• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dzięki dziewczyny :) Wiem, że jak córa mojej przyjaciółki zaczęła się dusić mlekiem to ona za nogę młodą wzięła i do góry nogami. Po karmieniu odbiło się jej mleko, położyła ją spać, a mimo wszystko pokarm się wrócił. Ale zastanawiałam się co robić właśnie, jak przestało po prostu oddychać.

Martula
lepiej, żeby się włączył kilka razy omyłkowo, niż miałoby się coś stać. Chciałam kupić nianię z video, ale chyba jednak zainwestuję w "aparaturę" do monitorowania oddechu :)

reklama
hej laski ,fajna ta nasza lista taka kolorowa ,a ja mam prośbę o przepisanie mnie na 27 października jeśli chodzi o niechcianą @ bo przyszła do mnie niedawno.

W szpitalu, jak ktoś kangurował dzieciątko i one przestawało oddychać - ciocia, czyli pielęgniarka, ze stoickim spokojem podchodziła i : "no kochanie, nie zapominamy na cioci dyżurze o oddechu, co to ma być kruszynko" i łaskotała maluchy po stoopach. Tłumaczyli nam, że stópki i plecki są bardzo czułe i najlepiej właśnie am posmyrać, bo wcześniaki bardzo często zapominały o oddechu.
Jeżeli chodzi o monitory oddechu, to w szpitalu w którym leżał Staś, Ordynator Oddziału przed wypuszczeniem dziecka do domku - wcześniaczka, kazał przynieść z domu sprzęcik i pokazać, że się ma swój dla dziecka.

Martoocha- to rozumiem Twoje pobożne życzenie:) Stelcia jak się urodzi, może stwierdzić, że leżenie na boczku wcale nie jest fajne i mamusia się będzie musiała dostosować;) Mój Stasiulek uwielbiał leżeć z główką w prawą stronę, albo na prawym boczku, inaczej właśnie spadało mu wszystko i nie chciał grzecznie oddychać...
Głowa w górę, na pewno będzie dobrze:* Już za kilka dni.. za dni parę... A jak pozostałe dziewczyny na październiówkach?

Oto Nasza lista, ktoś się dopisuje, skreśla itd - robimy to samodzielnie kochane, jak ktoś chce inny kolor, też sobie sam zmienia;) Ja ją tylko skopiowałam :*

Neta - termin niechcianej @: 30 wrzesień 2013
Suana -
termin niechcianej @: 01-02 październik 2013
Pietrucha - termin niechcianej@: ok. 3 października 2013
Fuma_Foch-termin niechcianej @ ok.6 października 2013

Małgonia - termin niechcianej @: 8 pażdziernik 2013
Mika.k- termin niechcianej @: 08-10 październik 2013
Celta - termin niechcianej @: ok.20 październik 2013
Ewikewik - termin niechcianej @: 19-22.10 2013
Agaawa - termin niechcianej @: 24.10.2013
Kobietka - termin niechcianej @: 27 październik 2013
Joaro -termin niechcianej @: 28 październik 2013

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie,
regularnie Was czytam ale nie mam za bardzo kiedy coś napisać.
Otóż @ jeszcze nie ma, mimo że czuję, że lada dzień przyjdzie, testowałam wczoraj i negatyw zatem nadziei żadnych nie mam, zwłaszcza, że w zasadzie starenek nie było. Rano już myślałam, że to @, bo poczułam jak mam wilgotno i wydawało mi się, że podbarwiony śluz był ale później nic. Pewnie jutro się rozkręci.

reklama
Dobry wieczór dziewczyny! Eska fotka absolutnie słodka :) Cudo! Mika, Neta trzymam kciuki, żeby jednak @ nie przylazła ;) Magda może któryś ze sposobów na Ciebie zadziała: Przeziębienie w ciąży: leki w ciąży - www.mamazone.pl Izka Igorek przecudowny! Zdradzisz skąd taka fajna sówka? Kobietko bardzo Ci kibicuję i trzymam kciuki za staranka! Martocha ty już tuż tuż.. Pochwal nam się później Stecią :) Fuma witaj ponownie w gronie staraczek - oby na krótko ;) Myszko Paul cudo! Zapominajko a co tam u was? I ciekawe co tam u Nanu??? ​Jak tam po weselu??
Pietrucha dzięki za pilnowanie listy :) Przeklejam siebie bo u mnie @ nieoczekiwanie zawitała o 5 dni za wcześnie..
Neta - termin niechcianej @: 30 wrzesień 2013
Pietrucha - termin niechcianej@: ok. 3 października 2013
Fuma_Foch-termin niechcianej @ ok.6 października 2013

Małgonia - termin niechcianej @: 8 pażdziernik 2013
Mika.k- termin niechcianej @: 08-10 październik 2013
Celta - termin niechcianej @: ok.20 październik 2013
Ewikewik - termin niechcianej @: 19-22.10 2013
Agaawa - termin niechcianej @: 24.10.2013
Kobietka - termin niechcianej @: 27 październik 2013
Joaro -termin niechcianej @: 28 październik 2013
Suana - termin niechcianej @: 27-29 październik 2013

Nowe wątki