reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

;-)Hej laseczki;-)

Ja już po pracy i na szczęście mam wolne dwa dni teraz:tak: jutro czeka mnie dentysta :baffled: ale w znieczuleniu to nic się nie boję :tak:

ja się już stresuję przed wizytą w poradni w przyszły czwartek :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

reklama
ja sie dentysty boje jak diabel swieconej wody brrrrr

ja też zawsze się bałam do czasu aż trafiłam na super dentystkę młodą, moją rówieśniczkę i jest na prawdę dokładna i robi wszystko bezboleśnie :tak: nawet znieczulenie nie boli :tak: i to jest pozytywna strona chodzenia do dentysty bo mam jeszcze 2 ząbki do leczenia i zawsze chciałam wyleczyć je przed ciążą a teraz uda mi się to zrealizować na pewno :tak:

ja też zawsze się bałam do czasu aż trafiłam na super dentystkę młodą, moją rówieśniczkę i jest na prawdę dokładna i robi wszystko bezboleśnie :tak: nawet znieczulenie nie boli :tak: i to jest pozytywna strona chodzenia do dentysty bo mam jeszcze 2 ząbki do leczenia i zawsze chciałam wyleczyć je przed ciążą a teraz uda mi się to zrealizować na pewno :tak:
no ja mam uraz od dziecka bo w podstawowce mialam miedzy 1 a 3 klasa wykopywany zab bez znieczulenia na zywca i po tym mam uraz pozniej mialam aparat i wyrwane do niego 2 zeby i nic nieczulam wiec podleczylam zaufanie do dentysty ale na nastepnej wizycie mialam zab znow kopany bo pekal i mimo znieczulenia bylo okropnie wyszlam blada i slaba i znajomi mnie zaprowadzali do domu bo ledwo stalam na nogach i od tamtej pory niebylam u dentysty :-( bardzo dawno :-( i niepredko pojde :-(

no ja mam uraz od dziecka bo w podstawowce mialam miedzy 1 a 3 klasa wykopywany zab bez znieczulenia na zywca i po tym mam uraz pozniej mialam aparat i wyrwane do niego 2 zeby i nic nieczulam wiec podleczylam zaufanie do dentysty ale na nastepnej wizycie mialam zab znow kopany bo pekal i mimo znieczulenia bylo okropnie wyszlam blada i slaba i znajomi mnie zaprowadzali do domu bo ledwo stalam na nogach i od tamtej pory niebylam u dentysty :-( bardzo dawno :-( i niepredko pojde :-(

nie martw się po prostu jeszcze nie trafiłaś na dentystę któremu zaufasz w 100%

ja jak miałam 6 lat to też miałam przykre doświadczenie z dentystą bo moja nadwrażliwa mama wymyśliła że mam małą plamkę na ząbku i poszła ze mną do dentysty a ta rozwierciła mi ząbek i zamiast zatruć to zostawiła otwarty mimo że nic tam nie było i kazała mojej mamie wyciągać jak mi coś tam wejdzie (jedzonko) i na drugi dzień nie widziałam już nic na oko bo tak mi ropą podeszło i spuchło i wyrwała mi ta czarownica zdrowy ząbek na żywca :baffled::baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y:

hej dziewoje :) to ja wariata wasza :D

moje psy oszalalypo spacerku na dworze :) a mi zylki wyszly jeszcze teraz sobie zastrzyk zrobilam i mnie zaczelo bolec po lewej stronie jakby jajnik zaraz po zastrzyku - przeciez nie moglam trafic w jajo ... bez sensu bbrrr a juz myslalam ze bede miala na noc spokoj bo juz mam dosc jak mnei booli brzusio...
skonczylam juz prawie nowa sukieneczke :) inny fason i inne kolorki :) po jutrze dokoncze to wam wysle pokazac :)

bunia przykro mi bardzo :( duzo zdrowka dla babci!!!!!! zobaczysz wszystko bedzie doberze ijeszcze si edoczeka prawnukow !!!! trzymam kciuki zeby sie lepiej poczula i wrocila do domku :)

hej,wielkie dzięki :-) już mi trochu lepiej

co do dentysty.ja również należę do osób z przykrymi doświadczeniami, bo w 3 klasie podstawówki bolała mnie 6. a doktorka od razu wzięła się za wyrywanie.a że to 6. i 3 korzenie to zajęło jej to 3 godziny-tyle się męczyłam na tym fotelu zanim głupia baba poszła do gabinetu obok i wezwała doktora,który zęba mi wyrwał w parę sekund.do domu wracałam blada,z gorączką i słaba jak mucha.ale jak miałam 19 lat to poznałam chłopaka którego mama jest dentystką i okazało się,że jest świetna i zaczęłam do niej chodzić regularnie i leczyć ząbki,żeby były zdrowe i nie zaczęły boleć.

i w taki oto sposób leczyłam ząbki pół roku i teraz raz w roku chodzę na kontrolkę.i jestem z siebie dumna :-)

i w sumie tak tylko weszłam na chwilę. idę spać. za dużo wrażeń na dziś, a pozatym początek dietki i jestem bardziej śpiąca.

jutro znowu na chwilę pewnie wskoczę

no to buziaki i dobrej nocy :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
;-)ja skorzystałam z okazji i skoczyłam pod prysznic ;-)

coś pusto dziś na BB :sorry2:

chyba trzeba iść do łóżeczka :-) tylko że spać się nie chce :-D

;-)No to spadam do łóżeczka bo wszystkie pouciekałyście ;-)

Dobranoc :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie Dziewczynki!!! Pusto dziś i cichawo tutaj...

agutka macie racje siedzcie na dworze jak jest peiknie :) u nas tak sobie jkos chyba duszno jest bo szlam i szlam i mi jakos tak slabos ie zrobilo i w ogole zalana potem do dom u przyszlam... dziwna ta pogoda niby cieplo a pelno chmur chyba w opolu bedzie padac...

a szlam sobie i szlam i przechodzilam kolo apteki i wielki potykacz stal : testy ciazowe za 3,90 haha :D i oczywiscie miska weszla i kupila 4 sztuki !!!! wow! no bo dwa byly w komplecie i dwa razem kosztowaly 3,90 wec wzielam 2 komplety :P jeden plytkowy i jeden strumieniowy= komplet a co sie bede piescic i od jutra akurat do niedzieli bede sobie robila dla przyjemnosci :P a jak w niedziele nic nie wyjdzie tzn ze nei ejstemw ciazy i nie bede juz swirowac :) mam zapas d niedzieli i az mi ulzylo haha :P

Nio, to przyjemnych testowanek

Witam dziewczeta!!!

Jezeli mierzylas ponad godzine wczesniej to nie mozesz tej tempki poronywac do wczorajszej, bo jest na pewno nizsza:tak:
U mnie tez katastrofa jesli chodzi o tempke!!! I nie wiem czemu... Nigdy nie mialam takiej niskiej...

Wow!!! To ale bedziesz szalec:-D Ja ma w domu jednego testa z allegro i zamierzam go zuzyc w niedziele, jesli @ sie nie zjawi... Ale raczej sie zjawi (bo nic nie wsskazuje na to, aby bylo inaczej niz poprzedniego miesiaca...)

&&&&&&&&żebyś w końcu doczekała się fasolki Kochana!!!

A ja właśnie odebrałam moje wyniki betki i wszystko wskazuje na to że 4 tydzień mi leci :-) :-) :-) :-) :-) Teraz jeszcze tylko lekarz potwierdzi i wreszcie uwierze :-):-):-)

Uwierz, uwierz!!!

zabka zgłupieć można z tymi bólami brzuchów i niezapowiedzianymi "ciociami z Ameryki" (już nawet nie wstawię tego znaczka żeby może niepotrzebnie nie przywołać)

Oj, Lopop nawet nie wiesz jak Ci zyczę żeby była fasolka w tym kwietniu!!!&&&&&&&&&&&

to gratuluję:))

ja już po wizycie
doktorek bardzo fajny wyjaśnil mi wszystko na czym to polega - pocieszył, ze będzie coraz gorzej i dał wskazówki czego mam nie robic:) no i powiedzial, ze chce mnie widziec raz w miesiącu z nowymi wynikami badań i powiedział pomiziamy się żelem i posprawdzamy, czy nie ma zastoju w nerkach. Mam dużo pić i nie leżeć na prawym boku powiedział, ze kamieni nie ma zastoju na razie tez, ale trzeba to kontrolować. No i opisął jak to jest, ze maluch jak rosnie to się powiększa macica i wtedy macica uciska moczowód i stąd ten ból.

śmieszne bo bylam jedyną kobietą u urologa reszta to panowie i jakoś tak dziwnie mi było:)

Niezapominaj, że byłaś z Bartkiem czyli też w męskim towarzystwie!!! a poważnie dużo zdrówka Pajeczko!!!

mam pytanie trochę ni z gruszki ni z pietruszki- ile bierzecie tabletek magnezu zwykłego z B6 bo ja nawet 2 tabletki rano i wieczorem mimo że pisze że 1 dziennie, a myślicie że podwójna dawka jest lepiej przyswajalna?

Za dużo magnezu i dlatego spac nie możesz, łykaj tylko rano jeśli musisz, kawa nie jest podobno zbyt wskazana w ciazy więc dla staraczek też nie!!!

hej,wróciłam.ale jestem wymęczona, a w dodatku zestresowana i przygnębiona.
rano wiozłam babunię mą do doktorki,bo się źle czuła.a doktorka od razu skierowanie do szpitala :-/ no to jazda do szpitala.tam się babci pogorszyło, musieli ją wziąć na intensywną terapię :-( ja nie wiem co zrobię jak babcia odejdzie. ja chcę żeby się doczekała prawnuków!!!!! i dlaczego do jasnej cholery nie umiem zajść, żeby chociaż się dowiedziała że zostanie prababcią.

taki mnie dzisiaj żal ogarnął do całego świata, że chce mi się krzyczeć i coś rozwalić. normalnie jakbym tak pierdyknęła pięścią w ścianę to może by było lepiej. o ile bym sobie ręki nie połamała. idę się zdrzemnąć albo czymś wogóle zająć bo nie daję rady. a Grzesiek śpi i mu wszystko wisi. co za typ :-(

Zdrówka dla babci!!! I oby jak najszybciej została zdrową prababcia!!!

Agutka, praca wre u Ciebie na całego!!! Pozdrawiam!!! A co do kurzu ja przez te wizyty i wyjazdy do lekarza nie wszędzie poodkurzałam przed Świętami, a co dopiero po! to dopiero wstyd......

reklama
ja tez juz sie bede zegnac malej wlasnie dalam ostatnia porcje leku dzis i jutro od rana od nowa koszmar jakis caly tydzien na 2 antybiotykach kazdy co 12 godzin i kazdy po 3 godziny odstepu miedzy jednym a drugim a dzis doszedl syrop i tabletki encorton(sterydy) :baffled: maz to lykal jak lezal w szpitalu mam nadzieje ze za tydzien w koncu uslysze ze mala jest zdrowa i koniec z lekami bo tyle co ona ma teraz do lykania to nawet ja niemialam nigdy :baffled: dobranoc kobietki zaraz wezme sie za picie ziolek i ide spacbo net mi cos szaleje dzis wiec niemoglam nawet zawiele popisac :zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry