reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

tez mi sie tak wydawalo,kurcze a juz pol roku minelo.zbadaj sobie hormony tarczycy bo rzeczywiscie maja znaczenie.tych przeciwcial niestety nie da sie regulowac.ja pozeram na nie orzechy brazylijskie ze wzgledu na zawartosc selenu w nich.podobno moze pomoc...facet tez powinien ale moj za nimi nie przepada.nie wiem co mi te tabletki zmienia.w sumie to nie cukierki i na cos tam wplywaja.okaze sie czy na plus.ciekawe czy powinnam je lykac jak juz zajde.ci lekarze to do kitu troche sa.tez wolalabym czasem robic pewne rzeczy w pl.zastanawiam sie jak do cholerki zachodza miliony kobiet w jakiejs afryce,bez podstawowych srodkow do zycia.przeciez nie wszysscy sa super zdrowi!

No dokladnie ja tez sie czasem zastanawiam, tym bardziej, ze tyle kobiet, ktore rzekomo, wedlug tego co wszedzie glosza ( kobiety otyle, zarzywajace narkotyki, zyjace w stresie, pijace hektolitry kawy itp.itd. )powinny miec problemy z zajsciem, zachodza bez problemu, a te ktore o siebie dbaja, nie moga zajsc:eek: popieprzony tez swiat jest strasznie...
A hormony na pewno zbadam, w koncu jakis musi byc powod tego, ze sie nie udaje:-(

reklama
Hej Kochane,

ja tylko na chwilkę, bo odebrałam wyniki i nie wiem co one oznaczają...

Progesteron: 60,47 nmol/L norma niby jest 5,3 do 86, a w pierwszym trymestrze ciąży: 52-154 i bądź tu kurde mądra...

Pomoże któraś???:-)
Eijf, pewnie Ty będziesz wiedziała co i jak, nie?:rofl2:

Eijf dzieciatko z rodziny do schrupania, slicznosci, zobaczysz jeszcze sie beda z Twoim bawic ;-)

uciekam, mam nadzieje, ze jutro zajrze
ps: cos mi net dzis nawet nie nawalal, moze poworci do normalnosci - oby :)

Dobranoc!:happy:

ale popisałyście, przeczytałam tylko pierwszą i ostatnią stronę.

Eijf rozmawiałam wczoraj z koleżanką której na badaniach tarczycy 3 tyg wyszło anty tpo 1000 (przy normie 35). nie zdążyła z tym nic zrobić bo tydzień temu zobaczyła dwie kreski. mieszka w PL, była już u dwoch endokrynologow i jednego gina i wszyscy trwiedza ze to nie szkodzi w ciazy, chyba nie jest latwo trafic na dobrego specjaliste.

Jagodko moze zle sie wyrazilam, ale chodzilo mi o to, ze cycloprogynova jest przede wszystkim lekiem dla kobiet przed menopauza, ktore potrzebuja, zeby im 'podkrecic' hormony, ale nie jest ich celem wywolanie owu- choc oczywiscie owu moze wystapic. w paru miejscach (w materialach pol i ang) przeczytalam, ze zdarza sie to rzadko, ale skoro u Ciebie nastapilo- to super! jest owu wiec moze byc i ciaza, w kazdym cyklu z owu szanse wynosza ok 25%. ja od nastepnego cyklu zaczynam stymulacje, rozmawialam o tym z lekarzami w PL i tutaj, czytam na ten temat mnostwo- no co by nie mowic cycloprogynova nie jest lekiem do stymulacji, do tego sa inne, lepsze leki (od cytrynianiu klomifenu do gonadotropin wlacznie). z tego co widze to nie stosuje jej zadna klinika leczenia nieplodnosci, przepisywana jest raczej przez 'niezaleznych' lekarzy, ktorzy jednak az takiego doswiadczenia w leczeniu nieplodnosci nie maja.
Biedronko popraw mnie jeśli się mylę, ale niski estradiol to przecież skutek braku owu a nie przyczyna? przyczyną jest źle funkcjonujący uklad podwzgorzowo-przysadkowy, wiec jesli tu cos szwankuje porzadnie (np wyczerpująca sie rezerwa jajnikowa i b.wysokie FSH) to nawet wagon estradiolu nie pomoze. oczywiscie nie mowie o Jagodce, tylko juz ogolnie gdybam.

Hej Kochane,

ja tylko na chwilkę, bo odebrałam wyniki i nie wiem co one oznaczają...

Progesteron: 60,47 nmol/L norma niby jest 5,3 do 86, a w pierwszym trymestrze ciąży: 52-154 i bądź tu kurde mądra...

Pomoże któraś???:-)
Eijf, pewnie Ty będziesz wiedziała co i jak, nie?:rofl2:

Marzi chyba musisz poczekac, az ktoras z naszych ekspertek wejdzie na forum, ja Ci nie pomoge niestety, co do hormonow to ciemna masa jestem:no:

Marzi piekny wynik progesteronu, tylko sie cieszyc.
no wlasnie mialam pisac ze ladny progesteron.nie wiem kiedy tzn w ktorym dc robila ale u mnie w fazie lutealnej byl jakis taki...juz dokladnie nie pamietam ale nie byl zbyt wysoki...
dzieki ze mnie pocieszylas z tym anty tpo.w sumie to samo powiedziala lekarka ale czlowiek juz nie wie czemu wierzyc...oby te tabletki mi nie zaszkodzily...okaze sie za jakies 2,3 tyg.bo nie przerwe ich na wlasna reke.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry