Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
nikt cie tu niewygania my cie lubimy kurcze czasem az mi przykro ze niemoge wam oddac troche fasolkowosci zebyscie i wy mialy swoje fasolki :-( a ja jak sie czujejakos niebardzo ciazowo normalnie gdybym sie niestarala i gdyby nie to ze @ niema to bym pewnie niewiedziala ze jestem w ciazy czasem sa mdlosci czasem zgaga ale nic po za tym czasem sutki bola ale tez nie zawsze ....żabciu- on przecież nie wiedział, że ona jest w ciążyprzyjechali zapytać czy mogą zostawić u nas w czerwcu na jakiś tydzień swojego psa- bo jadą na wczasy, a to ostatni moment, bo jak się dziecko urodzi to przez jakiś czas będą uziemnieni. nie tylko przez dziecko, ale finansowo a w dodatku logistycznie- jechać z małym dzieckiem na wczasy po prostu się boją. a psa chętnie weźmiemy- już kilka razy nam go zostawiali jak jechali na wesele, czy coś. psiok super, uwielbia nasze koty i się z nimi bawi. jakaś radocha będzie.
w moim przypadku to nie psychika. wcześniej chciałam dziecko tak samo, a nie miało to wpływu bo po prostu nie miałam owu. ja już sama nie wiem, jestem przygnębiona, smutno mi i bardzo się boję, że nigdy się nie uda :-( teraz się dziwnie czuję, brzuch boli i wogóle, ale wątpię, że się udało :-( po prostu zaczęło mnie to przerażać. pewnie na dniach mi przejdzie, ale dzięki, że po mnie nie krzyczycie, że tak smęcę
a ty żabko jak się czujesz?
to ja uciekam, bo się tu jakaś cisza robi
no niezle leprze widzenie tylko widok do dupy.....;-) no i jestem![]()
czytam Was w nowych okularkachmiiddddddddzzzzzziiioooo normalnie wszystko elegancko widzę :-) niestety musiałam wymieć szkiełka na silniejsze :-( ale pięknie widzę szkoda tylko że taka beznadziejna pogoda za oknem
aż nie chce się patrzeć
![]()

a jak tam samopoczucie ? ja jeszcze tylko muszę przeżyć dzień jutrzejszy i usg w piątek już nie mogę się doczekać czy wszystko jest OK
bo jakoś tak mi dokucza lewy jajnik jak siedzę bo jak chodzę to nie i mam wizję że to pozamaciczna tfu tfu :-(
no kurcze musze przyznac ze dzis mnie mecza kurcze lydek ..a;e tak szybko???moze to ma zwiazek z moim upadkiem w urzedzie kurcze niebola ale czuje jak chodze ze te miesnie mi sie fest naciagaja oj i ucieklas ???ja zanim zdaze obskoczyc wszystko to juz uciekaja jedna po drugiej a co do wizyty to bedzie ok ja w to wierze a u mnie mala codziennie mi kaze wlaczyc forumbo ona musi zobaczyc czy pociag sie przesunalnom Żabka wyjęłaś mi to z usta jak tam samopoczucie ? ja jeszcze tylko muszę przeżyć dzień jutrzejszy i usg w piątek już nie mogę się doczekać czy wszystko jest OK
bo jakoś tak mi dokucza lewy jajnik jak siedzę bo jak chodzę to nie i mam wizję że to pozamaciczna tfu tfu :-(
bo ona wie ze jak bedzie na koncu to ja pojde do pana doktora zbadac dzidzie a najbardziej czeka kiedy pan doktor zrobi dzidzi zdjecie bo ona chce zobaczyc hahaha ale niemyslalam ze sie az tak wciagnie w to dzidziusiowe szalenstwo a codziennie wita sie z dzidzia w brzuszku i caluje brzuszek mimo ze dzidzi jeszcze nieczuc a jak jej dzis pokazalam jaka mala jest dzidiza (na kartce narysowalam jej 4milimetrowa kreske ) to stwierdzila ze jej dzidzia jest malutka jak mroweczka
hehe widzisz jakie czary
tzn jest tam jedna laska ta z trojaczkami co mowila ze w 5 tygodniu ciazy widziala 3 mini ludziki i 3 bijace srduszka :/ i nawet slyszala je. ej !!! mam !!!!! a moze ona jest z innej planety ???![]()
Witam dziewczynki.
Wreszcie oficjalnie mogę sie pochwalić, ze się udało - jestem w ciąży!!!
Serduszko bije i wsio jest ok.
hej ja po wizycie wlasnie
w sumie to niby wszystko ok ale sama sie nie pokoje bo wg okresu ma byc tak jak na suwaczku , wg owulacji termin sie przesuwa i dzisiaj powinno minac rowne 8 tygodni a na usg jest 7t6d. dwa tygodnie temu bylo 6,4 to teraz powinno byc na rozum ludzki 8,4 czemu wtedy szybko podrosl a teraz zwolnil ??serduszko bije szybciutko bo 180 na minute i jak sie zapytalam czy to prawda ze jak nizsze to chlopiec a jak wysokie to dziewczynka to sie usmiechnal i powiedzial ze we wlasnym doswiadczeniu mowi ze nie prawda .
mam usg genetyczne na chyba 18 czerwca (200zl) nie pamietam mamzapisane... zwykla wizyta 2 czerwca (300zl) plus jak wsio ok to szew pod koniec czerwca. i kazal mi sie zapisac juz na wizyty do pazdziernika co 4 tygdnie a pozniej co 3 do grudnia i tak jestem zapisala do 6 grudnia. w sumie fajnie bo jak tak powiedzial to mnie podniosl na duchu. martwie sie tylko takimi dziurkami co powstaje tam mozggowie i takie tam ogladal to dokladnie i dosc dlugo powiedzial ze na usg genet. bedzie wszystko widziec ale jak na ten tydzien nie ma norm jak to powinno wygladac i nie mowi ze jest zle czy dobrze ale sie zainteresowal tym i ja oczywiscie juz sie martwiei tym usg genetycznym bo nigdy niemialam a u niego to rutyna ale dla mni e nie i jesli mialoby cos byc nie tak to wolalabym o tym nie wiedziec a tak to ehh . ogolnie to widzialam raczki nozki i ogonek chyba tez to byl no i duza glowka i to piekne serduszko ktore wlaczyl na caly glos i chyba kazdy w poczekalni je slyszal
i moj maz oczywiscie tez
na szczescie lutke docipna mam brac juz tylko 2x2 i tylko 7 dni i jade na samym dupku 3x1 ciesze si ze ta dowcipna juz niedlugo odpadnie bo mam jej dosc... oj cos czuje ze bede sie zamatwiac do tej kolejnej wizyty
a i dzidzior ma 1,5 cm
Dzień dobry :-)
missiiss Ty babo za niedługo oszalejesz...jak się nie uspokoisz.
Po co się martwić za wczesu, nie lepiej cieszyć się urokami ciąży ;-)
Ja miałam w ubiegłym tygodniu usg genetyczne -> mierzą dzidziusia pod kontem wad genetycznych -> przezirność karkową, nosek, przepływy etc... i takie usg pozwala wykluczyć w 75% wady genetyczne. Można wykonać dodatkowe badania - test PAPP-A (+300zł) ale ja nie polecam.
Sama zrobiłam i teraz żałuję, wynik wyszedł niby wątpliwy ale i tak ryzyko jest poniżej 1%...na aminopunkcję i tak bym się nie zdecydowała, bo ufam mojemu Szymonkowi i wiem że urodzi się zdrowiutki :-)
Ja dzisiaj oddaję się przyjemnościom...najpierw idę na pazurki (łapki i stópki) a później jakieś zakupki.
Pięknego dnia Wam życzę!

u nas okropna pogoda leje deszcz i zimno jakoś, poza tym czekam na kuriera bo zamówiłam sobie torebkę no i czekam kiedy mój R wróci bo wyjeżdżają po śniadaniu
;-):-)Dzień dobry :-)
missiiss Ty babo za niedługo oszalejesz...jak się nie uspokoisz.
Po co się martwić za wczesu, nie lepiej cieszyć się urokami ciąży ;-)
Ja miałam w ubiegłym tygodniu usg genetyczne -> mierzą dzidziusia pod kontem wad genetycznych -> przezirność karkową, nosek, przepływy etc... i takie usg pozwala wykluczyć w 75% wady genetyczne. Można wykonać dodatkowe badania - test PAPP-A (+300zł) ale ja nie polecam.
Sama zrobiłam i teraz żałuję, wynik wyszedł niby wątpliwy ale i tak ryzyko jest poniżej 1%...na aminopunkcję i tak bym się nie zdecydowała, bo ufam mojemu Szymonkowi i wiem że urodzi się zdrowiutki :-)
Ja dzisiaj oddaję się przyjemnościom...najpierw idę na pazurki (łapki i stópki) a później jakieś zakupki.
Pięknego dnia Wam życzę!
Hello Myszko, widzę że już płeć zdeterminowana na Szymka![]()
ja też dziś oddaje się przyjemności siedzenia w domkuu nas okropna pogoda leje deszcz i zimno jakoś, poza tym czekam na kuriera bo zamówiłam sobie torebkę no i czekam kiedy mój R wróci bo wyjeżdżają po śniadaniu
;-):-)