reklama
myszka2829
Fanka BB :)
Dzieki Kicia, a moj Gamon mowi ze co on malpa zeby tyle bananow jesc... No i gadaj sobie matka;-)
A mnie dzis slonko przygrzalo i dostalam w drodze powrotnej kajakiem potwornego bolu glowy... na szczescie ibuprom zalatwil sprawe. Zaraz klade sie spac
Kruszka
Pisalam o poprzednim miejscu na podlasiu www.kundzicze.pl
Teraz jestesmy w augustowie...
Po powrocie opracuje dla was relacje,moze ktos skorzysta bo naprawde jest przyjemnie
Kruszka
Pisalam o poprzednim miejscu na podlasiu www.kundzicze.pl
Teraz jestesmy w augustowie...
Po powrocie opracuje dla was relacje,moze ktos skorzysta bo naprawde jest przyjemnie
myszka2829
Gatto jeszcze slonce przyjdzie czas na dolegliwosci, badz pewna ze zgaga Cie nie ominie i wtedy zatesknisz za tym okresem bez typowych objawow. Ja tam nigdy nie mam nic poza lataniem do wc na siusiu i zgaga wiec tylko moge wspolczuc dziewczynom i cieszyc sie ze tak lekko u mnie to przechodzi.
Nanu calkiem fajny pomysl z tym planem wakacyjnym :-)
Nanu calkiem fajny pomysl z tym planem wakacyjnym :-)
Hej dziewczyny, nie spie od 6, bo jakies ptaszyska mi sie darly za oknem, wiec czytam wiesci w necie. Po przeczytaniu wpisu z mojego ulubionego bloga O Laurze, wlos mi sie na glowie zjezyl. Otoz wpis mowi o absurdalnej ustawie obowiazkowych szczepien w PL. Najsmieszniejsze jest to, ze przymus ten ma byc egzekwowany bezposrednio w przypadku nie wyrazenia zgody przez rodzica. Czyli babeczki, jak wam sie jakas szczepionka nie podoba, bo ma rtec w skladzie, nie bedziecie mogly odmowic, bo sanitariusz wraz z lekarzem wejdzie wam do domu, wezmie dziecko i zaszczepi, a wy nie bedziecie mogly nic zrobic. ja pomimo, ze nie mieszkam w Pl podpislam internetowa petycje STOP PRZYMUSOWI SZCZEPIEŃ - Petycje Online Nie myslcie, ze jestem przeciw szczepionkom, jestem za jesli sa bezpieczne, ale przemocy mowie zdecydowane NIE!
myszka2829
czesc dziewczynki :-)
Gatto ja jednak sklaniam sie ku przymusowi, ten dotyczy jednak nie NORMALNYCH rodzicow, a tych ktorym delikatnie mowiac szczepienia wisza kolo d... jest ich w polsce niestety sporo, bieda rodzi patologie... a dzieci wszystkie sa tak samo dziecmi.
Ostatnio przez szczepienie dorwali rodzicow dziecka znalezionego w Cieszynie. Po ponad dwoch latach... wiec gdyby pielegniarki z przychodni nie zglosily tego do opieki spolecznej a ta nie przeprowadzila wywiadu srodowiskowego... upiekloby im sie.
Mozna zawsze zamienic szczepionke za doplata, wiem bo lutowki tak robia wiec to nie do konca tak ze nie mamy wyboru ;-)
W tym wypadku przemoc, czyli przymus jest filtrem kontrolnym co sie dzieje z dzieckiem i jestem jak najbardziej ZA.
Gatto ja jednak sklaniam sie ku przymusowi, ten dotyczy jednak nie NORMALNYCH rodzicow, a tych ktorym delikatnie mowiac szczepienia wisza kolo d... jest ich w polsce niestety sporo, bieda rodzi patologie... a dzieci wszystkie sa tak samo dziecmi.
Ostatnio przez szczepienie dorwali rodzicow dziecka znalezionego w Cieszynie. Po ponad dwoch latach... wiec gdyby pielegniarki z przychodni nie zglosily tego do opieki spolecznej a ta nie przeprowadzila wywiadu srodowiskowego... upiekloby im sie.
Mozna zawsze zamienic szczepionke za doplata, wiem bo lutowki tak robia wiec to nie do konca tak ze nie mamy wyboru ;-)
W tym wypadku przemoc, czyli przymus jest filtrem kontrolnym co sie dzieje z dzieckiem i jestem jak najbardziej ZA.
reklama
myszka2829
Kochanie im chodzi o zwiekszone uprawnienia co do szybszego egzekwowania obowiazku na rodzicach (ja dodalabym pseudo rodzicach, bo kazdy normalny zaszczepi dla dobra dziecka), w polsce wprowadzili kapitalizm (zbrodnia na narodzie), wiec juz zawsze bedzie podzial na lepszych i gorszych... i wiekszy wybor. Normalni rodzice sobie odejma od ust i dadza dziecku, patologia jeszcze temu dziecku zabierze... mieszkalam kolo takiej patologii i straszne to jest jak patrzysz nawet z boku, a na miejscu tych dzieci ?? gdy wreszcie ktoregos dnia przyjechala policja, z pogotowiem i socjalowy odebrac te dzieciaczki, najstarszy widzial mnie w oknie i krzyczal zadowolony z wielkim usmiechem, ze bedzie jechal autkiem ze swiatelkami... a nie plakal gdzie mama...
ten mlodszy chlopczyk byl zainteresowany mundurem policjanta nie mial czasu nawet o nic pytac, a najmlodsze dostalo butelke i tez bez placzu... mam nadzieje, ze juz nigdy w zyciu takiego obrazka nie bede musiala ogladac, bo do tej pory mnie trzyma a bylo to ladnych pare lat temu.
ten mlodszy chlopczyk byl zainteresowany mundurem policjanta nie mial czasu nawet o nic pytac, a najmlodsze dostalo butelke i tez bez placzu... mam nadzieje, ze juz nigdy w zyciu takiego obrazka nie bede musiala ogladac, bo do tej pory mnie trzyma a bylo to ladnych pare lat temu.