reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

:-) no to jestem ... ale się należałam :-D:-D raczej naczekałam na IP :sorry:

... zbadali tętno i glukozę na czczo i było OK i polecili najpierw udać się do diabetologa i kontrolować przez np tydzień cukier przed i po posiłkach a dopiero wtedy szpital jak coś:happy: ...

... po powrocie do domku (czytaj do mamy) z wrażenia przespałam w kamień 3 godziny :tak::-D ...

... hmmm tak się ostatnio zaaferowaliśmy na wizycie tym cukrem że zapomniałam że już od 14.09 nie miałam USG :szok: tyle czasu już mojej księżniczki nie widziałam :zawstydzona/y: muszę jutro do ginka dzwonić :-p;-):tak:

Myszka dziękuję za przekazanie info ... wiedziałam że na Ciebie można liczyć ciotka ;-):-D

Tośka ... oby to zatrucie było związane z hormonami a nie z jedzeniem ;-):tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Idę się poprzytulać do R bo normalnie tak się stęskniłam jakbym co najmniej ze 2 tygodnie w tym szpitalu leżała :-D:-D

Buźka do juterka z cofką ;-)

reklama
witam was wszystkie co tam u was ? ja kutro ide znow do ginka z wynikami i bardzo sie ciesze bo zaczynam sie matrtwic o babelka bo ostatnio cos mniej sie rusza rzadziej wogole dzis wogole jeszcze nieczulam kopniaczkow :-( jak wieczorem nieposzaleje maluszek to rano skocze do poooznej po badaniu moczu zeby mi serduszko sprawdzila i wogole
trzymam kciuki żabka...żeby wsio było ok
:-) no to jestem ... ale się należałam :-D:-D raczej naczekałam na IP :sorry:

... zbadali tętno i glukozę na czczo i było OK i polecili najpierw udać się do diabetologa i kontrolować przez np tydzień cukier przed i po posiłkach a dopiero wtedy szpital jak coś:happy: ...

... po powrocie do domku (czytaj do mamy) z wrażenia przespałam w kamień 3 godziny :tak::-D ...

... hmmm tak się ostatnio zaaferowaliśmy na wizycie tym cukrem że zapomniałam że już od 14.09 nie miałam USG :szok: tyle czasu już mojej księżniczki nie widziałam :zawstydzona/y: muszę jutro do ginka dzwonić :-p;-):tak:

Myszka dziękuję za przekazanie info ... wiedziałam że na Ciebie można liczyć ciotka ;-):-D

Tośka ... oby to zatrucie było związane z hormonami a nie z jedzeniem ;-):tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Idę się poprzytulać do R bo normalnie tak się stęskniłam jakbym co najmniej ze 2 tygodnie w tym szpitalu leżała :-D:-D

Buźka do juterka z cofką ;-)
no należałaś sie, ze hoho... fajnie, ze juz jesteś...cieszę sie,ze to tylko fałszywy alarm :)

Uuu to super! W sensie że wiesz...
A kiedy wizyta ?!? Ewentualnie kiedy beta ?

A na jakiej tak jest napisane ?!?
U nas nawet na SR polecali...zresztą w prasie dla babek w ciąży tak samo.
Ja piję z Vitaxu bo mi najbardziej smakuje, ale nigdy się tam nie zagłębiałam o czym na opakowaniu piszą.
meliska herbapolu..dlatego sie zasugerowałam...

miłej nocki i jutro rano smacznej kawki :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam się wtorkowo!

Obudziłam się i już spać mi się nie chce... pewnie standardowo posiedzę do 7 a później do 11 nie obudzi mnie żadna siła.

Batonik no cudnie że wróciłyście :-D czy lekarz powiedział Ci jaką dietę powinnaś stosować ? Co można jeść bezkarnie a czego lepiej unikać ?

Żabko ja to mogę oddać pierwszeństwo Svensonce - w sumie to chciałabym już mojego Skarbka małego zobaczyć, ale jak mu dobrze w maminym brzuchu to niech siedzi. Narzekać nie mogę.

Olkale no ja sprawdziłam na tym Vitaxie i nie ma nic takiego napisanego.

maćku a Ty gdzie się podziewasz ? ciekawa jestem jak tam Twój suwak dietkowy...

Tosia jak samopoczucie dzisiaj ?

To miłego dnia życzę!!!

Witam się wtorkowo!

Obudziłam się i już spać mi się nie chce... pewnie standardowo posiedzę do 7 a później do 11 nie obudzi mnie żadna siła.

Batonik no cudnie że wróciłyście :-D czy lekarz powiedział Ci jaką dietę powinnaś stosować ? Co można jeść bezkarnie a czego lepiej unikać ?

Żabko ja to mogę oddać pierwszeństwo Svensonce - w sumie to chciałabym już mojego Skarbka małego zobaczyć, ale jak mu dobrze w maminym brzuchu to niech siedzi. Narzekać nie mogę.

Olkale no ja sprawdziłam na tym Vitaxie i nie ma nic takiego napisanego.

maćku a Ty gdzie się podziewasz ? ciekawa jestem jak tam Twój suwak dietkowy...

Tosia jak samopoczucie dzisiaj ?

To miłego dnia życzę!!!

Witam ... wtorkowo ... ubiegłaś mnie Myszka ;-):-)

... właśnie gdzie się podziewa Maćku :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused: czyżby siedziałą w krzaczorkach cały czas :dry:

... Tośka zdawaj relację z samopoczucia :-p

... Myszko co do dietki to na razie tylko ginek mi powiedział, że broń Boże Pepsi :cool2: a w środę idę do diabetologa najprawdopodobniej to dowiem się całej reszty :tak: wstępnie od piątku sama sobie zastosowałam dietę, tzn. nie słodzę większości napojów, nie jem słodyczy, nie piję pepsi i innych słodkich wód, tylko niegazowaną zwykłą, zajadam się ciemnym pieczywem i codziennie wcinam grejpfruta :-p jak odbiorę glukometr z apteki to dopiero będę wiedziała na czym tak na prawdę stoję, bo tego że na czczo cukier mam w normie to jestem pewna na 100% bynajmniej tak było do tej pory :tak: będę musiała go badać 1h po posiłku i 2h po posiłku :tak: czy się dobrze wchłania ;-) i na razie to wszystko no chyba że się nie uda go unormować (tfu, tfu) to wtedy do szpitala, ale nie przewiduje tej opcji :no: powiem Wam że wczoraj na IP prawie wszystkie brzuchatki były z cukrzycą :shocked2: to chyba jakaś plaga w ciąży :sorry2:

... tymczasem zapraszam na pyszną cofkę w towarzystwie Batonika :tak:;-):-) ...

do%20kawy.jpg

Hej ,

Batonik - super że już w domciu - dbaj o Was :)

Moje samopoczucie takie jakieś średnie żołądek znowu dokucza i na szczęście obyło sie bez wymiotów, dzisiaj 34dc żadnych bóli brzucha, wczoraj wieczorem kuły jajniki a tak poza tym cisza .... aaa i sutki bolą :-(

Niestety nie wyrobie się do gina dzisiaj - mam przeprowadzke w biurze i musze byc do końca no i mamusia moja ma 50 urodziny dzisiaj więc trzeba lecieć :)

Hej ,

Batonik - super że już w domciu - dbaj o Was :)

Moje samopoczucie takie jakieś średnie żołądek znowu dokucza i na szczęście obyło sie bez wymiotów, dzisiaj 34dc żadnych bóli brzucha, wczoraj wieczorem kuły jajniki a tak poza tym cisza .... aaa i sutki bolą :-(

Niestety nie wyrobie się do gina dzisiaj - mam przeprowadzke w biurze i musze byc do końca no i mamusia moja ma 50 urodziny dzisiaj więc trzeba lecieć :)

...Tośka witaj ...

mam cichą nadzieję, że te Twoje objawy są czysto fasolkowe bo tak też wyglądają, ale póki co nie ma się co nakręcać :tak: a bolące sutki to dobry znak ;-) myślę że na koniec tygodnia tzn koło piątku możesz śmiało testować :tak: my trzymamy z Blanką mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&& i mocno wierzymy że teraz Twoja kolej ;-):tak: na II kreseczki ;-):tak: ja testowałam w 12 dpo i wyszły II piękne ciemne krechy ;-):tak: oby i u Ciebie się pojawiły dwie tłuściutkie :-D a który u Ciebie jutro dpo ???

...Tośka witaj ...

mam cichą nadzieję, że te Twoje objawy są czysto fasolkowe bo tak też wyglądają, ale póki co nie ma się co nakręcać :tak: a bolące sutki to dobry znak ;-) myślę że na koniec tygodnia tzn koło piątku możesz śmiało testować :tak: my trzymamy z Blanką mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&& i mocno wierzymy że teraz Twoja kolej ;-):tak: na II kreseczki ;-):tak: ja testowałam w 12 dpo i wyszły II piękne ciemne krechy ;-):tak: oby i u Ciebie się pojawiły dwie tłuściutkie :-D a który u Ciebie jutro dpo ???

Ja mysle że tak 12 -13 dpo ale sama nie wiem - szczerze mówiąc boje sie zatestować - poczekam do końca tygodnia jak się @ nie pojawi to w sobote może w niedziele zatestuje

Ja mysle że tak 12 -13 dpo ale sama nie wiem - szczerze mówiąc boje sie zatestować - poczekam do końca tygodnia jak się @ nie pojawi to w sobote może w niedziele zatestuje

... Tosiu Kochana ja wiem że się boisz rozczarować bo tez tak miałam, co miesiąc kolejne testy i nic, ale zawsze sobie tłumaczyłam, że lepiej wcześniej zatestować i nie trzymać się w niepewności w razie gdyby była potrzebna jakaś interwencja farmakologiczna, mam na myśli duphaston, bo ja praktycznie po owu go brałam i potem na kilka dni przed @ miałam przestać i bałam się że moja fasolka się nie utrzyma dlatego przerwałam branie raptem na 4 dni i szybko zatestowałam a potem zaraz znowu brałam duphaston ... być może dzięki niemu jestem teraz w 27tc :tak:

... MYŚL POZYTYWNIE ;-):tak: ... PRZESYŁAM FLUIDKI OD BLANKI
:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Witam i ja!

Po spaniu wpadam na kawusię :-)

Batonik to skocz sobie na listopadówki...jest tam wątek słodkie mamy i w wolnej chwili poczytaj co tam dziewczynom wolno a czego nie.

Tosia stanowczo protestuję !!! Miało być testowanie w piątek, a teraz już widzę że jest przekładane nawet do niedzieli... nie nie nie... Jasne że my z Szymciuchą zaciskamy kciuki i będziemy trzymać przez 9miesięcy, ale już chcemy wiedzieć. I chyba sama przyznasz że te objawy to jakieś inne niż do tej pory.
Mocno wierzę że tym razem to nie fałszywe objawy.

reklama
Witam i ja!

Po spaniu wpadam na kawusię :-)

Batonik to skocz sobie na listopadówki...jest tam wątek słodkie mamy i w wolnej chwili poczytaj co tam dziewczynom wolno a czego nie.

Tosia stanowczo protestuję !!! Miało być testowanie w piątek, a teraz już widzę że jest przekładane nawet do niedzieli... nie nie nie... Jasne że my z Szymciuchą zaciskamy kciuki i będziemy trzymać przez 9miesięcy, ale już chcemy wiedzieć. I chyba sama przyznasz że te objawy to jakieś inne niż do tej pory.
Mocno wierzę że tym razem to nie fałszywe objawy.

... czytasz w moich myślach Kochana bo właśnie czytałam ten wątek :tak:;-)

a co do Tośki to stanowczo i ja protestuję :tak: ... &&& zaciśnięte i testowanie musi być ;-):tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry