reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej!
donoszę ,że jestem chętna na testowanie w niedziele jeśli @ się nie zjawi!:-) strasznie mnie boli głowa więc się położę ... i ząb ćmika ojojoj nie dobrze... wpadne później

pati
spokojnej ciąży, zdrowego maleństwa no i przede wszystkim córy życzę ! ps. sama bym chciała taki prezent;-)

Ostatnia edycja:
reklama
TESTUJĄCE:

Lovely - 28 września
Martilla-28 września
agast22 - 28 września
mellisa - 30 września
agniesiar - 3 października
biedroneczka1980 - 4 lub 5 października
Noukie- 5 pażdziernika
Marzi55- 5 października
jagódka1231- 9 paxdziernika
kusska - 12 października
Hope33 - październik ???

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :)
dorkaa
pati1159
mazia
krewetka
waniliowa
sandrahaha
scorpioniczkaa :)
agast22

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
Noukie
Marzi55
eijf
emilchen
qwas
mamutka32
kusska
jagódka1231
nanusia82
iwcia81
toska32
ewelina28
bakteria
malwinakcp
Marcelkowa mama
chup
mmkarolina
gwiazdeczka18
OoOAniołekOoO

:-D:szok::happy:

Jak coś jest źle... dajcie znać lub poprawcie Kochane same :):biggrin2:
kochana jeszcze ja testuję ok 4.10 co się zapiszę to mnie nie ma :( może teraz się uda :tak:

Ja chyba oszaleję, nie wiem co mam myśleć juz sie pogodziłam z tym, że znów nie wyszło, brzuch boli, ale śluzu białego nitkowatego coraz więcej, piersi jak u Pameli, bolą i sfedzą na przemian, brzuch też mnie napitala coraz bardziej

Witajcie po raz drugi moje kochane :)
od tygodnia humor mnie nei opuszczal, endorfiny chyba mialam ponad norme a dzis cos przygasam.... Moze z powodu paskudnej sennej pogody - a moze z powodu tych testow owu ktore nie chca mi powiedziec ze mam owu...
No ale nie dam sie tak latwo dobic ;-)
Do gina ide dopiero 9.10 - w spr cytologi no i wezme sprawy w swoje rece, tzn zrobi esobie w przyszlym tyg badania: prolaktyne, progesteron, TSH... - czy jest cos jeszcze co powinnam zrobic kontrolnie zanim trafie do gabinetu?
Zaczelam tez sobie mierzyc tempke - 10 min w ustach rteciowym, codzinnie baaaardzo wczesnie rano bo po 5:00. temperaturki sa dziwne i skaczace - czy to norma? a moze zle ja mierze? :) Przy Was dziewuszki-specjalistki czuje sie troche jak sierota-malolata ktora nie wie nic o sobie co wiedziec powinna :-D:-D:-D

Z tego co widzę na twoim wykresie to chyba jest wszystko ok., ale ja nie bardzo wierzę w mierzenie termometrem rtęciowym w ustach, ja osobiście wolę w pochwie! Wtedy wiem, że nie otworzę buzi nie złapię powietrzai td.

no to moja droga beta-hcg powie Ci prawde...
Jelsi masz sie denerwowac to zrob sobie jutro... Po co masz zyc w stresie - to moze fasolce zaszkodzic :) Trzymam kciuki :)

Nie będę robić już mnie znają w tym laboratorium jak łusego konia, postanowiłam, że jezeli nie dostanę @ do soboty to będę testować jeszcze raz!

A jeśli chodzi o twoje badania to bez wzgledu na dzień cyklu polecam:
- toksoplazmoza
-cytomegalia
-TSH
_FT3
-FT4
-PRL (prolaktyna)
-Morfologia z rozmazem
-cukier
-mocz
:-):-):-):-)

Wiem trochę tego ale nie wiem co już badałaś

to normalne ze tempka tak skacze?
dla mnie to anomalie jakies :eek: raz 36,3 raz 36,4... Swoja droga czy to prawda ze tuz przed owu tempka moze spasc?
a do ust powitrze sie nie jest w stanie dostac - trzymam termometr tak ze nie ma doplywu powietrza .... obym nie musiala mierzyc tempki drugi cykl - jesli tak to sprobuje nastepnym razem do cipuni :tak:

Normalne, u mnie w pierwszej fazie skakała od 36,7 do 36,3.

A jeśli chodzi o spadek, to przyjmuje sie,że w dniu owul. albo tuż przed temperatura obniża się maxymalnie w danym cyklu, a potem wzrasta i w fazie lutealnej jest u góry. Kolejny spadek duuuuuuuuuży zwiastuję @

Aga, no wlasnei w tym sek ze nic nie badalam! :-D:-D:-D Moj ginek uwaza ze wszystko jest ok i ze po prostu trzba probowac. Gdy trafiam do niego w okolicach owu to zachwyca sie moim sluzem ze jest idealny, jakis ksztalt ust tam w usg widzi... A odwiedzam go co pol roku bo jestem z grupy podwyzszonego ryzyka...Wszystkie kobiety w rodzinie mialy nowotwory albo guzki... oprocz mojej siostry i mnie...:eek:
Pytalam podczas wizyty o toksoplazmoze bo mam kociaka w domu ale lekarz stwierdzil ze jesli mam go juz od kilku lat to z pewnoscia mam juz przeciwciala i ze nic mi nie grozi...Prawda to?

Może i jest ok. ale toksoplazmozę, cytomegalię sprawdza się przed zajściem w ciażę bo te choroby powodują poronienie lub uszkodzenia płodu!!!!!!!!!!

Nie wiem co to za gin, że cię jeszcze nie zbadał!!!!

To podstawa jeśli sie starasz, a hormony tarczycy też powinno sie oznaczyć, bo również mogą powodować poronienia lub uszkodzenia płodu!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry