• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mam problem. Na zapalenie pęcherza lekarka zapisała mi antybiotyk z grupy C - nie przebadanych na ludziach. Przebadano go na zwierzętach, nie jest dla nich bardzo groźny.
I tutaj pytanie. Czy którejś z Was się zdarzyło brać silne antybiotyki w pierwszych dwóch tygodniach ciąży, nieświadomie, i urodzić zdrowe dziecko?
Ja wiem, że na wszystkich lekach piszą ostrzeżenia profilaktycznie bo nigdy nie ma pewności ale... no same wiecie. Mam bardzo złe wyniki moczu, wysoki białkomocz i wiem, że nie ma wyjscia. Ale czy ta lekarka wie co robi? Dwa razy mówiłam, że mogę być w ciąży, że niedawno ciążę straciłam a potem czytam w necie, że to kategoria C leków...

reklama
ewik z antybiotykami nie pomogę bo nie zażywałam żadnych w ciąży ani nawet ostatnimi czasy..

laski, bo widzę, że mam już wyniki mojego posiwu moczu i zgłupiałam, bo pisze tak:
ilość bakterii 10^2 w 1ml moczu - wynik ujemny
wyhodowany drobnoustrój może świadczyć o kontaminacji materiału florą bakteryjną dróg rodnych. Wskazane badanie ginekologiczne.
a niżej w tabelce mam - Streptococcus agalactiae, ale ani wzrostu, ani szczepu, ani ilości nie podali..

nie rozumim tego :/ pisze ujemne, a niby coś wyhodowali..
ośwećcie mnie, bo jak na złość mój gin na urlopie..
a i zdziwiło mi to, bo te bakterie się przecież hoduje, panie mówiły, że wyniki z aok tydzień, a posiew robiłam wczoraj a wyniki juz są, coś szybko..

Ostatnia edycja:
Mam problem. Na zapalenie pęcherza lekarka zapisała mi antybiotyk z grupy C - nie przebadanych na ludziach. Przebadano go na zwierzętach, nie jest dla nich bardzo groźny.
I tutaj pytanie. Czy którejś z Was się zdarzyło brać silne antybiotyki w pierwszych dwóch tygodniach ciąży, nieświadomie, i urodzić zdrowe dziecko?
Ja wiem, że na wszystkich lekach piszą ostrzeżenia profilaktycznie bo nigdy nie ma pewności ale... no same wiecie. Mam bardzo złe wyniki moczu, wysoki białkomocz i wiem, że nie ma wyjscia. Ale czy ta lekarka wie co robi? Dwa razy mówiłam, że mogę być w ciąży, że niedawno ciążę straciłam a potem czytam w necie, że to kategoria C leków...

Jak się nazywa ten antybiotyk?

Ewik spokojnie do tej grupy nalezy rowniez penicylina, a ta jest bezpieczna w ciazy. Sama bralam i teraz moje szczescie ma grype, ja poki co tylko pokasluje i kicham. Ale poniewaz urodzic moge w sumie za max 3 tyg to pojde 7 na wizyte i poprosze o antybiotyk przed zakonczeniem zebym czasem nieprzeniosla wirusa na malucha, bo to ze nie mam objawow grypy to nie znaczy, ze we mnie nie siedzi...a sypiam pyszczek w pyszczek z moja zaraza. Co prawda ja ani sie nigdy na grype nie szczepilam, ani nigdy grypy nie mialam...wszystko bylo grypo-podobne, ale antybiotyk nie zaszkodzi, a moze uchronic malego. Wybor mniejszego zla;-).
Wirusy, bakterie i infekcje sa bardziej szkodliwe dla ciazy niz antybiotyk.

Ostatnia edycja:
Izka pooddychaj głęboko, weź szydełko raz jeszcze i na spokojnie:)

a tak wogóle jak ktoś chętny to zapraszam do mnie na bloga - ramki na zdjęcia do wygrania:)

Iza albo odloz jak ja wczoraj i jutro zaczniesz na spokojnie;-)
Masz duzo czasu do powitania maluszka, zdarzysz sie nauczyc i jeszcze obrobic z kocykami, bucikami itd;-)
Nikt nie powiedzial, ze pierwszego dnia musi wszystko wyjsc idealnie:-).
A prawda jest taka jak zaczniesz myslec co robisz nie tak ze nie wychodzi, to nie bedziesz miala czasu swirowac;-)

Ewik ja brałam antybiotyk na samym początku, ale taki dedykowany kobietom w ciąży także niestety nie jestem w stanie pomóc. Ale Myszka ma racje, lepszy antybiotyk niż bakterie jeszcze tak blisko Maluszka. Bierz i sie niedenerwuj- lekarz wie co robi.

Iza no czarna magia z tymi Rwoimi wynikami. Bo jak ujemny to znaczy nie ma bakterii a tu opisany jakiś szczep ale bez ilości a jest na dole info czym sie leczy? Najlepiej zapytaj sie gina! Kiedy Twój lekarz wraca??? Albo idź do innego.

Iza no czarna magia z tymi Rwoimi wynikami. Bo jak ujemny to znaczy nie ma bakterii a tu opisany jakiś szczep ale bez ilości a jest na dole info czym sie leczy? Najlepiej zapytaj sie gina! Kiedy Twój lekarz wraca??? Albo idź do innego.

właśnie też tego zrozumieć nie mogę, gin wraca jakoś 10go, więc 11 już się na wizytę zapisałam i będę konsultować, 10 dni mnie nie zbawi, a wolę iść do swojego sprawdzonego już :)
właśnie żadnych info nie ma jak się leczy, tylko na nazwa wypisana i nie ma żadnej ilości ito podanych.. spróbuje w pon dodzwonić się do laboratorium, może oni mi coś powiedzą.

myszka noo czas mam, dlatego nie robię na siłę :-p

reklama
Izka ja tam sobie dlubie z rana jak syn pojdzie do szkoly M jeszcze spi i nie mam co robic;-)
Jak sie uda cos wyplatac to super, a jak nie to czasmi minie i tez dobrze;-):-D ja to z takim podejsciem na miekko:-D kupilam wloczke i szydelko;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry