• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Wiesz co Myszka ja ogolnie bylam chyba w wszystkich mozliwych sklepach pytac sie o proszki dla dzieci i oni takiego czegos nie znaja.W koncu w jednej drogeri babka ktora bylo widac miala duzo pojecia o tym mi powiedziala ze to naprawde jaki proszek wezme bo dziecko moze miec praktycznie uczulenie na kazdy,zeby wlasnie patrzec ze przetestowany dermatologicznie a powiedziala ze jesli moze polecic to wlasnie Persil Sensitiv.I popytalam tak ogolnie znajomych i wszyscy go uzywali.I jakos sie tak przekonalam ale tez piore bez plynu do plukania.Aha i ta babka mi mowila zeby wlasnie nielac duzo tego persilu
Ja tez zawsze tu persilu normalnego uzywalam ale ostatnio jakos tak kupilam Ariel ale niejestem zadowolona,dobrze ze juz mam koncowke

reklama
Dzięki dziewczynki! My kupiliśmy jelp do białego i drugi do koloru, bo tu to jest troszkę tych proszkow dla dzieci. Wzięłam małe opakowania, jak będzie coś na skórze to najwyżej zmienię. A to mydło biały jeleń to kupię! U Wiki też szybko przeszłam na sensitiv i nie używałam specjalnych dla dzieci. Na dłuższą metę wydaje mi sie to bez sensu. Przecież skóra dziecka też musi sie przyzwyczaić do normalnego proszku.

Ja mam swoje sprawdzone preparaty i jestem im wierna;-), gdy cos zamienie to albo niedopiera, albo mi sie marza, albo cos tam jeszcze...ale zawsze wracam do starego sprawdzonego, wiec juz raczej nie eksperymentuje;-).
Tez z kim nie rozmawiam to uzywa lub uzywal tego persila;-), ale maluchy same zweryfikuja nasze wybory;-)

No to przy DSDS poprasowalam:-D (DSDS to jest de wersja idola)

hej kochane:-) miłego dnia Wam życzę, choć dzisiaj pogoda już nie jest tak piękna, jak wczoraj... u nas jakiś śnieg prószy:szok:

a`propos proszków, to alergolog mojego synka mówił, że teoretycznie dzieciom do 3 r. ż powinno się prać ubrania w specjalnych proszkach dla dzieci.. Ja Marcelkowi prałam tak do 8 m-ca w Dzidziusiu, był super, potem jak przeszłam na Persil, to od razu był wysypany

Czesc dziewczynki:-)

Neta no szkoda, mam jednak nadzieje ze wredota nie przyjdzie;-)&&&&&&&&&&&~~~~~~~~~~~~~~~ na wszelki wypadek sle fluidki;-)

Ewcik u nas nie ma specjalnych proszkow.
Mysle, ze to kwestia plukania i ilosci jaka dajemy. Ja uzywam zeli a typowe proszki z sympatii do maszyny jej odpuscilam. Wiadomo proszek zawsze gdzies sie oklei i potem przy plukaniu zawsze cos sie trafi, a komu by sie chcialo czyscic pralke co cykl, dwa zeby resztek nie bylo;-).
A z tymi wysypkami to tak jak przy nowych produktach, jedno wysypie a drugie nie;-). Dzieciaki same to skoryguja.
Zastanawiam sie czy ten pluszowy kombinezon prac, ale chyba go dzis jednak wrzuce z recznikami i posciela malego, kocyki jak mi miejsce zostanie to wypiore dzis, a jak nie to jutro. No i na dzis kolejna tura prasowania...

Jeszcze musze tetre i flanelke kupic, a moj co troche przeglada zabawki...

Karo czy Ciebie tez pod koniec nawiedzilo na mleko i platki?
No kurcze po 2-3x dziennie jem, poza normalnymi posilkami, a i jeszcze kakao potrafie pic do kanapek z wedlina i chrzanem...
Wlasnie mowie o platkach to czas na sniadanie nr1;-)

Ostatnia edycja:
Cześć Piękne!

Neta póki nie ma @ jest nadzieja :)! Również będę trzymała kciuki, a nóż jednak sie udało. Czasami jeden dzień na teście to ogromna różnica więc jeszcze nic straconego:)!!

Z tymi proszkami to podobnie jak z kosmetykami- każdy Maluch lubi co innego. Więc nie ma co sie stresować! Dzieci dadzą nam same znać co i jak!

Myszko z tymi smakami na różne produkty to ja uważam, że to organizm daje nam znać czego potrzebujemy! Może Twój organizm potrzebuje więcej wapnia! Paul teraz rośnie jak na drożdzach i zabiera pewnie duże ilości. A masz ochotę np. Na żółty ser? On ma najwięcej wapnia, więc warto sie przekonać :)

Myszka ja mialam tak z miesiac temu ze moglam jesc rano w poludnie i na wieczor platki z mlekiem,teraz troche mi ustalo ale chyba dzisiaj sobie trobie.Ja ciuszki juz wszystkie poprane i poprasowane.wczoraj kocyki popralam i restte takich drobiazgow.ja tez mam taki kombinezon jak ty i normalnie go pralam w 60stopniach.u nas wczoraj slonko super swiecilo i mi pranie wysschlo na tarasie a dzisuaj znowu pochmurno.w srode ma vyc 15stopni,zobaczymy co z tego bedzie.milej niedzieli zycze.my mamy dzisiaj gosci na kawke

reklama
Posciel, reczniczki, sliniaczki, czapeczki i kombinezon juz sie piora, a kocyki po tym wstawie;-) i prawie gotowe. Posciel i tak przebiore, bo zakladam, ze kot tak czy inaczej mi na poczatek wlezie do lozeczka...a lozeczko mi przyniosa jutro:-)

Zauwazylyscie, ze nasze mamuski wszystkie razem zaginely w akcji??
Danutaski, Mamuska, Marta, Ewelka, Kitka, Kaso co tam na linii frontu slychac?? Jak maluchy??

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry