• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
kochającamama super bierz teraz duphaston i nie przemęczaj się a potem do ginka :):)
&&&&& super piękne zakończenie roku
i sie nie przejmuj że miesiąc po poronieniu na staraczkach 2010 jest Myszka która wcale po poronieniu nie dostała okresu bo już była w ciąży widzisz i ma synka

p.s. mowią ze słaba kreseczka po terminie też wskazuje na chłopczyka bo niby dziewczynki mają większe stężenie hormonu hcg w moczu:laugh2::laugh2:
ale buzia mi się śmieje SUUUUPPPPPEEEEERRRR:-D:-D:-D

kochane w Nowym roku życzę Wam żeby spełniło sie nasze marzenie zostania mamusią i zdrówka

dziekuję za dokładne rozpisanie się na temat tarczycy i Hasi
seleno poproszę na pw ten adres e-mailowy bo jak zrobię badania to będę chciała jednak się skontaktować z zaufanym ekspertem
a adres gdzie pani doktor przyjmuje też masz ???

Ostatnia edycja:
kochająca_mama30, też miałam bardzo słabą kreskę i to test robiony później niż twój, a ciąża była więc myślę,że i u Ciebie jest:tak:. Nie martw się,że to zaraz po poronieniu, widocznie organizm zdążył się zregenerować. Mam koleżankę z BB, która tak po poronieniu "wpadła" a Marcel ma już dwa i pół roczku.

Gratulacje!! Widocznośc kreski to sprawa hormonu więc czasem jest słabsza. Nic to złego nie musi oznaczać.

galwaygirl, fajnie ,że dbają o Ciebie.Na jod tez kazano mi uważać, nawet na ten zawarty w jedzeniu. Mam koleżankę która mówiła mi ,że u was tak słabo sie dba o kobietę w ciąży. Ja osobiście nic na ten temat niew wiem. Na kiedy masz termin?
Co do alkoholu, też nie piję, i niestety też nie wszędzie jest to akceptowalne, a mi po prostu nie smakuje i do tego tak jak Ty, nie lubię tracic kontroli nad sobą.

myszka2829, moja mama mieszkała 16 lat w Düsseldorfie, a ja nigdy nie pojechałam zobaczyć gdzie.. i nie zdążyłam.:-(

Ostatnia edycja:
Myszka ja nie sugeruję Hashimoto, tylko chodziło mi o to, że Ty też miałaś leczenie w wieku 15 lat. Ukraina zafundowała nam prezent na wiek, oby nasze dzieci już nie miały z tym problemów. U Ciebie Kochana to ewidentnie błąd lekarzy i walcz ile sił starczy, muszą za to ponieść konsekwencje, no i by żadnej innej kobiety to nie musiało spotkać. Tak sobie myślę, masz już jakiegoś prawnika? Może to przyspieszy sprawę, bo nie wiem jak jest w Niemczech, ale w Polsce to wśród lekarzy "rączka rączkę myje" i nigdy nie jest wina lekarza :/ Ja bym też zainteresowała prasę tą historią, bo na takie traktowanie nikt nie zasługuje a oni niech się nie czują bezkarni.
Lopop to może z tym HCG jest coś na rzeczy, bo mój Synek nawet tydzień po @ nie chciał się ujawnić.
Kochająca Mama super wiadomość na zakończenie roku, za kilka dni powtórzysz test i będą już 2 mocne krechy. To że tak wcześnie, to się nie zamartwiaj, moja koleżanka straciła dziecko w maju i chyba też okresu nie zdążyła dostać, bo w lutym synek im się urodził. Taka szczęśliwa wpadka :-) bo chcieli odczekać 3 miesiące, ale u niej też było to bardzo wczesne poronienie, 6-7tc myślę że wtedy szybciej się organizm oczyszcza. Myśl pozytywnie Kochana, tak bardzo się cieszę z tej wiadomości!!!

Kochane życzę Wam spełnienia najskrytszych marzeń, by rok 2012 był dla Was bardziej łaskawy, by Wasze domki problemy omijały szerokim łukiem, dużo radości, pogody ducha, nieustającego szczęścia i miłości. Udanego wieczoru Kobietki :*

Ostatnia edycja:
Selene przykro mi z powodu mamy, kurcze i nie wiem co powidziec...:nerd:

Galwaygirl wiem, ze nie sugerujesz :*, teraz Japonia nas "dotlenia". Walczyc bede z moim M albo bez niego. Tu jest dokladnie tak samo jak wszedzie, raczka raczke myje, ja nawet nie chcialam isc i nie poszlam do tej organizacji ktora mi polecili w szpitalu dla kobiet po stracie dziecka i ciazy. Na wszelki wypadek chce dostac jeszcze te analizy z lozyska zanim zaczne walczyc, zeby mi tam Bog wie czego nie wrobili... to juz jak obsesja;-). Dostane tez opinie od polskiego lekarza i poloznej (znajomy mi robi konsultacje co i jak z medycznego punktu widzenia), a prawnika wezme z obcykana medycyna z zakresu ginekologii i poloznictwa. Nie ma problemu jest tu ich tylu, ze jest w czym wybierac. Zaluje tylko, ze nie kazalam zrobic obdukcji Malej... ale pytanie o to 5 min po porodzie i rewelacjach jakie mu towarzyszyly nikt by nie pomyslal logicznie.

czas na zyczonka Kochane, wszystkim duzo zdrowka, wytrwalosci w dzialaniach;-), Ciezarowka samych radosnych chwil i szczesliwego rozwiazania oby w terminie, i ogolnie wszystkiego Naj, Naj, Naj na ten Nowy Rok oby byl lepszy od mijajacego

Przepraszam, że tak późno ale wszystko na szybko...

Przyznam, że jednak nie zadzwoniłam do swojego lekarza, żeby nie pomyślał że panikuję czy coś...
Po prostu łyknęłam niedawno tabl. Duphastonu, i tak będę je dalej zażywała, jak radzicie...
A w pon. lub wtorek zgłoszę się do niego i tak...

PS. Czy orientujecie się, czy na betę HCG to może mi lekarz może mi dać skierowanie jeśli go o to poproszę?
Chodzi mi o to, że wolałabym zaoszczędzić te 30 zł, wiadomo...

Tak poza tym nie dociera to do mnie jeszcze, jakoś sceptycznie do tego podchodzę , być może przez to poprzednie poronienie w 7 tyg.ciąży.

No i na koniec Kochane w tym nowym 2012 roku życzę Wam również spełnienia najskrytszych marzeń, widocznych kresek na testach owu i ciążowych, dobrze rozwijających się fasolek i wszystiego czego tylko pragniecie! Oby ten 2012 rok był lepszy i łaskawszy od poprzedniego!

Buziaki

Ostatnia edycja:
kochajaca_mama30 jak bylam w pierwszej ciazy lekarz mi powiedzial, ze gdybym poprosila o test zrobiliby go za darmo, a tak placilam w aptece za tescik. Wydaje mi sie, ze jak poprosisz to da Ci skierowanie.

buziaki :)

Też sądzę,że lkarz da skierowanie na betę.
Niedługo północ, starsza poszła do chłopaka i do Rynku, a My z małą czekamy na północ. Nie wiem czy malutka dotrzyma, hi hi, choć spała o 18 więc może. Bardzo chce zobaczyć sztuczne ognie więc jej pozwalamy nie spać.

Własnie usłyszała pierwsze strzały, rzucila zabawki i pobiegła do pokoju. Rolety kazała sobie zasłonić i puścic głośno kołysanki. Chyba się boi tych strzalów:-(

Ostatnia edycja:
Selena jak moj byl taki maly tez sie bal, chcial zobaczyc wiec puscilam glosniej muzyke (same strzaly nie byly tak wyraznie slyszalne) i pokazywalam palcem kolorki wystrzelonych rac;-) moze podziala i na Madzie. Podobnie robilam jak byla burza, lody i fotel w oknie i kto pierwszy dojrzy blyskawice :D
W sumie w Mikolaja to moje "malenstwo" wierzylo do 3-ciej klasy a potem koledzy go uswiadomili^^

Ostatnia edycja:
reklama
tak sie zaczelam zastanawiac (nie wiem skad mi sie to wzielo), czy aby na pewno to normalne, ze chce tak szybko zajsc w ciaze po tak feralnym porodzie? moze faktycznie powinnam wejsc do psychologa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry