reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Nie mieszkam w Polsce i mój lek nazywa się Ferring. Na polskim rynku odpowiednikiem jest Menopur. To są zastrzyki z hMG na wzrost pęcherzyków. Biorę po 150 jednostek a to jest maksymalna dawka :o Oby były efekty!! Ja się boje ze co z tego ze wychowuje piękne pecherzyki, skoro one mogą nie pęknąć :/ oczywiście dostanę zastrzyk z hCG ale mimo tego różnie u mnie bywa... ale jak pękną to mam 30% szans na bliźniaki ;) A jaka ty masz dawkę?
Ja mam 75 dawkę. Też menopur. Właśnie mnie dziwi że taka mała ale to jest piwrwsza stymulacja gonadotropinami. Wiec lekarz chce zobaczyć jak w ogóle zareaguje mój organizm. Lametta j do tego menopur

reklama
Ja mam 75 dawkę. Też menopur. Właśnie mnie dziwi że taka mała ale to jest piwrwsza stymulacja gonadotropinami. Wiec lekarz chce zobaczyć jak w ogóle zareaguje mój organizm. Lametta j do tego menopur
To tak samo jak ja, tylko ze ja mam większa dawkę. Tez pierwszy raz biorę menopur. Wcześniej miałam zastrzyki z FSH na poprawę endometrium i gin liczył na owulke ale nie było mimo stymulacji femara. Czyli widać ze u mnie z grubej rury. Gin stawia wszystko na jedna kartę. Ja się czuje po tych zastrzykach fatalnie bo tak mnie boli głowa, ze tylko leżę i wyje :( ponoć tak bywa...

Dziewczyny i moje lapo w listopadzie szlak trafił. Dostałam @,dzwonię do doktorka a on mi mówi nic z tego szpital zawiesił zabiegi bo nie mają lekarze i miesiąc mam być bez leków i czekać aż łaskawie covid pozwoli wrócić anestezjologom do pracy . No chyba zaraz wybuchne ze złości 😡😡😡😡🤬🤬🤬🤬

Dziewczyny i moje lapo w listopadzie szlak trafił. Dostałam @,dzwonię do doktorka a on mi mówi nic z tego szpital zawiesił zabiegi bo nie mają lekarze i miesiąc mam być bez leków i czekać aż łaskawie covid pozwoli wrócić anestezjologom do pracy . No chyba zaraz wybuchne ze złości 😡😡😡😡🤬🤬🤬🤬
Rozumiem Cię :( teraz straszny czas na chorowanie/ zabiegi bo tylko covid i covid... jakby inni pacjenci nie istnieli :/ ale nic nie poradzimy. Trzeba przeczekać :( niech się to szybko kończy!

@KiedyPytam jak się czujesz na lekach? U mnie po wizycie u gina i cóż, bliźniaków nie będzie na pewno. Wyrósł tylko jeden pęcherzyk pomimo takich dawek leku. Za to jest bardzo ładny. Idealnie okrągły, nie miałam jeszcze takiego! No i jest na lewym jajniku a od 8 miesięcy mój lewy jajnik był wygaszony, wiec w sumie nie jest tak zle. Dostałam zastrzyk 10000 jednostek hCG na pęknięcie bo pęcherzyk miał już 23,5 mm i mamy dziś działać. Ale u mnie po to były gonadotropiny żeby pęcherzyków było więcej-> większa szansa na ciąże a tu tylko jeden pęcherzyk... nie wiadomo czy pęknie...

@KiedyPytam jak się czujesz na lekach? U mnie po wizycie u gina i cóż, bliźniaków nie będzie na pewno. Wyrósł tylko jeden pęcherzyk pomimo takich dawek leku. Za to jest bardzo ładny. Idealnie okrągły, nie miałam jeszcze takiego! No i jest na lewym jajniku a od 8 miesięcy mój lewy jajnik był wygaszony, wiec w sumie nie jest tak zle. Dostałam zastrzyk 10000 jednostek hCG na pęknięcie bo pęcherzyk miał już 23,5 mm i mamy dziś działać. Ale u mnie po to były gonadotropiny żeby pęcherzyków było więcej-> większa szansa na ciąże a tu tylko jeden pęcherzyk... nie wiadomo czy pęknie...
Co dostałaś na pęknięcie? Bo ostatnio chyba pisałaś że nie pękały? Ja mam jutro wizytę i też ciekawa jestem czy cos w ogóle wyrosło żeby podać cokolwiek..

Co dostałaś na pęknięcie? Bo ostatnio chyba pisałaś że nie pękały? Ja mam jutro wizytę i też ciekawa jestem czy cos w ogóle wyrosło żeby podać cokolwiek..
Ja nie mieszkam w Polsce wiec nie znam nazwy tego leku. Na rachunku pisze tylko ze zastrzyk z hCG, czyli coś jak pregnyl pewnie. Dostałam podwójna dawkę bo przy jednym zastrzyku to różnie było - często nie pękały. Jutro idę do gina zobaczyć czy była ta owulacja... już mam takiego stresa ze nie wiem jak wejdę do gabinetu :( Temperatura póki co nie za wysoka ale tez nie najniższa wiec totalnie nie wiem czy się udało wywołać owulke czy nie.

reklama
Update: była piękna owulacja! Pierwszy raz od pół roku :) czasowo tez się zgraliśmy, teraz dwa tygodnie czekania...
trzymajcie kciuki! Polecam zestaw femara(lametta) i gonadotropiny plus zastrzyk na pęknięcie!
Trzymam kciuki! Daj znać! U mnie zrobiła się torbiel. Na kolejny cykl dostałam clo i mam znowu przyjść na sprawdzenie czy cos urosło.

Do góry