reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej babeczki
ja wpadłam na chwile poczytać co u Was... mała zasnęła więc mam troche czasu dla siebie...
dzis wybieram sie na pogzeb taty mojej przyjaciółki...moja tesciówka moja mama świetnie sobie radzą zostajac z mała... fajnie jest mi nieraz wyskoczyć gdzieś (choć dzis powód niekoniecznie fajny )

Jutro idziemy na szczepienie..

Erba gratuluję wizyty

reklama
witam sie i ja wtorkowo

Myszko bosze jak to zleciało 10 tyg szok , niech zdrowo rośnie mały przystojniaczek .

No co to tej wagi na usg to bywa róznie choć raczej z tego co slyszalam i czytalam to raczej zaniża wiec....... hm ??? Dziewczyny naprawdę sie boje i tak jakoś ryczec chce mi się od wczoraj boje się . Ginka stwierdziła ze mam duży brzuch ze niektore maja taki w 38 tc , i tak jakoś zdziwił mnie jej test bo co ja na to poradze ze brzuch rośnie. ach chyba dola mam jakiegoś ide obiad robić .
Miłego dzionka

Witam się i ja wtorkowo :-)

... widzę że gwarno u nas na forum i z nowym rokiem posypało się mnóstwo nowych fasolinek :tak: to dobry znak dla staraczek na nowy rok a my będziemy Wam wszystkim kibicować i trzymać mocno &&&&&&& aż do skutku :tak:;-)

... Myszka ... Szymulka za chwilę zacznie wcinać różne smakołyki ;-) boshhhh jak ten czas zapyla ... dopiero co kompletowałyśmy wirtualnie wyprawkę i piłyśmy wirtualną cofkę poranną a tu Szymulka już 10 tygodni a moja Blanka za chwilę 3 tygodnie :szok: czas leci jak szalony ;-)

... Olkale ... podziwiam Cię, że zostawiasz Natkę z babciami:zawstydzona/y: ja jakoś nie umiem się od mojej Kluseczki uwolnić i nawet nie chcę myśleć że mogłabym ją zostawić na 5 min ... no chyba że z R ;-):tak: muszę zacząć nad tym pracować bo to jakaś obsesja chyba :-D:-D

... Żabko ... to nie brzmi ciekawie, dziwie się że nie skierowali Cię do szpitala z tym białkiem w moczu:sorry: to ewidentnie wskazuje na gestozę tj zatrucie ciążowe i powinno być kontrolowane , a jeśli masz takie plamy to może być też ciśnienie a z tym na serio nie ma żartów, myślę że powinnaś naciskać na nich, bo sama wiesz jak u mnie było i szybko trzeba było cc robić

... Erbuś ... faktycznie duży ten Twój Szkarb, ale nie ma się co stresować na zapas, ja pamiętam jak na początku ciągle mi gadał gin na usg, że Blanka wielkością wyprzedza swój tc, a w rezultacie urodziła się prawie 3kg, by może teraz tak ładnie rośnie a później przystopuje :tak: a Ty wariacie ciesz się tym dużym brzuchem bo to piękny stan, ja tak bardzo ubolewam że nie nacieszyłam się moim tak długo, bo najpierw na niego czekałam i czekałam a jak już się pojawił to za długo z nim nie chodziłam a na dodatek tylko po szpitalnym korytarzu :zawstydzona/y::-(

... a my dziś zaliczyłyśmy pierwszy spacer wózkiem :tak: byłyśmy całe 1,5 h na dworze, Blance chyba się podobało bo cały przespała i jeszcze sobie dosypia mały Borsuczek ;-):tak:

Pozdrawiam

erbuś nie smutaj się! Ja też miałam olbrzymi brzuch i wszyscy mi mówili że Szymek jest dużym dzieckiem...stąd przecież często pisałam o nim Grubasek czy Kluseczka...a tu się taki drób urodził, bo przecież ważył 2940g. Gorzej by było jakbyś miała maleńki brzuch bo to mogłoby świadczyć o małej ilości wód a to nie jest zbyt dobre.
Więc łepetynka do góry, brzuś do przodu i dumnie przez kolejne tygodnie ciąży proszę kroczyć!

Batonik no to super spacerek sobie zafundowałyście. I weź Ty trochę wyluzuj bo dziecku zrobisz krzywdę jak tak będziesz izolowała od otoczenia. Przecież wszem i wobec wiadomo że najlepiej dziecko rozpieszczają właśnie babcie.

lopop a dlaczego dziewczynka??? Nie wiem co mialas na mysli...
mówi się ze jak w dniu miesiączki test wyraźny to duże stężenie hormonu a taki mają dziewczynki ale czy to prawda może tak na 70%
powodzenia:)
tak tak kochana to jednak działa... :) ciesz się seksem najbardziej jak tylko potrafisz! nie myśl o dzidzi i o tym że ten seks jest po to aby ona zaistniała... nie wolno Ci... odpuść i jedz pij siemie lniane co dziennie:) ja w tym cyklu zażywałam i pomogło też.

A dziś byłam u ginekologa:) potwierdziła ciążę
wstępnie mam termin na 11 września.
rodzice też dziś sie dowiedzieli jak tylko dostałam potwierdzenie ciąży od ginki:) Ucieszyli się

scully dzieki za pw! :*

teraz i ja wam mogę dać porcję świeżych fluidków! :-)
łapcie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~
`~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~
cieszę się ogromnie Twoją ciążą i moim sexem:-p:-D bo kiedyś to była tylko produkcja:( że niestety nasza czułość gdzieś się zapodziała
niestety wiesz jak to jest jak jest presja
termin urodzenia mojego synka (pierwszy termin) a urodził się 19 IX

łapię fliudki łapię :):)

izus u mnie już po ptakach na zaciążenie:( chyba korzystaj następna jesteś TY:-)

erba nie przejmuj się tak moja siostra też miała duży brzuch a synuś miał 3980 g a jej mówili że około4,5 kg
zresztą jak ma się za wysokie ciśnienie to dzieci nie rodzą się duże więc nie wiem skąd ta twoja lekarka wzięła wymiary syncia:eek:

zabka smaruj się olejkiem i to szybko bo możesz mieć zatrucie dużo na to wskazuje:shocked2: oby nie

scully łapię a szczególnie te od dzidzi :):):tak::tak::tak::tak::tak:

Mysza przemów batonikowi do rozsądku bo "zepsuje" sobie córcie a szkoda małej
batonik wiem że ciężko opuścić kochane dziecko ale Blanka chce mieć też zrelaksowaną mamusię a nie nadopiekuńczą "kwokę" :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: sorki za wyrażenie mam nadzieję że się nie pogniewałaś ale chodziło mi tez o męża zadbajcie też o chwile dla siebie - chociaż wasza mała królewna jest taka grzeczniutka że pewnie macie dużo chwil wytchnienia:laugh2:

A my po wizycie z bąblem wsio ok rośnie pięknie ma juz uwaga 1091 g:szok: obwód brzuszka ma na 29tc i 2 d i tu ginka az wykrzyknik dala głowki na 28 tc 5d a kość udowa na 27 tc ułozony jest główką w dół jąderka są wszystko na swoim miejscu cieszę sie ze zdrowy maluch ale ta waga mnie przeraziła az normalnie ryczeć mi się chciało . Ale to tez moja wina bo przybralismy na wadze az 3 kg i to dlatego , ale w sumie nie wiem gdzie nam to wlazło bo w biuscie i biodrach tyle samo :eek: mamy zrezygnować z węglowodanów no i dostaliśmy tabsy na zbicie tętna i ciśnienia . A termin wg usg wyszedł na 26-03 !!! no to się pochwaliliśmy następna wizytka 31-01
Miłego wieczorku

no sporo wyszło z tą wagą, ale najważniejsze, że zdrowy :tak:

Żabcia jak tam dziś?? :-p

Hej kobietki bylam u gina i mam skierowanie na patologie ciazy i mam jutro rano jechac a dzis mam sobie na spokojnie wszystko przyszykowac lacznie z rzeczami maluszka bo w dwupaku juz raczej niewyjde :-) tablecik biore ze soba wiec jak net bedzie muzdzyl to bede wpadac na forum
Myszka cisnienie takie malo wiele wczoraj polozna mierzyla to bylo 130/90 a dzis 135/95
Erba ginowie mowia ze kazde kolejne dziecko jest wieksze ale to niejest regola
Lopciu oleje sobie daruje juz jak mam to skierowanie
Batonik no mam nadzieje ze w tym tygodniu zakoncza ta ciaze bo nawet polzna powiedziala dzis ze wygladam nieciekawie
witam sie wieczorowo i pozdrawiam wszystkie panie i prosze o kciuki za latwe rozwiazanie :-) odezwe sie jutro

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry