W szpitalu, jak ktoś kangurował dzieciątko i one przestawało oddychać - ciocia, czyli pielęgniarka, ze stoickim spokojem podchodziła i : "no kochanie, nie zapominamy na cioci dyżurze o oddechu, co to ma być kruszynko" i łaskotała maluchy po stoopach. Tłumaczyli nam, że stópki i plecki są bardzo czułe i najlepiej właśnie am posmyrać, bo wcześniaki bardzo często zapominały o oddechu.
Jeżeli chodzi o monitory oddechu, to w szpitalu w którym leżał Staś, Ordynator Oddziału przed wypuszczeniem dziecka do domku - wcześniaczka, kazał przynieść z domu sprzęcik i pokazać, że się ma swój dla dziecka.
Martoocha- to rozumiem Twoje pobożne życzenie

Stelcia jak się urodzi, może stwierdzić, że leżenie na boczku wcale nie jest fajne i mamusia się będzie musiała dostosować

Mój Stasiulek uwielbiał leżeć z główką w prawą stronę, albo na prawym boczku, inaczej właśnie spadało mu wszystko i nie chciał grzecznie oddychać...
Głowa w górę, na pewno będzie dobrze:* Już za kilka dni.. za dni parę... A jak pozostałe dziewczyny na październiówkach?
Oto Nasza lista, ktoś się dopisuje, skreśla itd - robimy to samodzielnie kochane, jak ktoś chce inny kolor, też sobie sam zmienia

Ja ją tylko skopiowałam :*
Neta - termin niechcianej @: 30 wrzesień 2013
Suana - termin niechcianej @: 01-02 październik 2013
Pietrucha - termin niechcianej@: ok. 3 października 2013
Fuma_Foch-termin niechcianej @ ok.6 października 2013
Małgonia - termin niechcianej @: 8 pażdziernik 2013
Mika.k- termin niechcianej @: 08-10 październik 2013
Celta - termin niechcianej @: ok.20 październik 2013
Ewikewik - termin niechcianej @: 19-22.10 2013
Agaawa - termin niechcianej @: 24.10.2013
Kobietka - termin niechcianej @: 27 październik 2013
Joaro -termin niechcianej @: 28 październik 2013