• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mika mi wychodziła druga kreska o wiele mocniejsza od tej, która jest zawsze. Tak jak dziewczyny piszą - dzień przed owulacją i w owulację. Ale z testami jest różnie, powinnaś iść na monitoring. Zobaczyć jak rośnie pęcherzyk, kiedy pęka. Wtedy będziesz wiedziała kiedy mniej więcej spodziewać się owulacji i testy będziesz wykorzystywać bardziej optymalnie :)

reklama
Madziorrek - a co z Tobą? Bo juz @ nie powinna być.Agaawa - a Ty???
Ewikewik -
trzmam kciuki, dziś będą wyniki??

A ja noc lepiej przespałam, kupilam wczoraj w lidlu taką dużą poduszkę i spałam dziś jak królewna na ziarnku grochu i trochę lepiej w tej pozycji prawie siedzącej....

Niestety nas dopadają te problemy ciażowe, ale każdą z Was to czeka :D Tyle się czekało na tą ciążę, tyle się przeszło a teraz sie marudzi.... ale to silniejsze....

Hej ja Wam wrzucę zdjęcie moich testów owulacyjnych z czerwca 2013,
stosowałam je pierwszy raz i w tym cyklu zaszłam w ciążę,
13dc widać że druga kreska była ciemniejsza i wtedy działaliśmy naprawdę intensywnie.

DSC_0023.jpg

Poza tym polecam testy bardziej z drogerii albo aptek, ja używam z tej firmy i owulacyjnych i ciążowych:

lh_test_owulacyjny-500x500.jpg

Załączniki

• DSC_0023.jpg
    DSC_0023.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 71
  • lh_test_owulacyjny-500x500.jpg
    lh_test_owulacyjny-500x500.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 57
Hej, dokładnie tak jak u maqa - druga kreska ma być taka sama lub ciemniejsza.
Tu jeszcze moje testy bieżące;) 17 dc gdzieś mi wcięło, ale był taki sam jak 16:)

Widać dokładnie , że jest krecha ciemniejsza;)
IMAG1373.jpg Te testy są z firmy clerablue. Bardzo fajne, ale drogie. TE z apteki - domowe laboratorium - też robiłam i polecam. Te z allegro mi nie przypasowały, bo nic tam mi nie wychodziło ;/

I jeszcze dorzucam z przed chwili test. Widać ,że już po Owu ;) Więc teraz trzymać kciuki proszę:)
IMAG1375.jpg

Dla mnie testy to generalnie jedyny wyznacznik dni płodnych, bo śluzu za dużo u mnie nie ma... tempki nie mierzę, bo nie jestem regularna więc to by nie wyszło. żadnych typowych objawów u mnie zawsze brak - nic mnie nie boli itd..
Dzięki robieniu testów dwa razy zaszłam w ciążę.. Mam nadzieję, że tym razem też się uda;)

Załączniki

• IMAG1373.jpg
    IMAG1373.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 63
  • IMAG1375.jpg
    IMAG1375.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dla mnie to też nie wyznacznik ale zawsze jakaś pomoc ;-) bo jak widać pokazują w jakimś stopniu prawdę.
Kurcze ja już się nie mogę doczekać kiedy moja kolej nadejdzie :rofl2:

Faktycznie drogie te testy clearblue - nie widziałam ich u siebie.

pytanie do was za 100punktów.. czy robicie testy owulacyjne od pierwszego dnia cyklu czy jak??
mi się chyba by ta forma lepiej sprawdziła.. bo trzeci dzien nie dałam rady zmierzyc temp. bo albo cos wypadło albo po prostu zapomniałam..

pozdrawiam ;))

Od pierwszego nie bo masz okres ale po krwawieniu jak najbardziej,
tylko pamiętaj że z owulacją różnie bywa, u niektórych szybciej u innych cykle są dłuższe ale warto popróbować dla własnej świadomości ;-)

Dziewczyny, z tego co wiem to powinno się brać 3 czynniki pod uwagę aby ocenić czy owu była:
- wzrost temp
-test owu (słyszałam że super działają te na slinę?)
-śluz (wodnisty i przezroczysty- też oznacza płodny!, nie musi być koniecznie jak białko kurze)

No ale tak jak spojrzycie u mnie na wykresie, mi ani razu test owu nie wyszedł pozytywny (kupione za 1 zł/szt z allegro), śluz miałam płodny parę dni..i tylko ładny skok temperatury pomógł mi stwierdzić czy owu była czy nie..
Wniosek z tego taki: na wszelki wypadek trzeba się dużo bzykać i tyle:-p;-).

Jeśli chodzi o mnie- to czuję się całkiem ok :) jakbym musiała coś znaleźć to tylko opuszki palców drętwieją i palce czasem bolą..a tak to naprawdę spoczko! :) Więc nie zawsze III trymestr sux. Dla mnie I był chyba najcięższy..

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki:-)

Juz wrocilam, bylo pieknie i odpoczelam troszke, jedziemy znowy na 3 dni w przyszlym tygodniu, tym razem w rejony pieknych winiarni:baffled: no i moge tylko powachac...moj m bedzie degustowal( a ja tak ubostwiam wino czerwone!!!)

co do testow to ja tez mialam zawsze pare dni jasniejsza i pozniej cos ze dwa dni ciemniejsza;-)

martusiu kciuki za porod, data juz tuz tuz, ale Ci fajnie:tak: ja juz tez rozmawialam z lekarzem i u mnie tez raczej na pewno powiedzial bedzie cesarka, no ale jeszcze wiadomo konkretow to nie ustalalalismy, tylko, ze bede w publicznym szpitalu jako prywatny jego pacjent, bo tak podobno lepiej.

eseczka ja kochalam zawsze gory, zakopane i nowy targ ach i ta wasza piekna zima, narty co roku....w domku nagrzane....a na szybach mroz i skrzypiacy szniezek...i grzance!!!!:-D

3 mam kciuki za Was staraczki kochane i posylam moc~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry