reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Witam się wieczorowo
Batonik Myszka Lopciu wielkie dzięki za podniesienie mnie na duchu odrazu lepiej :)
Zabcia trzymay mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&&& i koniecznie daj zanć co i jak :)
Za wszystkie Babolki kochane mocno z Juniorkiem zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& !!!!!

Buziolki kochane i do poklikania

Lopop ... nie obraziłam się coś Ty, no muszę zacząć nad tym pracować bo popadnę w paranoję lub jakąś obsesję :sorry: może to jest tak na początku, bo muszę się nią nacieszyć :zawstydzona/y: najchętniej to bym ją cały czas całowała, przytulała, wąchała etc. :-p w końcu mam ją przy sobie dopiero 2 tygodnie :zawstydzona/y:

Żabko ... no w końcu gin podjął słuszną decyzję :tak: życzę Ci żebyś się szybko i bezboleśnie rozpakowała :tak: trzymamy z Blanką za Was &&&&&&&&&& i daj znać jakby coś ;-)

Erba ... Lopop ma rację przy wysokim ciśnieniu dzieci nie rosną takie koloski ;-) także głowa do góry ;-)

...a mój "Borsuczek" śpi po kąpieli jak aniołek ;-):tak:

Obraz 404.jpg
a to z dzisiejszego spacerku ;-)

Ostatnia edycja:
Lopop ... nie obraziłam się coś Ty, no muszę zacząć nad tym pracować bo popadnę w paranoję lub jakąś obsesję :sorry: może to jest tak na początku, bo muszę się nią nacieszyć :zawstydzona/y: najchętniej to bym ją cały czas całowała, przytulała, wąchała etc. :-p w końcu mam ją przy sobie dopiero 2 tygodnie :zawstydzona/y:

Żabko ... no w końcu gin podjął słuszną decyzję :tak: życzę Ci żebyś się szybko i bezboleśnie rozpakowała :tak: trzymamy z Blanką za Was &&&&&&&&&& i daj znać jakby coś ;-)

Erba ... Lopop ma rację przy wysokim ciśnieniu dzieci nie rosną takie koloski ;-) także głowa do góry ;-)

Zobacz załącznik 314563
wiesz wcale się nie dziwię że bys non stop całowała małą jak mi się uda drugi raz to pewnie wcale z domu nie wyjdę bez dziecka i nawet spać w jednym łóżku będziemy za te lata dłuuugiieee rozłąki czyt. obecny brak fasolki:-p

zabka za szybki poród&&&
svensonka ale to zleciało już jest spokojniejsza Vaneska?

erba tak sobie myślę że nawet synuś może nie mieć u Ciebie 3 kg bo wysokie ciśnienie jednak bardzoooo przeszkadza rosnąć dzieciom w brzuszkach:)

Ostatnia edycja:
lopop nie wiedzialam ze tak sie mowi:) wedlug chinskiego kalendarza bedzie chlopiec i tez na to licze ale jesli nie to trudno, najwazniejsze zeby wszystko bylo ok. Moj gin moze stwierdzic juz w 12tyg wiec pewnie wczesnie sie dowiem:)

witam się w srodwe popoludnie
ło matko i jeszcze dziś nigogo nie było

Lopciu to ja jestem wyjątkiem bo z mlodą tez mialam problemy co prawda tylko z wysokim tętnem bo dochodzilo do 150 a urodziła się z waga 3900 , podejrzewam ze mlody moze byc duzy po przecież ma za kim , tatuś wysoki . Nie wiem na ile te mierzenia sie sprawdzaja ale jak patrzylam w karte ciązy corci to wyprzedzala rowiesnikow o tydzien , tak jak mlody tylko ze ten brzusio ma taki duzzzyyyyy :) na 29 tc a jak sprawdzałam wagę w jakis kalkulatorach to bylo podane ze dziecko moze miec nawet 900 g takze chyba te nasze 1100 nie odbiega za duzo od normy :) a narazie się nie przejmuję znaczy staram sie nie myslec.

Miłego dzionka baj baj !

Hej kobietki dzieki za kciuki pisze juz ze zpitalnego luzka ponad godzine czekalam w izbie przyjec ale juz jstem na oddziale polozniczym pobrali mi krew i wzieli siusie i czekam na ginka na badanie odezwe sie pozniej jak bede cos wiecej wiedzic bo w kazdej chwili moga mnie zawolac do gina wiec zmykam

Hej kobietki bylam u gina i mam skierowanie na patologie ciazy i mam jutro rano jechac a dzis mam sobie na spokojnie wszystko przyszykowac lacznie z rzeczami maluszka bo w dwupaku juz raczej niewyjde :-) tablecik biore ze soba wiec jak net bedzie muzdzyl to bede wpadac na forum
witam sie wieczorowo i pozdrawiam wszystkie panie i prosze o kciuki za latwe rozwiazanie :-) odezwe sie jutro

no na pewno wyjdziecie już oddzielnie :tak: trzymam kciukaski :tak:

Jutro moja corca bedzie miala 2 miesiace ale czas leci

kiedy to zleciało?? :sorry2:

spacerek się podobał, bo się uśmiecha przez sen :-D

A u mnie zamieszanie z wynikami...
Do gina chodzę na NFZ do Ośrodka, a tam mi położna powiedziała, że jak dziecko będzie zapisane w Przychodni pod moim domem to żebym tam robiła wyniki (i na kartce zapisała mi, które mam zrobić na następną wizytę).
To ja wczoraj się zarejestrowałam by mi wypisali u mnie skierowanie. Po 2 godzinach obsówki (bo u nas na godzinę się chodzi) weszłam.
Lekarka się przyczepiła, że ci w Ośrodku kombinują i że ja nie jestem pierwszą osobą co oddelegowują do nich i że sami powinni robić. Potem się przyczepiła do glukozy. Mam zrobić 75g po godzinie, a ona, że za dużo i 75g robi się po 2 godz.
Skierowanie wypisała, glukozy nie kupiłam, bo nie wiadomo ile (w piątek będę dzwonić) i powiedziała, że ona sobie z tą położną pogada o tych odsyłaniach. Wyszłam wściekła, że się czepia jakby to była moja wina...

P.S. Dzidzia już słyszy :-p

Sculy 50 po godzinie a 75 po dwoch
Hej kobietki a wiec tak narazie badal mnie gin i mam stan zapalny w muszelce brrrr i szyjke badal i powiedzial ze jeszcze daleko do porodu :-( zrobil usg i obliczyl ze dzidzia bedzie wazyc 3600-3700 wiec zaczynam miec cykora przed sn liczylam na max 3500 no i rano maja mi pobrac mocz cewnikiem brrr a co dalej to sie okaze cisnienie narazie ok zobaczymy jutro po badaniach co powiedza mam nadzieje ze nieodesla mnie z brzuchemdo domu..

reklama
hej babeczki :)
My po pierwszym szczepieniu... w sumie niezła wyprawa sie zrobiła... wyszał z domu o 8, a wróciłam o 12, po drodze zakupy... daleko mam do przychodni, a spacer po tych cudnych, zimowych chodnikach to sama przyjemność ;)

zastrzyk zniosła w miarę chwilę płaczu i po krzyku, no i przy cycku... za miesiac kolejna wizyta i szczepionka tylko doustna, na Rotawiruski

Batonik co do zostawiania małej to ja ciesze sie Natka o miesiac dłuzej...zobaczymy za jakis czas ;) wyszłam rapem kika razy i przez cały ten czas myslałam o małej :) wydaje mi sie, ze raz po raz trzeba miec chwilke dla siebie...jak to moja tesciowa mówi relaksu :)
po to sa babcie i tatusiowie, zeby mama mogła sobie wziac prysznic i spokojnie umyc zeby (bo Natka jest mocno absorbujaca)
ja tez malucha ciagle caluje, przytulam...mój J mówi, ze wychowujemy sobie niezłego pieszczocha :)

Zabka lepiej zebys juz wyszła z małym ze szpitala.... lepiej urodzic po terminie, gorzej czekac... po za tym po co jechac za chwile jeszcze raz ;)

Erba brzuch to indywidualna sprawa...mój był mały...wszyscy mi to mówili i tez sie tym martwiłam..

Svensonka ostatnio rzadko zagladałas własnie miałam pisac o tym... co u Ciebie?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry