• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Wróciliśmy z zakupów z Ikei oraz z obiadku! Było pysznie! W Ikei kupiliśmy pare drobiazgów i jak zwykle wydaliśmy masę kasy :/! Nie wiem jak to jest w tym sklepie, że wybieram rzeczy niedrogie a zawsze przy kasie pęka pare stówek. Cieszę sie, bo przed wyjściem przegladałam wiosenne ubrania Wiki i ma wszystko dobre: buty wiosenne, pantofle, adidasy, kurtkę, płaszczyk a nawet kamizelkę (na jesień kupiłam jej na wyrost:)). Tylko tenisówki i kilka koszulek i jest obkupiona :)! Przy tegorocznych wydatkach na Lilkę, strasznie mnie cieszą te oszczędności :/ !

A jak Wam piękne mija sobota!?!?!?

reklama
Masakrycznie nudno...nic mi sie nie chce...pierwsza tura prania malego wyschla i trzeba by poprasowac...ale ograniczylam sie do zrobienia kawy...no jakis horror dzisiaj
Wlaczylam druga ture w nadziei, ze mnie dzwiek pralki zmobilizuje... no i jak narazie nic.
Niecierpie takich dni dziwnych.

Myszko prasowanie nie zając ;) ja pamiętam moją bratową, która nic nie zrobiła do 39 tc, nawet z ubranek to miała tylko trzy komplety kupione ( wiesz takie: śpiochy, kaftanik, czapeczka) i kompletnie nic więcej. Jak pojechała do szpitala i urodziła to pojechałam z bratem do nich żeby mu pomóc trochę przygotować i złapałam sie za głowę. Szybko pojechałam kupiłam Maluchowi ubranka, wanienka, pieluchy tetrowe i inne rzeczy. Brat wieczorem włączył pralkę a ja następnego dnia pdzyjechałam i prasowałam. Brat do niczego sie nie nadawał, był nie przytomny z nadmiaru szczęścia :)! Także Ty prasowanie sie nie przejmuj, jak coś to masz dwóch dużych chłopców i napewno sobie poradzą :)!

a ja własnie okazałam dziś szczyt lenistwa i ciążowych zachcianek! Aż babki w sklepie się śmiały!:P
Wracając z dworca (byliśmy odebrać moją siostrę) wyciągnęłam S do sklepu i właśnie mam na talerzu szarlotkę orzechowca i kawałek napoleonki....
szok! co się ze mną dzieje ostatnio?!:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Nanu jak to co się z Tobą dzieje: JESTEŚ W CIĄŻY :)!!!!!
A ja też sie z siebie śmieje: rano jadłam makrele, na obiad też zjadłam rybkę a teraz marzy mi sie.... kiełbasa :-D

Wikama moje dzielne chlopaki nie tkna zelazka, a i co do pralki to raczej nie ruszaja;-)

Nanu mnie od mietusow to juz kubki smakowe wypalilo:-D a nadal jem jednego za drugim...i nie moge sie powstrzymac.

Myszko a w jakim proszku pierzesz ubranka Paula? A swoje koszulki nocne takie do szpitala to też w tych dziecięcych proszkach? Co sądzisz o płatkach mydlanych? Mi mama ciągle o nich mówi, ale ja przy Wiki nie mogłam sie do nich przekonać. Jak coś zabrudziła mi jablkiem to wolałam dwa razy nawet wyprać najpierw z naszymi rzeczami z vanishem a poźniej w jej proszku niż bawić sie w namaczanie z tymi płatkami bo i tak plama do końca nie schidziła! A co do prania to mój dopiero od kilku miesięcy sie włączy pralkę, ale ja i tak segreguje pranie bo sie boje że wszystko zmieni kolor :)

Wikama bawilam sie w platki przy Tomku i dzieciak kichal mi jak cholera, potem przeszlam na omo i ariel.
Teraz tu nie znalazlam proszku typowo dla dzieci i kupilam persil sensitieve, piore z dodatkowym plukaniem i bez plynu do plukania. Czy beda reakcje zobaczymy.
Moj M zrobil duze oczy jak go pytalam o proszek typowo dla dzieci, a wiem jak bardzo sie angazuje w wychowanie (nawet przy Tomaszu, a to nie jego syn) i z tego co wiem to on robil zakupy... i nieuzywali extra proszkow. Ja swoje wypralam w persilu, ale uniwersalnym;-)

Ostatnia edycja:
Moj M tez wszystko robi oprocz pralki i zelazko dotykania.Ale to mi nie przeszkadza bo robi naprawde duzo innych rzeczy.Dzisiaj po sesji pojechalismy do Ikei jeszcze i na zakupy i przyjechalismy chyba kolo 17.Potem sprzatanie mieszkanka i prawie skonczylismy.M pomyl podlogi a ja kurze i padamy z nog obydwoje po takim dniu.
Wikama niewiem jak Myszka ale ja pralam w Persil Sensitiv bo jako typowych dzieciecych proszkow tutaj niema,ale moze Myszka znalazla jakis.Moje koszule noccne do szpitala tez w nim wypralam.
Na lutowkach czytalam dziewczyny chwala sobie mydlo bialy jelen na plamy kupkowe lub inne

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry