reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

witam Was dziewczęta, ale tutaj cichutko... Ewcia takie plamienie może różne rzeczy oznaczać - tak jak Ci napisała eijf, albo implantacyjne, albo faktycznie @. A gdyby to była @ to faza lutealna krótka, ale powiedz mi, czy masz zawsze takie fazy? Bo jeśli raz by się zdarzyło to ja bym się chyba nie przejmowała... Ja mam różnie, najczęściej 13 dni więc spoko, ale bardzo często też 12 i 11...i kilka dziewczyn z takimi krótkimi fazami mówiło mi, że zaszły w ciążę bez problemów.
Co do spadku tempki przed @ - mi w poprzednim cyklu nie spadła (spójrz na mój wykres) co mnie zdziwiło, bo zawsze spadała w dzień @ albo dzień przed @. Dopiero kolejnego dnia spadła, mierzyłam wieczorem i spadek wieczorny (ok. 23.30) poprzedził spadek porannej tempki.
Ja też pojde do lekarza - po powrocie z urlopu, czyliw drugiej polowie sierpnia. My staramy się teraz 4 cykl, ostatnio baardzo źle się czułam przed @, cały czas bolał mocno brzuch i też chcę isć to sprawdzić...

reklama
witam Was dziewczęta, ale tutaj cichutko... Ewcia takie plamienie może różne rzeczy oznaczać - tak jak Ci napisała eijf, albo implantacyjne, albo faktycznie @. A gdyby to była @ to faza lutealna krótka, ale powiedz mi, czy masz zawsze takie fazy? Bo jeśli raz by się zdarzyło to ja bym się chyba nie przejmowała... Ja mam różnie, najczęściej 13 dni więc spoko, ale bardzo często też 12 i 11...i kilka dziewczyn z takimi krótkimi fazami mówiło mi, że zaszły w ciążę bez problemów.
Co do spadku tempki przed @ - mi w poprzednim cyklu nie spadła (spójrz na mój wykres) co mnie zdziwiło, bo zawsze spadała w dzień @ albo dzień przed @. Dopiero kolejnego dnia spadła, mierzyłam wieczorem i spadek wieczorny (ok. 23.30) poprzedził spadek porannej tempki.
Ja też pojde do lekarza - po powrocie z urlopu, czyliw drugiej polowie sierpnia. My staramy się teraz 4 cykl, ostatnio baardzo źle się czułam przed @, cały czas bolał mocno brzuch i też chcę isć to sprawdzić...
Emilchen - o @ staram się na razie nie myśleć, choć miesiąc temu był ten sam schemat - jednego dnia słabe plamienie, drugie dnia - już @. :baffled: Tak więc jest to dla mnie zły znak, ale ogólnie wizyta u lekarza tuż po owu w tym mies. nie nastroiła mnie pozytywnie, więc nie robiłam sobie dużych nadziei.
Fazy lutealne mam niestety takie krótkie - około 10-12 dni :-( Ale progesteron w normie... W przyszłym tygodniu wybieram się do giny - pokażę jej te wyniki i zobaczymy.
My staramy się ok. pół roku, ale cykle, w które widzieliśmy się w dni płodne to maks. cztery. Mierzyłam czasem tempki, ale nic nie dało. W tym miesiącu obserwuję też pilnie śluz i robiłam testy owu. Tak więc cały czas coś robię w kierunku zafasolkowania...
Dobrze Emilchen, że idziesz do lekarza, bo bardzo silny ból przed @ powinno się zgłosić lekarzowi.
Będzie OK, spadam do pracki, bo już spóźniona troszkę jestem :tak:

Sandra daj znam co tam u Ciebie, robilas tesciora kolejnego?
Ewcia no to moze faktycznie sie udalo, nie pozostaje Ci nic innego jak czekac,a moze testa sobie zrob dzisiaj, juz chyba powinien wyjsc:confused:

Dla mnie ostatnia @ nawet nie byla jakims ogromnym rozczarowaniem, bo tak wlasnie sadzilam ze sie nie uda po tej biochemicznej :dry: tak myslalam, ze pewnie mi sie cos z owu poprzestawia, poza tym wyjazd do Pl, tak teraz sobie mysle czy wogole owu mialam, niby bolal mnie brzuch w srodku cyklu jak co miesiac, @ to ja raczej takie malo obfite i krotkie miewam, ale wydaje mi sie ze ta jakas naprawde skapa byla, a slyszalam ze po cyklu bezowulacyjnym @ raczej slabsza jest, no nic moge sobie gdybac.
W tym cyklu bede uzywac testow owu, wiec jesli nie wyjdzie to na pewno sie bardzo rozczaruje i bede wkurzona o wiele bardziej niz w zeszlym, ale narazie staram sie myslec pozytywnie :tak:
Nafaszerowalam sie wczoraj lekami, zle spalam cala noc, nie wiem czy to skutek lekow, czy mialam temperature czy co, ale bylo mi goraco, obudzilam sie cala spocona :dry: z zapchanym gardlem, poczatkami paskudnego kaszlu i chrypa:baffled:
wzielam kolejna porcje lekow, wypilam herbate, troche mi sie lepiej zrobilo, poszlam do pracy, ale czuje jak mnie glowa zaczyna bolec i nie za fajnie mi i chyba zwine sie do domu za niedlugo:baffled: tylko kurcze no nie teraz co z moja owu:szok: nie chce zeby mi sie wszystko przestawilo :dry::dry::dry:

hej kochane... robilam tesciora ale chyba bedziemy musialy poczekac 2 dni bo jakos dziwnie wyszedl ten test... tzn jest druga kreska ale niewiele ciemniejsza... praktycznie taka sama jak wczoraj... i sama nie wiem co mam myslec... jutro powinnam dostac @ ale test zrobie za 2 dni... bedzie pewne wtedy... niby tempka podskoczyla znowu ale nie mam pojecia... jakos uwierzyc nie moge i boje sie ze ta bajka prysnie jak banka mydlana albo okaze sie snem... w ogole tempka dzisiaj zaklucona bo poszlam spac o 1... i obudzilam sie w nocy i zasnac nie moglam i tak moze przez pol godziny przewracalam sie z boku na bok... moze 4 byla... nie mam pojecia bo nie chcialo mi sie siegac reka po telefon :tak::-):-D wiec ta tempka to taka malo prawdopodobna...

hej kochane... robilam tesciora ale chyba bedziemy musialy poczekac 2 dni bo jakos dziwnie wyszedl ten test... tzn jest druga kreska ale niewiele ciemniejsza... praktycznie taka sama jak wczoraj... i sama nie wiem co mam myslec... jutro powinnam dostac @ ale test zrobie za 2 dni... bedzie pewne wtedy... niby tempka podskoczyla znowu ale nie mam pojecia... jakos uwierzyc nie moge i boje sie ze ta bajka prysnie jak banka mydlana albo okaze sie snem... w ogole tempka dzisiaj zaklucona bo poszlam spac o 1... i obudzilam sie w nocy i zasnac nie moglam i tak moze przez pol godziny przewracalam sie z boku na bok... moze 4 byla... nie mam pojecia bo nie chcialo mi sie siegac reka po telefon :tak::-):-D wiec ta tempka to taka malo prawdopodobna...

Jesli robilas test wczoraj to dzisiaj nie bedzie ciemniejsza kreseczka bo od razu tak szybko hormon nie wzrasta ale skoro i dzisiaj jest kreseczka to ja wiem ze to ciaza:-)

Jesli robilas test wczoraj to dzisiaj nie bedzie ciemniejsza kreseczka bo od razu tak szybko hormon nie wzrasta ale skoro i dzisiaj jest kreseczka to ja wiem ze to ciaza:-)

oby kochana ... normalnei juz wczoraj zaczelam ogladac rozne rzeczy dla malenstwa :-):-) glupota normalnie... kochana powiedz mi czy jakies lekarz dal ci cos na podtrzymanie?? czy nic?? w ogole mialas plamienie?? jesli tak to kiedy?? i ile po zgloszeniu sie u gp mialas spotkanie z polozna??

Hej dziewczynki:) Wróciłam:) Tyle napisałyście przez te kilka dni, ze nie miałam czasu nadrobic...

Aguś to dobrze, ze temperatura w pierwszej fazi cyklu utrzymuje się na jednym poziomie. Teraz musisz czekać na skok, ktory będzie oznaczał, że była owulacja i wyższe tempki w drugiej fazie cyklu.

sandrahaha trzymam kciuki zeby to była fasolka:) Życzę Ci tego z całego serca:)

U mnie @ się skończyła. Kiedyś miałam @ 6-7 dowe a od jakiegoś czasu 3 dni krwawienia, później 1-2 dni plamienia i koniec... Nawet lepiej. Tym razem w ogóle była jakaś skapa i bezbolesna w porównaniu z poprzednimi:) Jeszcze tylko ok. tygodnia i zaczynają sie dni płodne:):):)

reklama

Zgadzam sie z Edyta, skoro jest krecha to znaczy ze jest ciaza, a to ze blada to nie wazne jestes w koncu jeszcze przed terminem @ a hcg jednak chyba nie wzrasta az tak szybko zeby w ciagu jednego dnia ta krecha byla duzo bardziej widoczna:tak:
Ja tam Ci juz cichutko gratuluje :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry