reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ale popisałyście, przeczytałam tylko pierwszą i ostatnią stronę.

Eijf rozmawiałam wczoraj z koleżanką której na badaniach tarczycy 3 tyg wyszło anty tpo 1000 (przy normie 35). nie zdążyła z tym nic zrobić bo tydzień temu zobaczyła dwie kreski. mieszka w PL, była już u dwoch endokrynologow i jednego gina i wszyscy trwiedza ze to nie szkodzi w ciazy, chyba nie jest latwo trafic na dobrego specjaliste.

Jagodko moze zle sie wyrazilam, ale chodzilo mi o to, ze cycloprogynova jest przede wszystkim lekiem dla kobiet przed menopauza, ktore potrzebuja, zeby im 'podkrecic' hormony, ale nie jest ich celem wywolanie owu- choc oczywiscie owu moze wystapic. w paru miejscach (w materialach pol i ang) przeczytalam, ze zdarza sie to rzadko, ale skoro u Ciebie nastapilo- to super! jest owu wiec moze byc i ciaza, w kazdym cyklu z owu szanse wynosza ok 25%. ja od nastepnego cyklu zaczynam stymulacje, rozmawialam o tym z lekarzami w PL i tutaj, czytam na ten temat mnostwo- no co by nie mowic cycloprogynova nie jest lekiem do stymulacji, do tego sa inne, lepsze leki (od cytrynianiu klomifenu do gonadotropin wlacznie). z tego co widze to nie stosuje jej zadna klinika leczenia nieplodnosci, przepisywana jest raczej przez 'niezaleznych' lekarzy, ktorzy jednak az takiego doswiadczenia w leczeniu nieplodnosci nie maja.
Biedronko popraw mnie jeśli się mylę, ale niski estradiol to przecież skutek braku owu a nie przyczyna? przyczyną jest źle funkcjonujący uklad podwzgorzowo-przysadkowy, wiec jesli tu cos szwankuje porzadnie (np wyczerpująca sie rezerwa jajnikowa i b.wysokie FSH) to nawet wagon estradiolu nie pomoze. oczywiscie nie mowie o Jagodce, tylko juz ogolnie gdybam.
Estradiol na zasadzie sprzezenia zwrotnego ujemnego hamuje wydzielanie FSH

reklama
Witajcie kobiety w ten mroźny poranek :tak:

Pacjenci?? :szok: a czym ty się zajmujesz?

Pati bardzo mi przykro,że cię ona dopadła. Powinnaś to zlać i to jak najszybciej! I się nie denerwować!!!Teraz najwazniejsze jest dziecko!Rozumime co przezywałas z tym podtrzymaniem...ja tez byłam w pierwszej ciąży.

Agniesiar a może jednak to nie to przeziębienie....i nie @......hihihihihihiiii:tak:
Nie martw się mój synek ma wirusowe zapalenie gardła...a poza tym gronkowca....i w poprzedniej zimie miał taki kaszel w nocy,że wymiotował....
trzymam kciuki za córcię!!!:-)
Ja tez sie witam w mroźny poranek:-)choć słonko świeci jest strasznie zimno.
Pati ty sie nie możesz denerwować Twój mąż się tym zajmie,a narazie zablokuj małolatę .
Agniesiar zdrowia dla Ciebie i córci.
Ja już po badaniach jutro wyniki nie mogę sie doczekać :-)

nadzieja umiera ostatnia ;-) trzymam mocno kciuki za ciebie i za Julcie!!!

Prawda!!!
Tylko ciągle nie mogę sie zdecydować:eek:, czego w tym cyklu tak na prawdę chcę -największe marzenie do drugie serduszko:-D!!!!!, ale to choróbsko, boję się, że mogłoby zrobić krzywdę:-(,.

Wiem, że jeżeli w sobote lub niedzielę, zobaczę znów jedna kreskę, będę załamana, ale też wiem , że jeżeli ujrzę dwie to będę się nakrecać czy maleństwu choroba mamy nie zaszkodziła

Pati dopiero doczytałam :eek: kurcze ale jak ona ciebie na NK znalazła?? podałas jej swoje dane?? Niektórzy to zero szacunku naprawdę. Gnac małolatę jak najdalej stąd, może kiedys bedzie żałować swojego postępowania, jak będzie naprawdę starała się o dziecko miesiącami czy latami.

Pati chodź na czerwcóweczki, narazie lużny watek, ale z czasem doczekamy sie podforum.
Swoją drogą tak tez jakaś jest podejrzana osoba :eek: ale zobaczymy jak się to rozwinie dalej.

Prawda!!!
Tylko ciągle nie mogę sie zdecydować:eek:, czego w tym cyklu tak na prawdę chcę -największe marzenie do drugie serduszko:-D!!!!!, ale to choróbsko, boję się, że mogłoby zrobić krzywdę:-(,.

Wiem, że jeżeli w sobote lub niedzielę, zobaczę znów jedna kreskę, będę załamana, ale też wiem , że jeżeli ujrzę dwie to będę się nakrecać czy maleństwu choroba mamy nie zaszkodziła
Nie mysl za duzo i nie stresuj sie bo to jeszcze bardziej wplywa, a co do choroby nie przejmuj sie wiele ciezarnych choruje i dzieciaczki rodza sie zdrowe, wiec masz sie tu nie przejmowac:tak:

Nie mysl za duzo i nie stresuj sie bo to jeszcze bardziej wplywa, a co do choroby nie przejmuj sie wiele ciezarnych choruje i dzieciaczki rodza sie zdrowe, wiec masz sie tu nie przejmowac:tak:

Dobrze- już jestem grzeczna i sobie niczego nie wkręcam tylko grzecznie czekam!!!:-)

Wyobraź sonie, że gwiazdeczka wysłała mi zaproszenie do znajomych - pogoniłam gówniarę!!:wściekła/y:

I bardzo dobrze:tak:
A mnie kurde tak ciagnie by zrobic test, cholibka niepotrzebnie jeden za wczasu kupilam:eek:

To jest najgorsze, ja jak mam w domu to na bank zrobę, a potem PŁACZ!!!

Patrząc na twój wykres to ja bym jeszcze poczekała, mało dni po owulacji, wyjdzie Ci jedna kreska i się załamiesz.

Poczekaj jeszcze chwilkę, przynajmniej 2 dni!!!!

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry