reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po straconej ciąży

carollina na zaparcia polecam otreby szczególnie pszenne mnie zawsze po nich rusza. Możesz tez na śniadanie sobie zapodac płatki nestle firness i po nich po kilku dniach toaleta zaczyna wychodzić regularnie. A co do zdjęcia to wrzuce jak zrobię jakieś aktualne. Moze jutro.

Agawa bardzo jestem zaskoczona tym co mówisz o GMW, ale faktem jest, ze ja byłam zawsze prywatnie j zawsze o dr. Tomali, a Ty do Niemczyka jeździsz prawda? Moze i masz racje, ze na koszt państwa to zawsze inne traktowanie. Ja chodzę do lekarza prywatnie u mnie w mieście, bo ten co na NFZ pracuje to nie pracuje w szpitalu i jak u nas rodzisz i żaden z pracujących lekarzy nie jest Twoim prowadzącym to traktują Cie jakbyśmy byla niczyja. Wiec chodzę i tu i tu, ale oboje lekarzy jeszcze daleko do standardu GMW dlatego jestem tam na USG 3 razy w trakcie ciąży i zawsze czuje sie odpowiednio poinformowana. Liczę, ze mimo wszystko wam sie uda. Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
dziewczyny jeśli chodzi o drzewko obok nagrobka to u mnie jest nieco inna sytuacja... Haneczka jest pochowana na małym wiejskim cmentarzyku, tam nie ma alejki dla dzieci, miejsce wykupiliśmy duże - podwójne... wiecie przyszłościowo...:/ plecami do grobu Hani jest pomnik mojej teściowej ( tak się złożyło) więc nikomu obcemu nic się nie będzie sypało... ja myślałam o małym, niskim drzewku.... o które zamierzam dbać... więc mam nadzieję, że nie będzie dla nikogo uciążliwe
:tak:
Agawa... no to miałaś niezły dzień...:wściekła/y:można się wkurzyć.... ja też często czekałam u swojego gina a chodziłam prywatnie... umawiał pacjentki co 15 min... a później poślizgi nawet ponad godzinne się zdarzały....:crazy:

miłego dzionka życzę kochane dziołchy :-D... a ja w pracy siedzę i kanapek z domu zapomniałam a takie pyyyszne sobie zrobiłam....:confused2:ehhhh

aaa zgubiłyście mnie na liście staraczek... :) jak któraś będzie wklejała to wrzućcie mnie jeszcze raz do poczekalni - czerwiec/lipiec.... dzięki z góry :happy:

Ostatnia edycja:
Agawa no masakra ale burak... na Twoim miejscu też bym się wkur...jakby mnie zaczął pouczać, może niech zacznie od siebie... Państwowa służba zdrowia pozostawia nam wiele do życzenia...

U mnie dziś 3 dzień @ a w zasadzie bardzo delikatne plamienie więc mam paranoję że szok. Próbowałam się dodzwonić do mojego ginka ale osiągalny będzie dopiero po świętach a telefon odebrała położna. Teoretycznie i tak usg trzebaby robić w okolicy owolacji ale martwi mnie to że on taki nieosiągalny.

annte - termin niechcianej @ 31 marzec 2014
maqa - termin niechcianej @ 14 kwiecień 2014

Moniska82 -termin niechcianej @ 15 kwiecień 2014
Joaro - termin niechcianej @ 21 kwiecień 2014
Pietrucha - termin niechcianej @ 21 kwiecień 2014
Naala - termin niechcianej @ 05 maja 2014
Neta - termin niechcianej @ 12 maja 2014
ewikewik - termin niechcianej @ 12 maj 2014

attachment.php

POCZEKALNIA:
Sysiq - kwiecień 2014
Agaawa - kwiecień/ maj
Milczasia - czerwiec
Lisica - czerwiec/lipiec
Rurka czerwiec/lipiec

Agawa kochana współczuję nerwów. Powiedz mi proszę jak wygląda badanie na chlamydię, bo pytałam lekarki i coś wspominała o wymazie ? Można zrobić to badanie z krwi ?

U mnie zaczęły się plamienia, znowu w 22dc, ostatnio @ przyszła w 23dc, coś krótkie te moje cykle.

Dzieki dziewczyny. Po przemyśleniach w nocy uznałam, ze będę sie umawiać jako pierwsza na wizyty, wtedy nie będę czekac:))

Gochson - ja dostałam skierowanie na badanie z krwi na chlamydie. Ale tez słyszałam, ze robi sie wymaz.

caluje Was wszystkie serdecznie.

Witam sie dzisiaj porannie...
Paskudna pogoda, do tego pozno poszlismy wczoraj spac, a dzisiaj jak na zlosc mlodziez obudzila sie juz o 7. Dobrze ze dzisiaj jeszcze dzien przedszkolny jest to zawiozlam wczesniej do przedszkola...

Pietrucha, Karaiwina - dzieki wielkie za rady, na pewno skorzystam :) wody z miodem i cytryna nie probowalam, ale u nas sa takie cos w stylu otręb i juz je kupilam i zajadam... Wszystkiego sprobuje, co dozwolone w ciazy, a pomoze... Przeciez nie moge sie z tym tak meczyc...
Ja jestem w ogole w szoku, bo jak bylam w ciazy z Mikolajem, to bardzo lubilam i czesto jadlam banany i batoniki mussli - to zawsze staralam sie miec w torebce i podjadalam jak przychodzil glod i mdlosci, a przeciez banany zapieraja. Moze nie mialam tez problemow, bo herbatki owocowe pilam, a teraz ani bananow nie jem, ani herbatek nie dam rady wypic... ehh...

Naala - na wynikach niebardzo sie znam, ale jak popatrzec na normy, to raczej sa ok :)

Ameritum - ciesze sie, ze z dzidzia wszystko ok... a Ty jesli tylko mozesz sobie pozwolic na leniuchowanie, to nie przestawaj... z dzidziolkiem juz nie bedziesz miala tego komfortu...
Widze ze razem toczymy walke z naszymi organizmami...
Ja jeszcze nie mam tego Evaqu. Daj znac jak podzialal u Ciebie... :eek:

Kasiuchna - gdzie masz suwaczek? W ktorym Ty tygodniu juz jestes?

Agawa - WOW :szok: ale przejscia... wredoty jedne te lekarze :crazy: Ten owijal w bawelne i tlumaczyl jak gowniarze, bo przeciez nie mogl Ci powiedziec, ze "ONE PLACILY, A PANI NIE"!!! :wściekła/y:
Mnie maxymalnie wqrwia to, ze jak w PL nie dasz w łape, to niczego nie zalatwisz, a jak prywatnie, to tacy wszyscy w dupe mili i uprzejmi, ze hej... Na pewno jakbys placila, to wszystko byloby sprawniej i szybciej i druki by sie znalazly, a tak to same klody pod nogi rzucaja... no masakra... Ci co sie nigdy nachapać nie moga... i na ludzkiej krzywdzie zarabiają... Nie dziwie sie, ze taka podminowana wrocilas... Ale masz racje... umawiaj sie pierwsza i powinno byc ok...
U nas, fakt - w szpitalu wszystko idzie baaaardzo powoli (nawet bilecik na parkingu kupuje sie na 4 h, bo nie ma mniejszej opcji - chyba po to, zeby ludzie sie nie stresowali, ze nastepny musza isc kupic ;-)) i momo, ze sie za nic nie placi, to ludzie sa bardzo mili, uprzejmi i zyczliwi... A w przychodni jest notka, cos w tym stylu: " Jesli jakis pacjent jest dluzej u lekarza niz powinien, badz wyrozumialy - nastepnym razem mozesz byc to TY".

Aha - Ty piszesz, ze w diagnostyce moze zrobia szybciej... zapytaj, gdzie te probki wysylaja... ja robilam w diagnostyce i probki szly do Krakowa, bo moze bezposrednio tam mozesz zadzwonic i poprosic o wyniki wczesniej...
Mnie kazali czekac 10 dni na wyniki z posiewu, a moja siostra zadzwonila i byly wczesniej...
Popytaj, moze akurat wszystko bedzie na czas... trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Moniska - a moze te skape @ to wynik nerwow... tez tak moze byc... Z nerwow to w ogole @ moze nie przychodzic... dlatego spokojnie przezywaj swieta, a potem sie umowisz do swojego gina, zrobi usg i wszystko bedzie git... pewnie jest poza zasiegiem, bo na swieta gdzies pojechal... ale przeciez wroci... No fakt - najlepiej byloby przed owulacja...

Gochson - tez uwazam, ze te krotkie cykle moga byc wynikiem nerwow tak jak u Moniski... Mi z kolei sie wydluzyly i przed ciaza mialam nawet 38 dni cykl, wiec chyba z dwojga zlego lepszy krotszy, bo przybajmniej szybciej leci...
Jesli chodzi o chlamydie, to z krwi owszem, ale tez bierze sie wymaz z kanalu szyjki macicy - to raczej na posiew... z tym tez sie robi ureoplasme i mycoplasme (chyba dobrze napisalam - tutaj to trojcą swietą to nazywamy).

Rurka, Ewik, Madziorek - pozdrawiam :)

Staraczki - łapcie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Celta - co tam u Ciebie??? Pewnie sie tutaj teraz nie odzywasz, bo rece pelne roboty... ale juz nie w ogrodzie tylko w pokojach dla dzieciaczkow :) i dobrze... tak trzymac... Daj znac :)

Ostatnia edycja:
Moja przyjaciółka dwa razy poroniła, ale teraz dwa miesiące temu urodziła bez żadnych komplikacji, miała bardzo lajtowy poród jak sama to określa. Leonek jest taki śliczny, że chciałoby się go zjeść::)) No i najważniejsze jest w zupełności zdrowiutki. Yupi:]]

Gochson, za krótkie te cykle. Może faza lutealna się skróciła? Idź do gina i nie daj się spławić. Zrób badanka hormonalne i będzie wiadomo.

reklama
Ewik zawsze miałam cykle 25-26 dni, a teraz 22 to już źle. Owulacja była koło 14dc, bo w 13dc miałam USG i był pokaźny pęcherzyk, więc ginka mówiła, że będzie w ciągu 2 dni. Ewik a jakie badania powinna mi zlecić ?

Do góry