reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Myszka 4 dni szok...jak to zleciało...kiedy? :szok:
no to tak chyba jest...jak leci 29 to jesteś w 29tc, a 30 to niepełny jeszcze...
ja się też nad tym zastanawiałam jak o moim szpitalu myslałam, bo tam od 37 tc i pytałam mojej gin, mówiła,ze po 36 tc można tam rodzić...wiec jeszcze 1,5 tyg i będe spokojna o miejsce :tak:
mysza kiedy decyzję podejmą lekarze o cc?

kobieta w ciąży ma 100 % płatne na chorobowym w PLN :tak: a mówią że u nas tak źle :-D
ja to nawet mam wiecej na L4 niz pracowałam bym, bo to jest 100% średniej z ostatniego roku, a wpadły jeszcze jakieś premie po drodze..ze nie jest źle... o ile ktoś ma prace...bo niestety polska rzeczywistosć jest taka, że duzo dziewczynom rozwiazują umowy na czas okreslony do dnia porodu :-(

Zycie mnie nie rozpieszcza niestety rachunki trzeba placic i jedzenie za cos kupic ale dzis bylam najprawdopodobniej ostatni raz teraz rok w domu na maciezynskim
no tak jak się dobrze czujesz to mozna pracować...ale jak nie za bardzo to słabo....pocieszajacy jest ten rok czy 1,5 z dzieckiem...u Nas 4,5 miesiaca...i do roboty plus urlop wypoczynkowy jak mozna wybrać...

RYBKA i EWELINKA - GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ten czas tak szybko zleciał, a pamiętam wasze wieści o II kreskach :tak:

Kiedyś udzielałam się na tym wątku, ale teraz tylko was podczytuję bo widzę że tu wiekszość dziewczyn wymienia się swoimi doświadczeniami odnośnie ciąży,a ja niestety jeszcze mam to przed sobą, więc chyba rozumiesz, ale jak tylko mi się uda to napewno do Was wróce:tak::tak::tak:

możesz z czystym sumieniem wracać do nas :tak: u nas kameralnie (same znajome) :tak: staraczki są tylko po krzakach się chowają i cicho siedzą :dry: wyłazić!!!! :-)

Witam poniedziałkowo!
Ja do domu wrócę już z Szymulką :-) jak nic się nie zmieni to jutro go już tulę :-)
Proszę o kciukasy... zawsze szczęscie przynosiły.
Pozdrawiam Was wszystkie!

mocno trzymam kciuki :tak::tak::tak:

:)A do mnie przylazła @ niestety ale mam nadzieję że będzie to ostatnia @ bo wysyłam ją do Myszki jak sie Szymulek urodzi:-):-):-):-)

dobre podejście :tak: trzymam za nie kciuki :tak:

no tak jak się dobrze czujesz to mozna pracować...ale jak nie za bardzo to słabo....pocieszajacy jest ten rok czy 1,5 z dzieckiem...u Nas 4,5 miesiaca...i do roboty plus urlop wypoczynkowy jak mozna wybrać...

jeszcze ewentualnie wychowawczy max 3 lata (bezpłatny):tak:

Słonka, a 4 miesiąc ciąży to który tc?? Bo co strona w necie to inaczej...

macierzyński nie jest bezpłatny...dostajesz coś ok. 400 zł...no ale bez gwarancji, ze Cię po nim przyjmą z powrotem :( MY niestety nie możemy sobie pozwolić na taki luksus ...

kurcze początek 4 miesiaca ja już nie wiem jak to jest z tymi tygodniami.... wydaje mi sie,ze 13, ale nie jestem pewna (?) mój bozie kiedy to było??????

Słonka, a 4 miesiąc ciąży to który tc?? Bo co strona w necie to inaczej...

Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień. :-)

Hej Olkale ... co do wychowawczego ... to chyba nawet nie każdy załapuje się na te 400 zł ... to nie zależy od dochodu ??

Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień. :-)

Hej Olkale ... co do wychowawczego ... to chyba nawet nie każdy załapuje się na te 400 zł ... to nie zależy od dochodu ??
tak i to kryterium jest masakryczne...504 zł na osobę.... co za polityka prorodzinna szok...

... szkoda się wypowiadać :baffled: ... znam osobiście jedną laskę, która urodziła 2 dzieci bo zwiększyli becikowe na 1000 zł :szok: a co to jest 1000 zł to kropla w morzu potrzeb

Dlatego wlasnie mowie u nas biora pod uwage 6 ostatnich miesiecy pod uwage z ubezpieczalni i wyplacaja 80% mojej wyplaty.
A my mamy tu inne dochody niz polskie wiec bedzie ok.
Moj maz tez pracuje w firmie wiec tez ubezpieczalnia pokrywa koszty leczenia i rehabilitaci 80% jego wyplaty przez pierwsze 3 miesiace
kule do chodzenia oraz ortopedyczny but wszystko za darmo jak i operacja nogi jak i pobyt w szpitalu higieniczne rzeczy ogolnie wszystko pokrywa ubezpieczalnia

reklama
Myszka 4 dni szok...jak to zleciało...kiedy? :szok:
no to tak chyba jest...jak leci 29 to jesteś w 29tc, a 30 to niepełny jeszcze...
ja się też nad tym zastanawiałam jak o moim szpitalu myslałam, bo tam od 37 tc i pytałam mojej gin, mówiła,ze po 36 tc można tam rodzić...wiec jeszcze 1,5 tyg i będe spokojna o miejsce :tak:
mysza kiedy decyzję podejmą lekarze o cc?

ja to nawet mam wiecej na L4 niz pracowałam bym, bo to jest 100% średniej z ostatniego roku, a wpadły jeszcze jakieś premie po drodze..ze nie jest źle... o ile ktoś ma prace...bo niestety polska rzeczywistosć jest taka, że duzo dziewczynom rozwiazują umowy na czas okreslony do dnia porodu :-(

Dlatego kazda kobiotka kombinuje aby byc zatrudnionym przez rok a pozniej niech panstwo placi. Wkoncu czlowiek na to pracuje zeby spokojnie wychowac wlasne dziecko nie martwic sie ze nie starczy na podstawowe potrzeby

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry