reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

dziewczyny decyzja zapadła zamykaja mi szkołę:(
no cóż jak nie urok to sraczka - więc nawet sobie myślę że mogło się udać ale potem usłyszeliśmy a zamiarach i podświadomie "poszło" i przyszła @ no cóż takie jest życie:(
teraz nie wiem kiedy do was zajrzę
trzymajcie się cieplutko pomimo takich mrozów

reklama
heloł
u Nas jakiś gorszy okres... ze spaniem chyba. Tak o małej mówiliśmy, ze spi jak zajac pod miedzą :) do 4 nad ranem karmiłam ja 5 razy, a wcale nie zasypiała od razu, za to z rana obudziła sie o 7 i przed chwilka padłą...a mi jak na złosć nie chce sie spać :( kryzys przyjdzie później :)
Wczoraj to dosłownie oprócz przedpołudniowej drzemki 10 min, spała dwa razy po poł godziny...chodzi za to spać wcześniej, ale niestey wczesniej sie też budzi :(

Żabka mam nadzieje, ze jabłuszko nie zaszkodziło...jakby co to mozesz je troszke przypróżyć na patelni...poza tym musicie juz trochę smaki urozmaicać (dzieciaczki maja juz miesiac) zeby mleczko inaczej smakowało :)

co do glukozy to robi sie ja 2 razy raz z obciazeniem 50g a drugi z 75g i chyba to badanie miałaś robione erbuś ?

Batonik fajnie, ze lekka poprawa jest...mam nadzieje, ze to początek końca :) a płuczesz jeszcze ciuszki małej w płynie?

Dziś w nocy piłam bardzo duzo wody ( chyba ponad litr), wieczorem rumianek pół litra...jakby trochę lepiej z mleczkiem w nocy było....efekt uboczny 3 razy w nocy w toalecie na siusiu byłam :) no i dzisiaj J ma mi kupić tabletki ziołowe na laktacje, moze bedą lepsze niz herbatka :)

znów zimno dzis wiec siedzimy w domku :(
buziole

aaaaZobacz załącznik 330837dziś ja zapraszam :)
Dzis zjadlam upieczona pange ale marzy mi sie smazone ale po smazonym maly cierpi teraz to ja am stracha cokolwiek dodawac do menu dzis maly dostal wysypke a ja za chiny ludowe niemoge przypomniec sobie co takiego wczoraj jadlam co by moglo uczulic...
elołłłłłłłłł w zimny czwartkowy poranek
Brrrrrrrrrr jaka zimnica

Olkale ja pamiętam dostałam takie tabsy na laktację od ginki
A co do glukozy to miałam 50 , moja ginka az sie zdziwiła ze tak dlugo sie uchowałm , poprostu przegapiła na poczatku mialam sam cukier badany i był w normie .
Dokładnie Żabciu brzuszek nisko , skurcze są coraz czesciej i jak bedzie miał wyjsc to stwierdzi ze u mamusi dobrze :)

A my jaknarazie w domku , pozniej zrobimy sobie delikatny spacerek musze isc autko odpalic .
Miłego dziionka !

Nyguski wstawać !!!!!!!!!!!!!
Napewno masz wszystko gotowe wiec zostaje tylko czekac
:-)Hej Baboli witam czwartkowo ;-)

... my powoli ogarnięte, mała właśnie poszła lulu do łóżeczka a mamusia zamiast się umyć to na kompa :laugh2: u nas dziś znowu -12 :-( ehh podobno w weekend ma być już lepiej, czekam z utęsknieniem na lepszą pogodę i spacerek :tak:

... Olkale już nie płuczę ciuszków małej w nowym płynie, wróciliśmy z powrotem do Jelpa i krostki zniknęły z ciała :tak: za to teraz w tych miejscach ma bardzo przesuszoną skórę i mimo, że kąpiemy ją w Oilatum Soft to wczoraj posmarowałam ją delikatnie oliwką :tak: a w ogóle to mała ma bardzo przesuszoną skórę na główce :zawstydzona/y: nie wiem czy to ciemieniucha czy co, ale na całej główce :sorry: stosujemy przed kąpaniem oliwkę i olejuszkę :sorry: ale specjalnie nie ma efektów, wyczesuję to wszystko, ale ten dziabąg ma takie kudełki długie że :szok:

dziś w planie mam prasowanie i na tym koniec :laugh2: nie będę się przemęczać ;-):laugh2: R ma zupkę ja tradycyjnie ryż z jabłkiem na obiadek :-( więc nic specjalnie nie będziemy przygotowywać ;-)

Myszka wstawaj śpiochu!!!

Erbuś Ty też ;-)

Pozdrawiamy :-pZobacz załącznik 330861
Tez mam problem z ciemieniuha przez skaze robi jej sie duzo a ciezko ja wyczesac z tych dlugich kudelkow :-)
dziękuję :tak: o tym leku będę pamiętać :tak: mama była wczoraj na kontroli u lekarza (napewno ona mnie zaraziła - zarazek jeden :confused2:) i babka przepisała mi Bioparox (do buzi i noska), więc póki co biorę :tak:
Super :-D pożyczę z biblioteki wierszyki i będę czytać :-D bo sama w domu nie mam :zawstydzona/y: mam tylko fajurskie baśnie i inne książeczki (jeszcze po mnie -dużo tego, bo nie chciałam oddać i zachomikowałam) ;-)

1 glukoza?? :-p faktycznie się uchowałaś :-D

mi się zdawało, że jabłuszko można :sorry: nawet do szpitala się ciążaróweczką przynosi na lepszą przemianę i ładną... hm... kupkę :laugh2:

no ja miałam póki co jedną i to odrazu 75g :-p może nie zrobią drugiej :sorry: oby :sorry:
śliczna kawusia :-p ja póki co z katarem przy herbatce :-p

Wczoraj cały dzień nie miałam neta :confused2: Ale smutno było... :sorry: Nawet złapałam się na tym, że mówię do męża: "Nie ma neta, nic nie mogę zrobić... To wejdę sobie do dziewczynek na forum", a on na mnie patrzy i w śmiech :laugh2: Szkoda, że forum nie działa bez netowo :-p
Tez tak myslalam no ale trudno nawet jak sie odchudzalam to niemialam tyle wyrzeczen jedzeniowych hihihihi
Hej babolki pozdrawiam wszystkie
Musze sie wam pochwalic ze waze juz tyle samo co przed ciaza :-)

;-)Hej dziewuszki, witam się piątkowo już prawie weekendowo :-)

... dziś spanko do 9 ;-) nie chce mi się wcześniej wstawać bo jak taki mróz to i tak na dwór nie idziemy :-( obecnie -10 pozostaje tylko balkonik na 30 min :sorry: a Blanka zasnęła ładnie o 6 więc wykorzystałam okazję :-) no zresztą głupota byłoby wstać już o 6 i buszować po chałupce toż to środek nocy :-D właśnie wcinam śniadanko bo Blanka poszła lulu :tak: ehhh od rana dwie mega kupy z przebieraniem kompletnym włącznie :tak: takie mi funduje rozrywki ten mój mały Grzmotek :laugh2:

Żabka nieźle z wagą :tak: ja nadal mam 4kg ciążowe :-( ale sobie mówię że to cycki pełne mleka tyle ważą :-D

najgorsze jest to Babolki że 20.03 mam chrzciny i kompletnie nie mam w co się ubrać, jak patrzę w lustro to wydaje mi się że tylko worek od ziemniaków mogę założyć :zawstydzona/y::-(

Wstawać Nyguski :-p

Pozdrawiamy

witam porannie
my tez dzis pospałysmy do 9 jestem jak nowo narodzona :) teraz Natka ucia sobie drzemkę, spi juz 20 min :0
a my wczoraj poszłyśmy na godzinny spacer i było całkiem przyjemnie ok 2...dzis też idziemy :)
po 17 ide do pediatry... od wczoraj walcze z laktatorem i mało mam mleczka niestety...z obu piersi sciagam pokarmu tyle ile, ze małą wypija to na raz i jeszcze ma mało (z piersi ciagnie tylko z jedej na karmienie i potem drugiej juz nie chce)...
Erbuś pytałam wczoraj w aptece o tabsy...kobieta mówiła, ze tylko sa na zatrzymanie laktacji...brombek :(

my batonik też przebieranie kupkowe zaliczyłysmy od rana :) zdarza sie to prawie codziennie...zaczęłam sie zastanawiać czy to tylko Nam sie zdarza :) ostatnio kupiłam Haggisy zamiast Pampersów, mam wrazenie, ze są z tyłu wyzsze i mnie uchodzi ;)

lopciu bardzo mi przykro z powodu pracy :(

witam porannie
my tez dzis pospałysmy do 9 jestem jak nowo narodzona :) teraz Natka ucia sobie drzemkę, spi juz 20 min :0
a my wczoraj poszłyśmy na godzinny spacer i było całkiem przyjemnie ok 2...dzis też idziemy :)
po 17 ide do pediatry... od wczoraj walcze z laktatorem i mało mam mleczka niestety...z obu piersi sciagam pokarmu tyle ile, ze małą wypija to na raz i jeszcze ma mało (z piersi ciagnie tylko z jedej na karmienie i potem drugiej juz nie chce)...
Erbuś pytałam wczoraj w aptece o tabsy...kobieta mówiła, ze tylko sa na zatrzymanie laktacji...brombek :(

my batonik też przebieranie kupkowe zaliczyłysmy od rana :) zdarza sie to prawie codziennie...zaczęłam sie zastanawiać czy to tylko Nam sie zdarza :) ostatnio kupiłam Haggisy zamiast Pampersów, mam wrazenie, ze są z tyłu wyzsze i mnie uchodzi ;)

lopciu bardzo mi przykro z powodu pracy :(

Hej Olkale no ja chyba też się dziś pokuszę o spacer bo już jest -5 tylko moja głodomorra śpi w najlepsze

bry piątkowo

Batonik proszę Cię worek od ziemniaków co ta sa 4 kg , zgubisz
u mnie jak na razie waga stoi oby tak dalej , ale pewnie trudniej bedzie zrzucic bo juz nie ta przemiana nie te latka

Żabciu to pięknie ze już zgubiłaś

Olkale to zadzwoń do swojej ginki napewno Ci coś przepisze , ja pamietam mialam takie malusckie tableteczki :)

Lopciu bardzo mi przykro , masz rację jak nie urok to sraczka . Kurcze co za kraj

A ja dziś poszłam odebrać wyniki i co i wiedziałam ze tak bedzie oczywiscie cukier na czczo 70 ale po 50 glukozy juz 158 ,Jak nie urok to sraczka wrrrrrrrrrr

Miłego dzionka Babolki

bry piątkowo

Batonik proszę Cię worek od ziemniaków co ta sa 4 kg , zgubisz
u mnie jak na razie waga stoi oby tak dalej , ale pewnie trudniej bedzie zrzucic bo juz nie ta przemiana nie te latka

Żabciu to pięknie ze już zgubiłaś

Olkale to zadzwoń do swojej ginki napewno Ci coś przepisze , ja pamietam mialam takie malusckie tableteczki :)

Lopciu bardzo mi przykro , masz rację jak nie urok to sraczka . Kurcze co za kraj

A ja dziś poszłam odebrać wyniki i co i wiedziałam ze tak bedzie oczywiscie cukier na czczo 70 ale po 50 glukozy juz 158 ,Jak nie urok to sraczka wrrrrrrrrrr

Miłego dzionka Babolki

:-(Erbuś przykro mi, witaj w klubie słodkich mamuś ;-) ja miałam po 75g glukozy, po 2h - 149 :zawstydzona/y: będziesz musiała się pewnie kłuć :-( i mierzyć cukier po posiłkach :tak: swoją droga może dlatego Rogerek tak ładnie idzie z wagą :tak: Kochana nie ma się co przejmować, dużo już nie zostało ;-):tak: mam nadzieję że na diecie się obędzie i będzie si :tak: ale początki to droga przez mękę :zawstydzona/y: wszystkiego odmawiać sobie :sorry: z nami leżała taka dziewczyna fajna która powiedziała, że ona absolutnie nie zamierza sobie niczego odmawiać bo jest ciągle głodna:tak: i jadła słodkie i inne zakazane rzeczy a później cukier zbijała insuliną :laugh2: zaopatrz się w krakersy i sucharki :tak:

Byłyśmy 1h na spacerku bo temp -5 i przyjechała moja mamita i poszłyśmy odebrać moje wyniki :tak: cieszę się bo wszystko jest w jak najlepszym porządku :-p próby wątrobowe dobre, żelazo też i morfologia znośna :tak: najbardziej martwiłam się próbami wątrobowymi :zawstydzona/y: ale wsio jest si i pewnie ominie mnie biopsja wątroby HHUUUUUUURRRRRRAAAAAAAA:laugh2:

Babole wyłazić z krzaczorków :-)

P.S. Olkale przyszła dziś chusta ta którą Ty masz - fajna zrobiłyśmy pierwszą przymiarkę i poszła do prania ale jutro już zaczynamy się chustować :D dzięki za poradę !!!

Ostatnia edycja:
:-(Erbuś przykro mi, witaj w klubie słodkich mamuś ;-) ja miałam po 75g glukozy, po 2h - 149 :zawstydzona/y: będziesz musiała się pewnie kłuć :-( i mierzyć cukier po posiłkach :tak: swoją droga może dlatego Rogerek tak ładnie idzie z wagą :tak: Kochana nie ma się co przejmować, dużo już nie zostało ;-):tak: mam nadzieję że na diecie się obędzie i będzie si :tak: ale początki to droga przez mękę :zawstydzona/y: wszystkiego odmawiać sobie :sorry: z nami leżała taka dziewczyna fajna która powiedziała, że ona absolutnie nie zamierza sobie niczego odmawiać bo jest ciągle głodna:tak: i jadła słodkie i inne zakazane rzeczy a później cukier zbijała insuliną :laugh2: zaopatrz się w krakersy i sucharki :tak:

Byłyśmy 1h na spacerku bo temp -5 i przyjechała moja mamita i poszłyśmy odebrać moje wyniki :tak: cieszę się bo wszystko jest w jak najlepszym porządku :-p próby wątrobowe dobre, żelazo też i morfologia znośna :tak: najbardziej martwiłam się próbami wątrobowymi :zawstydzona/y: ale wsio jest si i pewnie ominie mnie biopsja wątroby HHUUUUUUURRRRRRAAAAAAAA:laugh2:

Babole wyłazić z krzaczorków :-)

P.S. Olkale przyszła dziś chusta ta którą Ty masz - fajna zrobiłyśmy pierwszą przymiarkę i poszła do prania ale jutro już zaczynamy się chustować :D dzięki za poradę !!!

Hej
Supcio ze wyniki si
No zobaczymy co powie ginka we wtorek , narazie sie tym nie przejmuje . Moze bedzie kazala zrobic 75 g i zobaczy sie ile spadnie po 2 h . Batonik ja i tak jestem na diecie ograniczam weglowodany ,slodycze zeby babel tyle nie przybierał . Amka tez duza byla przy urodzeniu i nikt wtedy nie mierzył krzywej cukrzycowej , wkurza mnie to wszystko , ale damy rade dla babla wszysko :) jak bedzie trzeba to sie bedziemy kluc . A jak idzie Tobie wiązanie chusty ???

Hej
Supcio ze wyniki si
No zobaczymy co powie ginka we wtorek , narazie sie tym nie przejmuje . Moze bedzie kazala zrobic 75 g i zobaczy sie ile spadnie po 2 h . Batonik ja i tak jestem na diecie ograniczam weglowodany ,slodycze zeby babel tyle nie przybierał . Amka tez duza byla przy urodzeniu i nikt wtedy nie mierzył krzywej cukrzycowej , wkurza mnie to wszystko , ale damy rade dla babla wszysko :) jak bedzie trzeba to sie bedziemy kluc . A jak idzie Tobie wiązanie chusty ???

... Hej,pewnie ginka będzie kazała zrobić obciążenie 75g glukozy :sorry: a jeśli już jesteś na takiej diecie to super, nie będzie szoku ;-):tak: pewnie dlatego waga Ci stoi bo ja jak się dowiedziałam że mam cukrzyce i przeszłam na dietę to nie przytyłam ani gramika ;-):tak: a do 32 tc 15 :-D i pewnie gdyby nie ta cukrzyca to teraz musiałabym zrzucać 25kg :-D:-D a nie 15

wiązanie chusty nieźle opanowałam już na krzyż :tak: i Blanka siedziała już w niej ;-) tylko poszła teraz do prania i jutro jak wyschnie to wyprasujemy i będziemy się chustować ;-) a jak ją zawiązałam w tej chuście to taka dzika nie wiedziała co się dzieje ale buźkę miała szeroko otwartą i się uśmiechała więc myślę że się podobało :tak: a ulga dla kręgosłupa niemiłosierna :tak: Polecam !!!

reklama
wow to supcio ze Blance sie podoba , ja wlasnie nie wiem czy chusta czy nosidełko , a przyda sie bo w lipcu smigamy na wakaje :)

No zobaczymy co mi powie odnośnie tego cukru . U mnie jak narazie 8/9 na plusie w zaleznosci czy mi nozki spuchną .
generalnie to ja duzo nie przybieralam na wadze bo srednia wychodzi 1,5 kg tylko w tym grudniu tak zaszalalam ze 3 kg sie przyplataly , ale z mloda w tym samym okresie tez tyle skoczylo bo patrzylam w karcie ciazy . I wiesz nawet nie czuje tych Bąblowych kg , nie mam problemu z zakladaniem butow , obcinaniem i malowaniem paznokietkow u nog Z mloda to mi troche gorzej szło . Ale ostatnio zauwazylam ze serducho mi wali ulala i szybko sie mecze no i to spojenie lonowe czsem boli ze szoookk

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry