reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ja go wypiłam 15 sierpnia na noc i o 1 w nocy miałam 4 mega mocne skurcze a urodziłam 16.08 o 23:05 moja koleżanka urodziła 4 h po wypiciu olejku:)

To wstane w niedziele z rana i wypije noz widelec mi sie uda bo oskarka w 5godzin od skurczy co 20 min urodzilam a to drugie dziecko jutro ide jeszcze do pracy w piatek do fryzjera hahaha z odrostami wiec sobote pocwicze rozciaganie nog u chlusniem bo usniem w niedziele z rana ahhah

reklama
Hej babolki...nie maiałąm czasu, zeby siąść do neta od 2 dni... dzis wróciłąm od gina i na leżąco z Wami :-D odpoczywam, bo czuję,ze dałąm sobie w kość ta wyprawa.
Z Natalką wsio ok...ładnie rosnie, ułożona skośnie, główka do dołu... skurcze ustały :tak:
Hej ,
Moje samopoczucie takie jakieś średnie żołądek znowu dokucza i na szczęście obyło sie bez wymiotów, dzisiaj 34dc żadnych bóli brzucha, wczoraj wieczorem kuły jajniki a tak poza tym cisza .... aaa i sutki bolą :-(
objawy są super... czytałam,ze ustały...miałam podobnie też wrażenie,ze ustepuja...ale potem sie pojawiały znowu.
Tosik nie trać nadziei...Batonik dobrze pisze, ze pozytywne nastawienie to podstawa...nawet jak sie boisz rozczarowanie.

dokładam fluidki ode mnie i od Natalki $$$$$$$$$$$$$$^^^^^^^^^^^^^^*******************`````````````
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''&&&&&&&&&&&&&&&&

... Tosiu Kochana ja wiem że się boisz rozczarować bo tez tak miałam, co miesiąc kolejne testy i nic, ale zawsze sobie tłumaczyłam, że lepiej wcześniej zatestować i nie trzymać się w niepewności w razie gdyby była potrzebna jakaś interwencja farmakologiczna, mam na myśli duphaston, bo ja praktycznie po owu go brałam i potem na kilka dni przed @ miałam przestać i bałam się że moja fasolka się nie utrzyma dlatego przerwałam branie raptem na 4 dni i szybko zatestowałam a potem zaraz znowu brałam duphaston ... być może dzięki niemu jestem teraz w 27tc :tak:
ja już wczesniej piałąm o Dupku albo lutce...Tośka bierzesz?

Ja nie mam weny, cykl do dup....., miałam spięcie ostre z M a poza tym jestem chora, od jakiegoś czasu miałam kaszel, piłam syropki itp ale teraz to już czuje się jak gruźlik jakiś albo jakbym miała astmę, nagle mam ataki, brakuje mi powietrza i się duszę i kaszle. Byłam u lekarza rodzinnego, dostałam antybiotyk ale poprawy nie widzę.
A owu miałam taką ładną, test zrobiłam i wyszło idealnie, poza tym jajnik bolał lewy i śłuz był ok ale niestety nic z tego. Chyba mnie dziecko nie jest pisane i tyle.
Nawet tak nie mysl, ze dziecko nie pisane Tobie... jasne,ze pisane tylko moze nie wtym cyklu jeszcze....powodzenia w nastenym zyczę i trzymam kciuki za sprzyjajace warunki, okolicznosci i wiatry ;-):tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&

I juz na nowym tyle rozpakowywania ze szok bylam wczoraj u poloznej mala ma juz glowke na mojej "mysi" wiec z pewnie ztydzien jeszcze
a brzusio opadł już...to tez znak o zbliżajacym sie porodzie....ja czytałam, ze dzieciaki wcześniej się obracaja...ok. miesiaca przed, nie tydzień..

moj Sebek ułyożył sie w 29tc a urodziłam po terminie:) trzymam kciuki za szybki poród:)
jak chcesz przyspieszyc poród polecam olejek rycynowy :)
pierwsze słysze o wynalazku ;-) musze oczytać o tym... wynalazki dobra rzecz...ziółka pomogły :-D

To wstane w niedziele z rana i wypije noz widelec mi sie uda bo oskarka w 5godzin od skurczy co 20 min urodzilam a to drugie dziecko jutro ide jeszcze do pracy w piatek do fryzjera hahaha z odrostami wiec sobote pocwicze rozciaganie nog u chlusniem bo usniem w niedziele z rana ahhah

tylko to jest tak, ze teoretycznie jak dzidzia nie będzie gotowa to i tak nic z tego nie wyjdzie dostaniesz tylko biegunki bo jest to na przeczyszczenie. Ja wzięłam tylko jedną łyżkę stołową.No, ale ja juz byłam po terminie.

tylko to jest tak, ze teoretycznie jak dzidzia nie będzie gotowa to i tak nic z tego nie wyjdzie dostaniesz tylko biegunki bo jest to na przeczyszczenie. Ja wzięłam tylko jedną łyżkę stołową.No, ale ja juz byłam po terminie.

Czytalam ze to ziolowe wiec najwyzej mi jelita przeczysci hahah
nie mam juz sily czekac ledwie juz zyje z tym brzuchem 15 kilo nadwagi to zaduzo jak dla mnie

Hej babolki...nie maiałąm czasu, zeby siąść do neta od 2 dni... dzis wróciłąm od gina i na leżąco z Wami :-D odpoczywam, bo czuję,ze dałąm sobie w kość ta wyprawa.
Z Natalką wsio ok...ładnie rosnie, ułożona skośnie, główka do dołu... skurcze ustały :tak:

objawy są super... czytałam,ze ustały...miałam podobnie też wrażenie,ze ustepuja...ale potem sie pojawiały znowu.
Tosik nie trać nadziei...Batonik dobrze pisze, ze pozytywne nastawienie to podstawa...nawet jak sie boisz rozczarowanie.

dokładam fluidki ode mnie i od Natalki $$$$$$$$$$$$$$^^^^^^^^^^^^^^*******************`````````````
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''&&&&&&&&&&&&&&&&

ja już wczesniej piałąm o Dupku albo lutce...Tośka bierzesz?

Nawet tak nie mysl, ze dziecko nie pisane Tobie... jasne,ze pisane tylko moze nie wtym cyklu jeszcze....powodzenia w nastenym zyczę i trzymam kciuki za sprzyjajace warunki, okolicznosci i wiatry ;-):tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&

a brzusio opadł już...to tez znak o zbliżajacym sie porodzie....ja czytałam, ze dzieciaki wcześniej się obracaja...ok. miesiaca przed, nie tydzień..

pierwsze słysze o wynalazku ;-) musze oczytać o tym... wynalazki dobra rzecz...ziółka pomogły :-D

Brzuch mi opadl i polozna zrobila usg bo nie wierzyla wiec corcia lezy na moim trojkonciku na dole hahah bardzooooooo niskooooo
polozna powiedziala ze chyba za dwa tygodnie sie juz spotkamy z dzidzia wiec jak ona tak mowi to pewnie tak bedzie

Svensonka daj jeszcze tej swoje córci posiedzieć ze 2 tyg w brzuszku i nie wywołuj nic na siłę.

szczeze mowiac nie mam sily juz byc w cizy ciagle mam te naciaganie brzucha i twardy ze 3 razy w ciagu dnia i czesto w nocy ciaza i tak jest donoszona a ja juz w depresje wpadam po co ja mam sie meczyc i ona????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
olkale super że Natalka pięknie rośnie :-) a Ty się oszczędzaj.

Svensonka czy ja wiem czy już taka donoszona...to dopiero 36tc. Gdzie się nie słyszy to donoszona po 38tc. Ale jak uważasz...ja bym wolała poczekać niż później z maleństwem po pediatrach gonić.

My też już po wizycie.
Szymciucha waży już 2800g i jak to dr powiedział jest zgrabniutki.
Jedyny minut to moje ciśnienie, dostałam tabletki ale ja jeszcze na spokojnie będę sobie je w domu kontrolować...i jak będzie ok to nie będę łykać (uzgodnione z lekarzem ofkors) ;-)
Szyja długa i zamknięta...nic nie wskazuje na zbliżający się poród :-)

Tosia &&& mam nadzieje że u Ciebie dalej brak tego małpiszona.

Witam
Ja tylko na chwilę wieczorkowo.
Olkale i Mysza dbajcie o siebie, niech maleństwa rosną w brzuszkach zdrowe.
Tosia trzymam kciuki i liczę na II krechy!
Svensonka a ty nie marudź, niejedna by dała wiele aby takie brzucho dźwigać więc wytrzymaj jeszcze te 2 tygodnie.

Zmykam, dobranoc!

;-)Witam czwartkowo ;-)

... pogoda do kitu, bo zimno i wieje :sorry:... wczoraj pani diabetolog oczywiście nie miała dla nas czasu i wizyta dopiero w przyszłą środę :sorry: ale ginek mówił żeby się nie stresować :-p hmmm fajnie a sam stres zasiał mądrala :laugh2:właściwie to mu powiedziałam wczoraj że tak się przejęliśmy na czwartkowej wizycie tym wynikiem glukozy, że nie zajrzeliśmy do wnętrza brzuszka :baffled: no i zaprosił mnie jutro na wizytę i podglądanko Blanki :tak:;-) już nie mogę się doczekać, ciekawe ile już waży moja Kruszynka :-p

... wczoraj były pierwsze zajęcia w SR:tak: było śmiesznie:laugh2: musieliśmy się przedstawić i R stanął na wysokości zadania i przedstawił swoją małą rodzinkę, a na pytanie: jakaś radosna rzecz?? powiedział, że będzie miał upragnioną córeczkę i że kupił jej fajną brykę :laugh2:

... Myszko bardzo się cieszę, że Szymuś pięknie rośnie...nie ma innej opcji zresztą... wygląda na to że będzie miał słuszną wagę ponad 3 kg :tak: to taka w sam raz jak dla mnie, byle nie przekroczyć 4kg bo może być ciężko:zawstydzona/y: ale to dotyczy oczywiście porodu SN ... z ciśnieniem w ciąży to trzeba bardzo uważać, także kontroluj Kochana ;-):tak:

... Svensonka ... Ty lepiej siedź w dwupaku i dobrze się przygotuj na przyjście małej, poza tym ona i tak wyjdzie wtedy kiedy będzie na to gotowa tak jak mówiła Pajka :tak:

...Tośka ... jak tam samopoczucie i objawy :eek: odezwij się Kochana :tak:

... Maćku, Lopop ... TĘSKNIMY !!!!

... jak zwykle zapraszam śpiochy na cofkę z Batonikiem :-p

Zobacz załącznik 289881

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry