reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Dzieki Agniesa,
szcezrze mowiac wystraszylam sie troche, wlasnei przeczytalam co to takiego cytomegalia. Czy orientujesz sie jakis jest mniej wiecej koszt tych wszystkich badan? Do lekarza chodze prywatnie wiec i badanai musze pokryc z wlasnej kieszeni.... nie wiem czy szykowac sie na jakas stowke czy kilka razy wiecej?

cytomegalia i toxoplazmoza to chyba ok 30-35zł , a hormony to ok 20zł (każdy), morfologia 8zł, mocz nie pamiętam, ale ok. 10zł. W sumie to pewnie ok. 100 -150zł.

Ale jeżeli świadomie planujesz ciąże to uważam że powinnaś to zrobić, na początek możesz odpuścić FT3 i FT4.

reklama
Agniesiu,
dzieki sliczne za cenne informacje :happy:
w przyszlym tygodniu polece sie przebadac i rzuce mojemu doktorkowi wyniki na stol...
Martwi mnie jedynie jeszcze fakt ze testy owu wychodza mi negatywne... no ale moze za szybko sie martwie
A ja nie bardzo sobie chwalę testy, mi wychodziły zbyt długo pozytywnie, ja ich osobiście nie polecam, ale są dziewczyny, które sie nimi podpierają i se chwalą, ja już muszę uciekać, jak coś to pisz na PRIV odpowiem jak będę mogła!

same staranka są przyjemne, tylko to czekanie, teraz na owy, żeby nie przegapić, potem na testowanie... a ja nie lubię czekać, a do tego ta moja temperatura jakaś postrzelona w tym cyklu

witam mam na imie Iwona mam 25 lat w tym roku skończyłam studia jestem nauczycielką w skole podstawowej ucze dzieci od 1 do 6 klasy. Bardzo chciałam mieĆ dziecko ale studia mi na to nie pozwoliły. Ale teraz już skończyłam studia i chciałabym od jutro zacząĆ pierwszy cykl staranek. Chciałam sie dowiedziec czy moge tu z wami popisaĆ???? Na przód wole się spyta a potem pisaĆ.
Pozdrawiam i gratuluje wszystkim dziewczynom którym się udało zajśĆ w ciąże.

witam mam na imie Iwona mam 25 lat w tym roku skończyłam studia jestem nauczycielką w skole podstawowej ucze dzieci od 1 do 6 klasy. Bardzo chciałam mieĆ dziecko ale studia mi na to nie pozwoliły. Ale teraz już skończyłam studia i chciałabym od jutro zacząĆ pierwszy cykl staranek. Chciałam sie dowiedziec czy moge tu z wami popisaĆ???? Na przód wole się spyta a potem pisaĆ.
Pozdrawiam i gratuluje wszystkim dziewczynom którym się udało zajśĆ w ciąże.
Witaj Iwona:) jasne że możesz, zapraszamy! :tak:;-) Powodzenia życzę w starankach.

MIŁEGO WIECZORKU WSZYSTKIM
Ciężko za wami nadążyć laski:sorry: nie wiem co napisać heh

reklama
Nie będę robić już mnie znają w tym laboratorium jak łusego konia, postanowiłam, że jezeli nie dostanę @ do soboty to będę testować jeszcze raz!

A jeśli chodzi o twoje badania to bez wzgledu na dzień cyklu polecam:
- toksoplazmoza
-cytomegalia
-TSH
_FT3
-FT4
-PRL (prolaktyna)
-Morfologia z rozmazem
-cukier
-mocz
:-):-):-):-)

Wiem trochę tego ale nie wiem co już badałaś