reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witajcie wiosennie
Omg ta godzina i ja pierwsza normalnie szok
Batonik super ze Blancia spokojniutka i wogole ze imprezka udana
Lopciu no spakowałam sie juz ale kiedy hmmm niby na 31-03 umowilam sie ze swoja gin ale dokladnie bede gadac w srode
U nas ktg w miare bo gorna granic normy dzis , jutro wizyta u tego lek wiec zobaczymy dmuchamy na zimne i wsio jest ok musi byc . Wlasnie spojrzalam na suwaczek 23 dni az sie nie chce wierzyc
Pozdrawiam cieplutko

reklama
no dziewczyny mam wyniki cytomegalii i IgG 22,0 przy normie 0-6 IgM ujemny więc na pewno miałam przebytą infekcję nawet może niedawno przebyta i ciekawe co teraz? ach same problemy:(

erbuś pieknie że po badankach jeszcze trochę i kluska wyjdzie:)

batonik a ty badanie na cytomegalię robiłaś????

no dziewczyny mam wyniki cytomegalii i IgG 22,0 przy normie 0-6 IgM ujemny więc na pewno miałam przebytą infekcję nawet może niedawno przebyta i ciekawe co teraz? ach same problemy:(

Helloł ;-)

... my po badaniu przez neonatologa...oczywiście płacz był jak fix bo pobierali Blance krew z żyłki :-( jutro wyniki i mam dzwonić co i jak, waży już moja Kluseczka 6095g czyli przez ostatni miesiąc przybrała 900g - słabo jak na jej możliwości (czytaj:1400g) ale poszła na długość :tak: ogólnie wsio si i dalej dieta, no chyba że wyniki jutro będą niezbyt to zobaczymy co dalej...

Lopciu ciesz się że w porę wykryłaś przebytą infekcję bo w ciąży jest ona bardzo groźna a przebiega bezobjawowo niestety podobno, ja miałam robione badanie w tym kierunku, a na początku gin mówił że to może być przyczyna że nie możemy zajść w ciąże :sorry:

cyt: Zakażenie cytomegalią może być przyczyną poronień nawykowych.
Gdy wtargnięcie wirusa ma miejsce później dochodzi do wad centralnego układu nerwowego( wodogłowie lub małogłowie, głuchota, upośledzenie umysłowe ), wad serca, oraz wad gałki ocznej ( zaćma , jaskra, małoocze, ślepota, zez ). :szok::szok::szok::szok:

proponuje jeszcze badanie na chlamydie i toksoplazmoze:tak:

hej babeczki :)
jestem po Gdańsku czytaj egzaminach...nie wiem jak mi poszło :( bo pytania były dosć trudne moim zdaniem ...no ale liczę, ze bedzie si :) ;)
mała grzeczniutka była wiec tata i babcia przeszczesliwi byli, bo najbardziej sie martwili,ze bedzie płakała za cyckiem ;) no ale nie miała ochoty w sobote :)

dzisiaj przeżyłam szok...ćwizyłąm z mała podnoszenie do siadu (z leżenia) za raczki a ona myk i staneła na proste nogi i za chiny nie chciała usiaść... silna jest skubana... z brzuszka na plecki przewraca sie juz dzisiatki razy...bo brzuszek to najmniej ulubiona pozycja :)

żabka świetny ten Twój proboszcz nie ma co... o 22 na mszy..ja bym nie uśmiechneła sie raczej do niego, a tym bardziej bym mu nie dziękowała takie zachowanie księży tylko mnie wpienia ;) my nie chrzcimy w Naszej parafii tylko w mojej starej, w aktualnej nie am nas w ewidencji, bo mi sie nie chce gadać z ksiedzem na kolędzie...

erba
czas nesamowicie leci ....

scully fajnie masz,ze dzidzie rodzisz jak będzie ciepło...ja z Natka wyszłam na pierwszy spacer wyszłam po 2,5 tyg (w grudniu) jak będzie ciepło to po tygodniu mozna z dzieckiem wychodzic (?) ...teraz też tylko mróz ponizej -7 i wiatr wyrywajacy wózek przeszakadza Nam w spacerze... to hartuje malucha...no ale każda z Nas sama decyduje

:-)witam niedzielnie ;-)

... ja już mam stresa :-D jakby to mnie chrzcili ;-) normalnie mam cykora że Blanka będzie chciała papu w kościółku i to mi spędza sen z powiek :zawstydzona/y: albo że będzie płacz :zawstydzona/y: ... cóż jakoś na pewno damy radę :tak: pogoda zrobiła się niezła tzn gdzieś tam słonko przebija się przez chmurki :tak:wszystko przygotowane :tak: a no i Blanka wczoraj pierwszy raz spotkała się z e swoim chrzestnym (moim braciakiem) i śmiała się do niego aż dziąsełka pokazywała :tak::-D

...trzymajcie &&& za mojego małego aniołka :tak: żeby się spisała na medal w kościółku :-D

Buziamy wszystkie ciotki :-p
Bedzie ok
Witam wieczornie po imprezie ;-):tak:

... i po chrzcinach ... udało nam się wstrzelić z karmieniem :tak: tzn. dwoiliśmy ię i troiliśmy z R żeby ją od 13 do 14 przeciągnąć :-D ehh jakby ktoś na nas wtedy z boku popatrzył to :-D:-D uśmiałby się po same pachy, mała zjadła o 14 i padła tak, że ja na śpiocha ubieraliśmy a ona nic :no:;-) ... podjechaliśmy pod kościół, wysiadamy z auta a Blanka w ryk :szok: i tak płakała że niestety musieliśmy ją wyciągnąć z bryki i wziąć na łapki :zawstydzona/y: później już jak weszliśmy do kościoła to nie opłacało się jej odkładać do wózka więc trzymaliśmy z R na zmianę na łapkach bo chrzest był w trakcie mszy :tak: podczas polewania główki cisza spokój a oczy jak 5 zł :-D:-D i w ogóle zero reakcji :-D:tak: czyli wszystko tak jak miało być ;-):tak: potem pojechaliśmy do restauracji i oczywiście pierwsze co to cyc :-p:zawstydzona/y:;-) Blanka się zdrzemnęła w wózeczku ale potem już troszkę marudziła bo chciało jej się zasnąć a wiecie jak to jest wszyscy rozmawiają, gwarno i mała się miotała :sorry2: ogólnie cieszę się że mamy to już za sobą ;-):tak:

Buziaki

P.S. jutro rano chyba nie zdążę na cofkę bo na 9:45 mamy do neonatologa :sorry2:

Pozdrawiam
no widzisz niebylo tak zle

no widzisz masz przyczyne niepowodzen teraz leki i zaciazac ;-)
hej babeczki :)
jestem po Gdańsku czytaj egzaminach...nie wiem jak mi poszło :( bo pytania były dosć trudne moim zdaniem ...no ale liczę, ze bedzie si :) ;)
mała grzeczniutka była wiec tata i babcia przeszczesliwi byli, bo najbardziej sie martwili,ze bedzie płakała za cyckiem ;) no ale nie miała ochoty w sobote :)

dzisiaj przeżyłam szok...ćwizyłąm z mała podnoszenie do siadu (z leżenia) za raczki a ona myk i staneła na proste nogi i za chiny nie chciała usiaść... silna jest skubana... z brzuszka na plecki przewraca sie juz dzisiatki razy...bo brzuszek to najmniej ulubiona pozycja :)

żabka świetny ten Twój proboszcz nie ma co... o 22 na mszy..ja bym nie uśmiechneła sie raczej do niego, a tym bardziej bym mu nie dziękowała takie zachowanie księży tylko mnie wpienia ;) my nie chrzcimy w Naszej parafii tylko w mojej starej, w aktualnej nie am nas w ewidencji, bo mi sie nie chce gadać z ksiedzem na kolędzie...

erba
czas nesamowicie leci ....

scully fajnie masz,ze dzidzie rodzisz jak będzie ciepło...ja z Natka wyszłam na pierwszy spacer wyszłam po 2,5 tyg (w grudniu) jak będzie ciepło to po tygodniu mozna z dzieckiem wychodzic (?) ...teraz też tylko mróz ponizej -7 i wiatr wyrywajacy wózek przeszakadza Nam w spacerze... to hartuje malucha...no ale każda z Nas sama decyduje

No trudno niechcialam sie klucic z ksiedzem
helol kobietki prawie bym zapomniala do was zajrzec bo dzis mezus sprawil mi przyjemnosc przedluzyl sobie szybciej umowe a nowy telefonik byl dla mnie i siedze i go rozpracowuje puki dzieci spia :-D
Pozdrowka dla wszystkich
Erbus spotkanie tuz tuz

Lopciu ja też miałam cytomegalie...tego się chyba nie leczy. Nie wiem czy wiesz że najczęściej można się nią zarazić od dzieci i przechodzi się bezobjawowo.
Jak znajde wyniki to Ci napiszę jaki ja małam wynik, i mi wtedy lekarz powiedział że przechodziłam "jakiś czas wcześniej, w każdym razie nie na dniach".
Najważniejsze że już coś do przodu, i tak jak Batonik pisze najlepiej zró jeszcze toxo i chlamydie.

elołłlllllll wieczorowo

Ale się gwarno zrobiło :)
Batonik pięknie Blancia rośnie , ale juz tak duzo nie będzie przybierała jak na początku
Olkale z egzaminu pewnie 5 bedzie takze spoko :)
Lopciu ja z kolei miałam wysokie toxo kurcze co za swinstwa sie teraz ludzikow czepiaja
Żabciu nio jescze troszku
A ja dziś dostałam od siostry nosdełko spiworek do wózka i spiworek taki do łóżeczka :) wlasnie wypralam i lece spac bo oczka się kleją
Dobrej nocki Wam życzę

Lopciu ja też miałam cytomegalie...tego się chyba nie leczy. Nie wiem czy wiesz że najczęściej można się nią zarazić od dzieci i przechodzi się bezobjawowo.
Jak znajde wyniki to Ci napiszę jaki ja małam wynik, i mi wtedy lekarz powiedział że przechodziłam "jakiś czas wcześniej, w każdym razie nie na dniach".
Najważniejsze że już coś do przodu, i tak jak Batonik pisze najlepiej zró jeszcze toxo i chlamydie.
na toxo też zrobię w przyszłym tygodniu a chlamydię obiłam i nie mam
wiesz chyba nawet wiem od jakiego dzieciaka się zaraziłam obecnie też ma non stop katar i kaszle i za chiny ludowe nie zostaje w domu chociaż już tłumaczę mamie ale wiecie nie chce mieć dzieciaka w domu tylko spokój ma jak jest w szkole
masakra z takimi rodzicami a już nie wspomnę ile razy do woziłam do domu bo źle się czuł albo miał gorączkę a na następny dzień przychodził- potem kobieta się dziwi że jej córka ma anemię
elołłlllllll wieczorowo

Ale się gwarno zrobiło :)
Batonik pięknie Blancia rośnie , ale juz tak duzo nie będzie przybierała jak na początku
Olkale z egzaminu pewnie 5 bedzie takze spoko :)
Lopciu ja z kolei miałam wysokie toxo kurcze co za swinstwa sie teraz ludzikow czepiaja
Żabciu nio jescze troszku
A ja dziś dostałam od siostry nosdełko spiworek do wózka i spiworek taki do łóżeczka :) wlasnie wypralam i lece spac bo oczka się kleją
Dobrej nocki Wam życzę
och erbuś piękne rzeczy :) super że już wyprane i prawie przygotowane do użytku:)

batonik to też chyba zależy od wyniku jaki duży bo czasem nie leczą - zresztą chcę z tym iść do lekarza i zobaczymy co powie

elołłłłłłłłł babolki

zapraszam na kadzie lub lapate ;-) ( czyt kawa i herbata )
A myślałam ze pede pierwsza :-) A tu proszę Lopciu
No tak to jest z tymi rodzicami , a przecież zdrowie najważniejsze

Dziewczyny dziś zaczynamy 37 tc :szok: az nie mogę uwierzyć szok , dziś badanko serduszka Bąbla niby się nie denerwuje , ale ..... A sio głupie myśli bedzie dobrze
Pozdrawiam serdecznie

reklama
:-)Witam Babolki w piękne słoneczne przedpołudnie ;-)

... wczoraj padliśmy o 22 tzn Blanka o 20 ;-) potem pobudka o 2 i o 6:30 :tak: i właśnie wstajemy z Blanią bo pospało nam się do 10 razem w łóżeczku ;-):-D

... właśnie dzwoniłam o wyniki Blanki i morfologia rewelka jak na 3 miesiące a żelazo bardzo dobre więc możemy się rozstać z poradnią patologii noworodka JUPPIIIIIIII:tak::-):-)

Erbuś no brawo dla Ciebie 37tc :szok: ja już byłam rozpakowana :-D:-D będzie na pewno dobrze dziś na badaniu serduszka małego :tak: wiem że różne myśli tłuką się do głowy, ale powiedz sobie że tyle razy byłaś już u lekarza że gdyby było coś nie tak to na pewno by zauważył :tak:;-) trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lopciu - ja nie wiem czy to się leczy, czy nie :-( najlepiej będzie jak skontaktujesz się z lekarzem i on opracuje dalszą strategię :tak: kurcze może się okazać że właśnie dlatego nie powiodły się IUI :-(:sorry:

o oto mój aniołek na chrzcinach ;-)
Obraz 040.jpgObraz 049.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry