reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Helloł Babolki

... Erbuś, Blanka dostała na chrzciny kaskę, kolczyki i łańcuszek z krzyżykiem, a resztę nie pamiętam :sorry2: myślę, że złote kolczyki są bardzo uniwersalnym prezentem dla dziewczynki :tak: ja np.: swojej chrześnicy kupiłam fotelik samochodowy, a jej bratu kupowaliśmy - choć nie nasz chrześniak - krzesełko do karmienia :tak:

... Scully, Gabi śliczna, ma piękne oczka ;-) jeny jak ten czas leci, też już masz taką dużą pannę w domku :-D

... u nas masakra jakaś, mnie zaczyna boleć gardło, pewnie od klimy w pracy, Blanulca męczą okropnie wychodzące 3, łącznie z gorączką :baffled: na szczęście nie wymiotuje, je w miarę choć bez szału, ale pije i ... UWAGA! UWAGA! robi siusiu na nocniczek :tak: chyba podłapała od Szymonka bo On też radzi sobie świetnie, na razie siusia w domku i zastanawiam się jak to nauczyć ją sikania na dworze :sorry2:

... Lopciu co u CB ???

... Żabka ... super masz dzieciaczki :tak:

... a mnie coraz częściej nachodzi chęć posiadania drugiego maluszka, choć póki co rozsądek mówi stanowcze NIE, ale właśnie sąsiadka pode mną urodziła synka i moja koleżanka, która ma synka o 9 dni młodszego od Blani, też 20.07 urodziła Kornelcię i tak mi jakoś pachnie maleństwem, choć nie ukrywam, że chwalę sobie już takie dziecko jak Blanka w miarę samodzielne a z dwójką to już nie taka bajka :baffled: śmiejemy się z R, że ja to bym chciała drugie dziecko, ale żeby nie rodzić, nie wstawać co 3h, he he człowiek wygodny się robi na stare lata :-D

PZDR

reklama
scully kupcie Gabi wywrotkę wiem że dziewczyny z samochodzikami sie nie bawią ale niektórzy na to nie patrzą
a do wysypywania klocków i piasku będzie w sam raz

... u nas masakra jakaś, mnie zaczyna boleć gardło, pewnie od klimy w pracy, Blanulca męczą okropnie wychodzące 3, łącznie z gorączką :baffled: na szczęście nie wymiotuje, je w miarę choć bez szału, ale pije i ... UWAGA! UWAGA! robi siusiu na nocniczek :tak: chyba podłapała od Szymonka bo On też radzi sobie świetnie, na razie siusia w domku i zastanawiam się jak to nauczyć ją sikania na dworze :sorry2:
... a mnie coraz częściej nachodzi chęć posiadania drugiego maluszka, choć póki co rozsądek mówi stanowcze NIE, ale właśnie sąsiadka pode mną urodziła synka i moja koleżanka, która ma synka o 9 dni młodszego od Blani, też 20.07 urodziła Kornelcię i tak mi jakoś pachnie maleństwem, choć nie ukrywam, że chwalę sobie już takie dziecko jak Blanka w miarę samodzielne a z dwójką to już nie taka bajka :baffled: śmiejemy się z R, że ja to bym chciała drugie dziecko, ale żeby nie rodzić, nie wstawać co 3h, he he człowiek wygodny się robi na stare lata :-DPZDR

dzielna dziewczynka :tak: siusiu do nocniczka :-) no, no :-) Gabi pare razy się udasło jak miała roczek (nawet kupka była), ale odpuściliśmy, bo biedna nie wiedziała o co chodzi i widać było, że nie kapowała, że to ona :sorry2: poczekamy jeszcze :tak:

też marzę o drugim, ale jeszcze nie teraz, bo nie dam sobie rady :-( zresztą zdecydowaliśmy, że jeszcze zobaczymy jak to będzie :tak: jak się lepiej będę czuła to jak Gabi pójdzie do przeczkola to pomyślimy, a jak nie to odpuścimy i będzie jedynaczką :tak: póki co ciuszki zbieram (zawsze można później oddać) ;-)

scully kupcie Gabi wywrotkę wiem że dziewczyny z samochodzikami sie nie bawią ale niektórzy na to nie patrzą
a do wysypywania klocków i piasku będzie w sam raz

:-D już ma :-D była dostępna z łopatką, grabkami i foremkami do piasku :tak: i kupiliśmy jej :-D Gabi lubi samochodziki, a i ja uwielbiałam się autkami bawić ;-)
póki co leży i Gabi się nią nie interesuje :sorry2: zacznie jak zakuma o co chodzi z piaskiem, bo na razie w piaskownicy nie chce zabawek tylko rączkami przesypuje piasek :tak: ale też 5 minut i ucieka (na zjeżdzalnie lub mostek) :-p

Elollll
Wstawac na kawkę :)

Ehh juz mam mentlik w glowie co kupic tej malej , moze kupie lezaczek bo nie maja , jescze mam chwilke wiec sie zastanowię

Scully na nk mam konto ale tam fot nie wstawiam , jakos wole fb

Blaniu brawo super dziewczynka pieknie , Amka tez miala 18 mies i zaczela na nocniczek siusiac no ale to sa dziewczynki
A moj lobuz wczoraj mamun jak walna w nos z glowki to tylko cos chrupnelo i wszystko spuchniete krew sie lala z nosa i na nosie rozciete matko bol niesamowity chyba na 4 pietrze mnie slyszeli niedosyc ze stara brzytka i gruba to jeszce z garbatym nosem :szok:
Pięknego dnia życzymy i buziamyyyyy

dzidzia śliczna :tak: najważniejsze to dobry lekarz i będzie OK :tak:

twoje maleństwo już prawie 4 m-ce kończy :sorry2: jak ten czas leci :-D

Kinga -gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem co to te h...(coś tam), ale ważne, że się udało!!!!!!!!!!

Po dłuuuugiej przerwie witam! :-)
Przyznam, że Erba z Lopciem mnie tu przygnały :zawstydzona/y:
Co u mnie było słychać :confused: długo by pisać :tak:
Praca, dom, Gabi, działka i nuda :sorry2:
Jak jestem w pracy to wracam padnięta i albo śpię, albo mykamy na spacer lub działkę ;-)
A ja jestem w domu i jest upał to uciekam na dwór z Gabi -na działkę na basen lub nad wodę :tak:
więc czy tak czy tak mało siedzimy w domu :-D korzystamy z pogody ;-)

a i przyznam się, że czasem po zabawie już się nudzę i nie wiem co tu wymyślić żeby Gabi się na dłużej zajęła sobą :-p podrzućcie pomysły na zabawę dla dziecka w domu :tak: jak jesteśmy pół dnia same i ona już nie śpi po 15:00 to brak mi weny :sorry2:
wejście na net to już tylko w pracy mogę (jak szefa nie ma), bo w domu to odrazu Gabi przy mnie i muszę wracać do niej do zabawy :tak:

:-) GABI :-) :
jeszcze sama nie chodzi (bez trzymanki), choć już parę kroków sama zrobi :tak: na dworze póki co za rączkę ;-)
uwielbia wodę i jest histeria jak z niej się ją wyciąga :-D
do domu ostatnio też nie lubi chodzić, bo jak widzi klatkę to "w długą"...;-)
sypia raz od ok.13:00 do 14:30 :-D i do 22:00 kombinuję czym tu dziecko zająć :-p

Pisałam, że wykryli u mnie nerwicę, ki czort się przyplątał? nie wiem... :dry: póki co jestem na odstawianiu leków i staram się nie denerwować i jakoś relaksować :sorry2:
za bardzo nie mam kiedy wpadać, ale postaram się od czasu do czasu napisać :tak:

Życzę zdrówka dla wszystkich mamusiek i dzieciaczków ;-)

Wrzućcie foto, bo z chęcią zobaczę jak dzieciaczki się pozmieniały!!!

A tu aktualne Gabi :-D
À moj oskarek mial wczoraj urodzinki pizza z kolegami i kregle dwie godzinki 8 latki Juz nie chca torta bycia w domu mama i tata alez ten czas leci à vanesska dwa latka w listopadzie wowww

Blaniu brawo super dziewczynka pieknie , Amka tez miala 18 mies i zaczela na nocniczek siusiac no ale to sa dziewczynki
A moj lobuz wczoraj mamun jak walna w nos z glowki to tylko cos chrupnelo i wszystko spuchniete krew sie lala z nosa i na nosie rozciete matko bol niesamowity chyba na 4 pietrze mnie slyszeli niedosyc ze stara brzytka i gruba to jeszce z garbatym nosem :szok:

:szok: współczuje :szok: zdrówka dla noska :tak: a i jeszcze jedno: stara, brzydka i gruba?? :-p kto? :laugh2: bo na pewno nie ty!! :laugh2:

Witam i o zdrówko pytam :)

Fatalnie się dziś czuję :sorry: Łepek mnie strasznie boli :confused2: wzięłam tabletkę z godzinę temu, ale jeszcze tli :confused2: kicha być meteopatą :baffled:
Mam nadzieję, że u was lepiej ;-)

wreszcie scully
tęskniłyśmy za Tobą
najlepsze zabawy:):) to piłka, wózeczek z laleczką własciwie taki chodzik jest z fisher price albo chicco który potem zamieniasz na stoliczek
nie podam ci za duzo pomysłów bo miałam chłopca a on już biegam z samochodzikami
... a przypomniało mi się - jak chciałam mieć chwilę ( bo uczyłam się do egzaminów na studiach) dawałam mu do pisania kartki i jedną kredkę pokazałm niby że można malowac słoneczko i takie tam a potem sam strasznie szybko załapał i wiesz uczyłam go że mama piszę to synek tez pisze
masz może to :sorry2: hm nie wiem już jak to się nazywa że malujesz a potem ścierasz chyba tablica :-D wiem znikopis,i kupcie może matę wodną- siostra ma żywego dzieciaczka a tu zajęty jest super
wiesz teraz dzieci mają więcej gadżetów może jakiś laptopik przyciska przyciski i zajmuje się
mój jeszcze lubił układać na lodówce magnesy od danonków-1,5 godziny dziecka nie było
może stempelki
:-D:szok: tylko wiesz mała cała do kąpania będzie no ale chwila spokoju jest

...hm brak pomysłów już

śliczna jest Gabi:):)
ja tez taką chcę- szczególnie zdjęcie z pomidorkiem podoba nam się ( mi i mojemu M)
niezly zbior pomyslow ;-) czesc tezprzetestowana ale zapomnialam o znikopisie hihihih musze poszukac w tych *******kowych sklepach za 5 zl
Witam Kochane po chwilowej pauzie ...

... niestety ja jakoś nie umiem się odnaleźć i zorganizować ciągle, pomimo że pracuję już 3 miesiące :baffled: ciągle doba jest dla mnie za krótka na zrobienie wszystkiego :-( ... no ale ostatnio (czytaj w sobotę) wpadliśmy na genialny pomysł z Robsonem i w ciągu 2 h zebraliśmy się do Krakowa do ciotki Antenki na urodziny do wujka W :-p to był największy wyjazdowy spontan z Blanulcem jaki w życiu zrobiliśmy :laugh2: było super miło się spotkać tym bardziej, że dość długo się już nie widziałyśmy, tzn. od sylwestra, muszę Wam pochwalić mojego Zięciulka - Szymulka, po prostu super chłopiec rośnie, bardzo mądry, ślicznie mówi i jest bardzo opiekuńczy, przez pierwsze dwa dni chodzili razem z Blanką za rączkę, bo Szymulek jej wszystko pokazywał :laugh2: na prawdę bardzo ładnie mówi:tak: praktycznie wszystko :tak: zaliczyliśmy rodzinny wypad do zoo, pobalowaliśmy urodzinowo, były tańce hulańce ;-) dzieciaczki świetnie się zgrały pod względem spania, zarówno na popołudniowe drzemki jak i nocne spanie, zero problemu, no poza tym że mój dzikusek obraził się na jedzenie :-( ale zwalam to na zęby:-p ogólnie super !!!

... idę poczytać co u Was ...

... KINGA ... strasznie mi przykro, tulam Cię wirtualnie :-(

P.S. a oto nasz parka :-p
ojej ale oni slicznie wygladaja a szymonek cud miod wloski moj brat tez mial blond loczki jak byl maly az wszyscy wzdychali :-D
Zabciu przepiekna fota!
a korci kroci i to jak! Hahahaha moj maz tez chce Ale ja mam nerwice i nie wyrobie z 3. Takze od poniedzialku na zajecia do szkoly i juz
nie mow chop nigdy niewiadomo>>>
wszystko już wypróbowane :tak: ale klamerki odpadły, bo się gadzina złapała na jedną i póki co poszły w odstawkę ;-)
dzieciaczki śliczne :-) a jaki już Antoś duży chłopczyk :sorry2:

wózio ma z Fisher Price (dostała na roczek od chrzestnej) :-D kreda i kretki są super, ale bawi się 5 minut i w nogi lub zaczyna obgryzać :-) póki co jeszcze wszystko do buźki wpycha :sorry2: magnesy z lodówki to też obgryza :-D
jedyna "rzecz" co ją zajmuje to pluskanie się w wodzie - godzine jej nie ma (ale trzeba pilnować, bo ma coraz to nowsze pomysły) :-D
tablica i stępelki - muszę pomyśleć coś na ten temat :tak:

prócz pomidorka to w tym tygodniu wpadła na pomysł zgniecenia śliwki (wysmarowała ręce i klaskała- chlapało jej po buzi; radochę miała, że hej), wlazła pod budę od wózka (i krzyczała, że nie może wyjść) oraz wywaliła wszystko z drugiej półki na książki i wlazła do niej (nie wiem jak się tam zmieściła -ledwo ją wyciągnęłam) :-D

tulam :-( i znaczy, że jest szansa i wiadomo jak :tak: teraz tylko próbować znowu :tak:

kiedy tak urosły :szok: ta foto "za rączkę" mnie rozwaliło :-D superowe :-D

Svensonka - a ta nerwica to wykryta, czy tak sobie napisałaś?
ojej to sie zrazila pewnie no u nas ostatnio zrobil furore balon z helem :-) malemu wzielismy na jarmarku dominikanskim kupilismy codziennie sie troche nim zajmuje :-)
helolll
I ja wpadam sie przywitac

Gabi sliczna :) oczka ma mamusi

Blaniu Szymciu buziam Was mocnoooo

Scully ja niestety tu zdjec nie wrzuce bo jeszce sie nie naumialam :-D ale zapraszam na Fb :) BAtonik ja nie moge sie ogarnac po wakacjach matkooo
A co do zabaw to u nas mlodzieniec zajmuje sie sam przewaznie teraz etap jezdzi swoim autkiem hipciem bawi sie samochodami jak sie znudzi to zawieszam hustawke ,potem robimy patataj na mojej nodze troche bjke poogladamy I jakos leci mysle ze jszcze troche a nasze bable beda juz sie lepiej umialy ,,soba" zajac :tak:;-)
Dziewczyny idziemy na chrzciny podrzucie pomysla co kupic , dodam ze nie jestesmy chrzestnymi i jest to dziewczynka :)
Sorki za brak ladu w pisaniu ale lepetyna peka i juz nie mysle ide lulu

Fajnie ze sie oddzywacie odrazu czlowiekowi lepiej :)
:huh:
no tu u nas ostatnio wszystkie dziewczynki dostaja kolczyki prezent ponadczasowy ;-)
Helloł Babolki

... Erbuś, Blanka dostała na chrzciny kaskę, kolczyki i łańcuszek z krzyżykiem, a resztę nie pamiętam :sorry2: myślę, że złote kolczyki są bardzo uniwersalnym prezentem dla dziewczynki :tak: ja np.: swojej chrześnicy kupiłam fotelik samochodowy, a jej bratu kupowaliśmy - choć nie nasz chrześniak - krzesełko do karmienia :tak:

... Scully, Gabi śliczna, ma piękne oczka ;-) jeny jak ten czas leci, też już masz taką dużą pannę w domku :-D

... Lopciu co u CB ???

... Żabka ... super masz dzieciaczki :tak:

... a mnie coraz częściej nachodzi chęć posiadania drugiego maluszka, choć póki co rozsądek mówi stanowcze NIE, ale właśnie sąsiadka pode mną urodziła synka i moja koleżanka, która ma synka o 9 dni młodszego od Blani, też 20.07 urodziła Kornelcię i tak mi jakoś pachnie maleństwem, choć nie ukrywam, że chwalę sobie już takie dziecko jak Blanka w miarę samodzielne a z dwójką to już nie taka bajka :baffled: śmiejemy się z R, że ja to bym chciała drugie dziecko, ale żeby nie rodzić, nie wstawać co 3h, he he człowiek wygodny się robi na stare lata :-D

PZDR
kochana przyjdzie taki moment ze nawet rozum nieda rady zapanowac nad checia posiadania kolejnego brzdaca ;-)
Elollll
Wstawac na kawkę :)

Ehh juz mam mentlik w glowie co kupic tej malej , moze kupie lezaczek bo nie maja , jescze mam chwilke wiec sie zastanowię

Scully na nk mam konto ale tam fot nie wstawiam , jakos wole fb

jak chrupnelo to lepiej niech lekarz sprawdzi zeby sie nieokazalo ze cos peklo i potem krzywo sie zrosnie bo lamanie i nastawianie iejest przyjemne :eek:
À moj oskarek mial wczoraj urodzinki pizza z kolegami i kregle dwie godzinki 8 latki Juz nie chca torta bycia w domu mama i tata alez ten czas leci à vanesska dwa latka w listopadzie wowww
no powoli zaczna sie 2 urodzinki sypac na watku ;-)
:szok: współczuje :szok: zdrówka dla noska :tak: a i jeszcze jedno: stara, brzydka i gruba?? :-p kto? :laugh2: bo na pewno nie ty!! :laugh2:

Witam i o zdrówko pytam :)

Fatalnie się dziś czuję :sorry: Łepek mnie strasznie boli :confused2: wzięłam tabletkę z godzinę temu, ale jeszcze tli :confused2: kicha być meteopatą :baffled:
Mam nadzieję, że u was lepiej ;-)
u nas dzis wszystkich glowa bolala oprocz mnie ja za to mam inna przypadlosc WKONCU przyszla do mnie @ ktora ostatni raz widzialam w styczniu 2011 jak sie antos urodzil hehehe wiec zabieram ja ktorejs z was co prawda z jednej strony sie ciesze a z drugiej martwie bo bylam we wtorek u gina i zrobil usg i powiedzial ze endo mam cienkie 6 mm i ze niema mowy o @ ale ze pecherzyki w jajnikach sie pojawily wiec cos poszlo na przod i dal mi skierowanie na PRL, FS3 I TSH i dal skierowanie do endokrynologa na zbadanie po zazywaniu zastrzykow antykoncepcyjnych a w piatek przylazla @ . badanie krwi mam dopiero 22 bo tylko raz w tygodniu u nas robia i kolejka jest i kurcze sie zastanawiam skoro gin mowil ze end za male na @ to czemu sie pojawila czy top moze cos nie tak:eek: tak czy siak adania zrobie i po badaniach pojde do gina i zapytam czy to juz mi sie wkoncu unormowalo wszystko po tych zastrzykach
ale ogolnie kiepsko sie czuje z ta @ po tak dlugim czasie cale dnie mnie mdli jakbym w ciazy byla od rana do wieczora i od okolo tygodnia pije jak najeta mase wody ogolnie samopoczucie marne moze jak @ minie to bedzie lepiej

dobranoc kobietki

Helolll

Meldujemy ze u nas wsio ok :) Z noskiem lepiej choc jest leciutko krzywy to znaczy jakas kuleczka wyskoczyla tamm gdzie bylo rozciecie , wszystkie kolory teczy powolusiu schodza A do lek nie ide a niech tam zrasta sie jak chce , na dzien dzisiejszy mam dosc lek poprostu sie ich boje :zawstydzona/y:Mlody rzadzi i sie pochwalimy ze mamy 92 cm :) tylko waga stoi w miejscu bo 12500 od maja :tak:ale jak widac ma dobra przemiane materii No i poprawilo sie z jedzonkiem domowym szamie wszystko , a miesko gotowane jest juz fuj wiec kotlecik jak najbardziej smakuje , czasem jeszce sloik dostanie ale to juz nie za bardzo , rybke bardzo lubi wiec to jeszce
Zabciu no niestety zastrzyki sa okropne jak jeszce ma sie duzo dawek to juz wogole ,u mne do 3 bylo ok a potem strasznie puchlam , woda sie zatrzymywala pow juz nigdy co prawda wygoda no ale BArdzo chwale sobie NuvaRing jak dla mnie superrrr polecam !A i widze ze od jutra dukan zycze powodzenia , ja ograniczylam pieczywo i wogole mniejsze porcje zobaczymy A i u mnie tez @ po 2 latach normalna :-Dwiec od ktorejs zabieram !

pozdrawiamyyyy

Helolll

Meldujemy ze u nas wsio ok :) Z noskiem lepiej choc jest leciutko krzywy to znaczy jakas kuleczka wyskoczyla tamm gdzie bylo rozciecie , wszystkie kolory teczy powolusiu schodza A do lek nie ide a niech tam zrasta sie jak chce , na dzien dzisiejszy mam dosc lek poprostu sie ich boje :zawstydzona/y:Mlody rzadzi i sie pochwalimy ze mamy 92 cm :) tylko waga stoi w miejscu bo 12500 od maja :tak:ale jak widac ma dobra przemiane materii No i poprawilo sie z jedzonkiem domowym szamie wszystko , a miesko gotowane jest juz fuj wiec kotlecik jak najbardziej smakuje , czasem jeszce sloik dostanie ale to juz nie za bardzo , rybke bardzo lubi wiec to jeszce
Zabciu no niestety zastrzyki sa okropne jak jeszce ma sie duzo dawek to juz wogole ,u mne do 3 bylo ok a potem strasznie puchlam , woda sie zatrzymywala pow juz nigdy co prawda wygoda no ale BArdzo chwale sobie NuvaRing jak dla mnie superrrr polecam !A i widze ze od jutra dukan zycze powodzenia , ja ograniczylam pieczywo i wogole mniejsze porcje zobaczymy A i u mnie tez @ po 2 latach normalna :-Dwiec od ktorejs zabieram !

pozdrawiamyyyy
no ja mialam razem 5 zastrzykow wiec ponad rok na nich bylam potem 3 krazki nuvaring ale niestety newywolaly @ wiec czekalam dalej ale jak dostane nastepna normalna @ i badania wyjda ok to napewno wroce do nuvaring bo jak dla mnie byly naj naj ;-)

a dukana za 2 tygodnie zaczynam hehe wczoraj zamowilam z neta ostatnie rzeczy(otreby owsiane,silikonowa forme do pieczenia chlebka itp) teraz czekam tylko na paczuszki i koncze przepisywac sobie przepisy z forum dukana mam nadzieje ze do 27 sierpnia sie wyrobie z przepisywaniem bo sporo tego :-p

pozdrawiam kobietki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry