myszka1987
Mama Mikołaja:)
Witam
Jestem tu nowa (nie do konca, bo po dluuuuuugiej przerwie
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Na zgage pij mleko ja mam zgage codzinnie i meczy okropnie od samego poczatku ciazy....A ja czekam na męża ;-) do 23:00 w pracy
Wiecie co??dzidzia się rusza w brzuszku
Te bąbelki co pierwszy poczułam w 16 tc i 6 dniu to "TO"
Dzidzia fikała przed chwilą jak siłacz
Pewnie się maluch dziwi jak do niego pukam, bo wtedy cicho siedzi
Chyba zgagę mam (nigdy nie miałam więc nie jestem pewna)Zjadłam garstkę żurawin w cukrze i mnie gardło piecze, że szok =cały przełyk pali
![]()
spokojnie najwyzej swieta spedzicie juz we trojke. A torby zrob dwie pisalas ze niemasz daleko do szpitala to m i dowiezie druga ja msze miec w jednej bo moj szpital jest 40 km ode mnie wiec odwiedzin i mozliwosci dowiezienia czegokolwiek bede miala bardzo malo:-)Witam wtorkowo ;-)
... niestety jutro już R wraca do pracy :-( a tak było fajnie we dwoje w domku posiedzieć i nadrobić zaległości szpitalnecóż ... u nas słonko świeci od rana, ale jeszcze nie patrzyła jaka temp bo się dziś nigdzie specjalnie nie wybieram
moja mamita mnie molestuje ciągle czy już dzwoniłam do lekarza żeby mu powiedzieć o wynikach
a ja dzwoniłam rano ale pewnie jak ma dyżur to teraz nie ma czasu
boję się, że będę musiała szybciej wrócić do szpitala :-
zawstydzona/y:...
P.S. przygotowałam już wszystko co do szpitala oczywiście jeszcze się zastanawiam czy mam mieć dwie osobne torby dla mnie i dla Blanki czy wpakować wszystko w jednąale chyba osobne bo po co mam to już teraz zabierać przecież w 2 min nie urodzę i R będzie mógł mi ją spokojnie przywieźć
ważne że spakowana będzie no nie
... blisko coraz bliżej ...... brrrrrrr ... zwyczajnie zaczynam się bać
Pozdrawiam wszystkie Babolki ;-)
trzymamy daj znac jak byloDziewczynki, poporoszę o zaciśnięcie kciuków. Dziś mam podgląd i jak pęcherzyk będzie miał około 20mm to w czwartek inseminacja.
witamy widze ze jestesmy ten sam rocznik :-)WitamJestem tu nowa (nie do konca, bo po dluuuuuugiej przerwie
![]()
dzwoniłam do gina i jutro mam powtórzyć badania, jeśli nadal będzie tendencja zwyżkowa to w czwartek bezwzględnie na oddział
:-( ehhh jak sobie o tym pomyślę to już mam
ciarki, troszkę panikuję, ale to chyba przez hormony :-( wydaje mi się że jestem nie przygotowana do wszystkiego :-(
w sumie dzidzia zdecyduje lub lekarz 
My po szczepieniu... kolejne 18.01, ale 23.12 idziemy zaszczepić na pneumo.
Teraz dziecię śpi z tatą...choć pewnie zaraz się obudzi z miną dzięciołka, bo nie jadł już od 15.
No i waży ta moja kruszynka już 4500g !!! (urodzeniowa 2940g)... straszny grubasek się z niego robi.
no to spora ta kruszynka
wystrzelił aż miło 
WitamJestem tu nowa (nie do konca, bo po dluuuuuugiej przerwie
![]()
pisz co i jak u ciebie 
Hej kochane bylam dzis u gina jutro ide o poloznej na krew na hbs a w czwartek na usg i na wymaz z pochwy i odbytu to nowe badanie dla brzuchatych i nastepna wizyta 21 grudnia
bo ja mam 22.12. 
Wiecie co??dzidzia się rusza w brzuszku
Te bąbelki co pierwszy poczułam w 16 tc i 6 dniu to "TO"
Dzidzia fikała przed chwilą jak siłacz
Pewnie się maluch dziwi jak do niego pukam, bo wtedy cicho siedzi
Dziewczynki, poporoszę o zaciśnięcie kciuków. Dziś mam podgląd i jak pęcherzyk będzie miał około 20mm to w czwartek inseminacja.
Hej kochane bylam dzis u gina jutro ide o poloznej na krew na hbs a w czwartek na usg i na wymaz z pochwy i odbytu to nowe badanie dla brzuchatych i nastepna wizyta 21 grudnia
Jedyne co mnie dziwi to zerowy ból brzucha, ani kłucia, ani skurczy, nic a powiem szczerze że co miesiąc biorę zestaw no spa + jakiś apap czy inny lek przeciwbólowy i to czasami podwójnie bo mam bóle konkretne. No ale czekam co się rozwinie.
czasem tak bywa na początku ciąży ;-)

No to mamy wizyty jeszcze przed gwiazdka superowo Mnie chciala polozna zapisac na 28 ale niebyla pewna czy zdaze z wynikami sie pokazac przed urodzeniem...chyba żadna mamuśka nie jest przygotowana w 100% na poródw sumie dzidzia zdecyduje lub lekarz
dzięciołekno to spora ta kruszynka
wystrzelił aż miło
witaj!!pisz co i jak u ciebie
to dzień przed moją wizytąbo ja mam 22.12.
![]()
no od tego roku ponoc to robia wymaz z odbytu i pochwy na jakies bakterie ktorymi dziecko mogloby sie zarazic podczas porodu. Ale oni tylko przejada wacikiem i koniec po badaniu...Witam wieczorkowo
Gratuluję że maluszek już tak fika!
Kciuki zaciśnięte!
Z odbytu? To faktycznie jakaś nowość.
No cóż ja na 90% twierdzę że mam okres, co prawda używam wkładek ale niemal nieprzerwanie mam spore plamy krwi, cycki bolą. Jedyne co mnie dziwi to zerowy ból brzucha, ani kłucia, ani skurczy, nic a powiem szczerze że co miesiąc biorę zestaw no spa + jakiś apap czy inny lek Nprzeciwbólowy i to czasami podwójnie bo mam bóle konkretne. No ale czekam co się rozwinie.
Właśnie dowiedziałam się że moja dobra koleżanka jest w ciąży, wielka szczęściara. 4 lata brała tabletki a stara się od września.
gluptasku dostaniesz clo i pecherzyki ladnie urosna teraz medycyna porafi duzo wiecej niz kiedys i pomaga wielu kobietom zajsc w ciaze to i tobie pomozeNo więc dziewczyny, raczej w tym cyklu inseminacja się nie odbędzie. Pęcherzyki strasznie wolno rosną i w 14dc mają tylko 14mm, aż lekarz sam był zszokowany,że tak wolno rosną. hyba bedzie trzeba odpuścić do następnego cyklu i wtedy dostane leki na przyspieszenie wzrostu pęcherzyków.
Wczoraj się załamałam, bo nie potrzebnie robiłąm sobie nadzieję,ale tak naprawdę czuję się, jakby za dotknieciem magicznej różdżki ktoś odebrał mi nadzieję i pozbawił wszelkich złudzeń,że kiedyś zostanę mamą.
Powiedziałam wczora do męża,że jeśli będzie chciał odejś ode mnie dlatego,że nie będę mogła dać mu dziecka, to ja to zrozumię. Naszczęście powiedział,że jestem głupia, bo on kocha mnie ponad wszystko i nie zostawi mnie nigdy, nawet z takiego powodu.
Dziewczyny, zmykam teraz ponownie,pojawię się jak kiedyś zostanę mamą.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za pozostałe starające się i te, które już zafasolkowały![]()
trzymam mocno
to mój będzie pewnie duży klocek skoro już puka do mnie
na allegro jest jedno fajne i można dokupić stoliczek nocny i komódkętylko miałam napisać czy mają materac i jakoś tak nie ma kiedy
zgubiłam go
jak znajdę to wkleję link :-)
no i wyszło, że mamuśki wszystko mogą jeść
wypróbuje migdały![]()
Będzie sii kochana ja trzymam co by spadło !!!!!!dzwoniłam do gina i jutro mam powtórzyć badania, jeśli nadal będzie tendencja zwyżkowa to w czwartek bezwzględnie na oddział
:-( ehhh jak sobie o tym pomyślę to już mam
ciarki, troszkę panikuję, ale to chyba przez hormony :-( wydaje mi się że jestem nie przygotowana do wszystkiego :-(
My po szczepieniu... kolejne 18.01, ale 23.12 idziemy zaszczepić na pneumo.
Szczepionkę doustną wypił Szymuś w kilka sekund...i jak się skończyła to szukał dalej nawet pani pielęgniarka stwierdziła że pierwszy raz widzi dziecko które tak pięknie pije...jak mu wbiła strzykawkę w nóżkę to zaczął się wrzask, ale po wyciągnięciu igły W. go utulił i się uspokoił. Jedynym słowem moje obawy były niepotrzebne.
Nóżkę teraz smarujemy Altacetem...żeby go nie bolała i mamy zakupić czopki Colpol jakby wystąpiła gorączka, choć pani pediatra powiedziała że przy tych skojarzeniowych rzadko występują jakie dolegliwości.
Więc kochane nie taki diabeł straszny jak o nim piszą!
Teraz dziecię śpi z tatą...choć pewnie zaraz się obudzi z miną dzięciołka, bo nie jadł już od 15.
No i waży ta moja kruszynka już 4500g !!! (urodzeniowa 2940g)... straszny grubasek się z niego robi.