich bo całą d..ę mi widać. Rozmiar na szerokość jakaś 50 a na długość to dla nastolatki. :). Podkłady też są, ale co do ręczników to chyba już nie bardzo. Ja już zakupiłam wkładki laktacyjne bo mam żółte ślady momentami na staniku i to chyba siara, więc po porodzie bedą mi potrzebne, tak samo jak stanik bo jak ściągan teraz na noc to cyce czuje grawitacje za bardzo i aż mi ciężko :/

Ostatnia edycja:
hello:-)

ale fajna pogoda dzisiaj, deszcz/śnieg nie pada, więc wygnałam M z małym na dwór-niech sobie synek w końcu na swoim ukochanym rowerku biegowym pojeździ;-)

gatto jeśli karmisz Małą cycem, to nie musisz dopajać-przez pierwsze 5 minut od przyssania się dziecka do piersi leci mleko I fazy, które służy tylko i wyłącznie do zaspokojenia pragnienia, a nie najedzenia się ;-) przy mm, jak jest gorąco, można jakąś herbatkę koperkową dać, ale nie za dużo, zeby nie wywołać nadprodukcji gazów..

anila ale ten czas pędzi.. jeszcze niecałe 6 tyg i będziesz tulić dzidzię ehhh:-)

martooocha Ty się nie stresuj! ja poza bólem (.)(.) i baaardzo rzadko mdłościami nie miałam praktycznie żadnych objawów. 2 razy wymiotowałam-to wszystko

wikama dzięki wielkie! bo zastanawiające było to, ze już ze 2 tyg coś tam czułam, chociażby ze 2-3 razy dziennie, a teraz cisza..widze, że mamy podobną sytuację z łożyskiem :/ a jeśli chodzi o Twoje łożysko, to chyba problem zaczynam sie w momencie, gdy się szyjka zacznie rozwierać, do tego czasu chyba nie?

nanulika ja się zmartwiłam, bo czułam je już wcześniej, a tu nagle nic..też mam łożysko na przedniej ścianie.. poza tym niby w kolejnej ciąży czuje się je wcześniej. cudny kocyk!!!!!!!!

jutro mam tą wizytę, proszę o kciukiiiiiiiiiiiiiiii

Witam
Nanu ja tez robie ten kocyk tak jak ty teraz ze powiekszam te kwadraty,ale musze nowa welne kupic i ostatnie dni jakos nic niezrobilam bo okropnie plecy mnie bolaly.Jak chodze jest ok ale jak usiade to katastrofa,dzisiaj juz lepiej.Ale naprawde fajne te kolorki razem pasuja
Anila,Wikama moja torba spakowana juz od ostatniego razu kiedy bylismy w niedziele w szpitalu.Tak jak Myszka pisala niewiele rzeczy potrzebnych do szpitala,ja biore swoje reczniki,ubrania i oczywiscie rzeczy higieniczne a reszta tam jest.Papmki dla dzieciaczkow tez dostniemy wiec tylko rzeczy naszykowalam dla malej do robienia zdjec w szpitalu,bo robia tam super MH-Hannover: Babygalerie Februar 2013 i na wyjscie.Jutro wizyta wiec zobaczymy co tam lekarz powie.Zakupilam juz herbatke o ktorej polozna mowila na szkole rodzenia z lisci malin,ma za zadanie rozluznic miesnie szyjki i ogolnie miesnie.Mozna ja od 36tyg pic dwa razy dziennie.Jeszcze czytalam o masazu pochwy tzn dokladnie odcinka pomiedzy pochwa a odbytem.Moze wyprobuje.
Weszlam wczoraj na marcowki i az mi gesia skorka stanela,marcoweczka urodzila corke 18.02 i po dwoch godzinach zmarla.Niestety zostaly pare tyg wczesniej zarazone jakims wirusem i dostala zatrucia ciazowego i lekarze to przeoczyli.Jakas masakra
Ja wybralam sie dzisiaj troche na zakupy,kupilam sobie w aptece gips i bedziemy probowac w wekeend zrobic odcisk brzucha.Kupilam sobie nowe szklanki z Leonardo i jakos zaraz mi sie humor poprawil.M pojechal do kuzyna kuchnie wieszac a ja ide powiesic ostatnie pranie malej.Posciele wyprane,jutro tylko przywioze sobie od bylej sasiadki posciel do kosza mojzesza,bo mi dzwonila ze ma wlasnie takie mniejsze wiec bede miala na zmiane

Ewcik ja rowniez jutro wizyte.o ktorej masz ja o 12.30.Trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&

Ewcik karmie i piersia i daje sztuczne, bo mala sie opiera i nie ciagnie jeszcze dobrze. Czasem mam wrazenie, ze chce jej sie pic, ale to chyba moje jakies schizy, bo kupa ok i siku tez jest. Jutro mamy pediatre to zobaczymy.

Izka slooodki brzusiu!!

Kaso kurcze nie pogratulowalam!! umknelo mi, bo urodzilas 2 dni po mnie i chyba bylam troche zdezorientowana przez te pierwsze dni. Ze tez ci kazali rodzic naturalnie z lozyskiem przodujacym!!:szok::szok:Dobrze, ze nic sie nie stalo, bo naprawde moglo byc niebezpiecznie:shocked2:

Karo czyli teraz twoja kolej:tak:;-)

Kitka jeszcze z tydzien i sie nauczysz rozrozniac co kiedy chce nasza Princessa:-)

Karo straszna historia z ta Marcowka, widze po kwietniowkach ze w ich przekonaniu "juz sie nic nie moze stac" ...jakze mylne przeswiadczenie i niestety bagatelizowanie objawow... Jakas dziwna moda panuje ze ludzie najpierw pytaja na forum, a na szarym koncu ida do lekarzy... Albo i nie.

reklama
Ewcik &&&&&& za wizytę jutrzejszą! Łożysko przodujące nie tylko stwarza problemy przy rozwarciu szyjki macicy, ale przy skurczach macicy napina sie zawsze część macicy nad szyjką i z przodu więc jeżeli są tam umiejscowiene naczynia to mogą pękać. Dlatego najczęstszą profilaktyką w ciąży z łożyskiem przodującym przebywa sie w szpitalu od 30/32 tygodnia ciąży. Poza tym łożysko przodujące powoduje często inne dolegliwości: weastanie, odklejenie, przerost, wrośnięcie do pęcherza itd. Ewcik nie chce Cię straszyć ale trzymam kciuki aby u Ciebie sie podnosiło!
Karo to kciukasy za jutro &&&&&&&! Daj znać po wizycie, co tam u Was!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry