reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ja musze wam powiedzieć,że im więcej czytam czy słyszę,to bardziej przekonuje sie,że ci lekarze prawie nic nie wiedzą-no może przesadziłam,ale zobaczcie każda z nas ma inną wiedzę,a w sumie każdy lekarz powinien wiedzieć to samo....albo powinni znać w swojej dziedzinie jakiegoś specjalistę....a tu proszę jeden lekarz mówi to iinny co innego....jedem stwierdzi,że takie badania są potrzebne a inny ze wcale nie trzeba ich robić :szok: ja nie wiem.....czy nie może byc gdzieś jakiejś spójnej informacji????

Fakt- czasem mam wrażenie, że chodzą po omacku tu spróbują, tam spróbują są- :eek:.

Wyślą na badania potem przerwa tak jakby musieli pomyśleć przez jakieś dwa miesiące!!!

Wolałabym, skoro i tak płacę - to niech mnie położy w szpitalu - mogę zapłacić- niech zrobią komplet badań w ciagu miesiaca powiedzą co i jak- ile człowiek możne się motać i walczyć??

Potem dochodzi psychika i wszystko sie blokuje i rzeczywiście zaczynają sie problemy - ale nie najlepiej poczekać - wtedy może połowa zajdzie a lekarz rośnie w piórka(nic nie zrobił) a przecież pomógł!!!!!!!!!!!1

Ostatnia edycja:
reklama
Fakt- czasem mam wrażenie, że chodzą po omacku tu spróbują, tam spróbują są- :eek:.

Wyślą na badania potem przerwa tak jakby musieli pomyśleć przez jakieś dwa miesiące!!!

Wolałabym, skoro i tak płacę - to niech mnie położy w szpitalu - mogę zapłacić- niech zrobią komplet badań w ciagu miesiaca powiedzą co i jak- ile człowiek możne się motać i walczyć??

Potem dochodzi psychika i wszystko sie blokuje i rzeczywiście zaczynają sie problemy - ale nie najlepiej poczekać - wtedy może połowa zajdzie a lekarz rośnie w piórka(nic nie zrobił) a przecież pomógł!!!!!!!!!!!1

Słuchajcie,ja miałam taki przypadek wczoraj,poszłam do gina,ale innego niż zwykle(bo od ręki) bo przyplątało mi się jakieś zapalenie i facet zapisał mi leki a ja go pytam, czy mogę je stososwać wiedząc,że mogę być w ciąży,bo w końcu licze na to i tego nie mogę wykluczyć,a co on mi powiedział???????:wściekła/y:
To pozostawiam do Pani oceny,bo wiadomo,że każdy lek w pierwszym trymestrze wszystkie leki mogą oddziaływać,więc to już Pani sprawa co Pani zrobi????????:szok::szok::szok::szok:

ja byłam zdruzgotana,to po co oni są??? po to zeby tylko przepisywac leki? czy również doradzać i informować a czasem jednak wybierać za nas,bo to oni w koncu się na tym znają czyż nie?????:eek:

masz rację,a najgorsze jest to że wysyłają na badania po 6-12 nieudanych cyklach, skoro i tak chodzę do lekarza prywatnie, takie badania powinna zlecić jak powiedziałam że chcemy się starać o dziecko, zaoszczędziłoby to i czasu i stresu

Słuchajcie,ja miałam taki przypadek wczoraj,poszłam do gina,ale innego niż zwykle(bo od ręki) bo przyplątało mi się jakieś zapalenie i facet zapisał mi leki a ja go pytam, czy mogę je stososwać wiedząc,że mogę być w ciąży,bo w końcu licze na to i tego nie mogę wykluczyć,a co on mi powiedział???????:wściekła/y:
To pozostawiam do Pani oceny,bo wiadomo,że każdy lek w pierwszym trymestrze wszystkie leki mogą oddziaływać,więc to już Pani sprawa co Pani zrobi????????:szok::szok::szok::szok:

ja byłam zdruzgotana,to po co oni są??? po to zeby tylko przepisywac leki? czy również doradzać i informować a czasem jednak wybierać za nas,bo to oni w koncu się na tym znają czyż nie?????:eek:

Mówią w ten sposób co byś w razie czego go nie ciągała po sądach- zawsze lepiej umyć raczki!!!!

A ja już postanowiłam - w środę biorę oszczędności i nie wyjdę z gabinetu puki mi wszystkich badań nie zrobi włacznie z tym cholernym kształtem mojej szyjki- potem ma mi wyznaczyć termin owulacji i leki na podtrzymanie w razie co. Nie odpuszczę - inaczej nie zapłace za wizytę - dość wyciągania kasy i przeciągania wszystkiego.

Niech ktoś sie w końcu mną zajmie, a nie mnie gania jak młodego i każe czekać - tylko pytam na co aż dobiję do 40-stki:szok::szok::szok:

Mówią w ten sposób co byś w razie czego go nie ciągała po sądach- zawsze lepiej umyć raczki!!!!

A ja już postanowiłam - w środę biorę oszczędności i nie wyjdę z gabinetu puki mi wszystkich badań nie zrobi włacznie z tym cholernym kształtem mojej szyjki- potem ma mi wyznaczyć termin owulacji i leki na podtrzymanie w razie co. Nie odpuszczę - inaczej nie zapłace za wizytę - dość wyciągania kasy i przeciągania wszystkiego.

Niech ktoś sie w końcu mną zajmie, a nie mnie gania jak młodego i każe czekać - tylko pytam na co aż dobiję do 40-stki:szok::szok::szok:

Nie dajmy się!!! trzeba walczyć o swoje!:tak:

Nie ukrywam może i mi odbija - ale na kogoś trzeba skierować swój żal - dlaczego nie na lekarzy?!

Przecież są od tego by nam pomagać!

Czy wszystkie badania trzeba odkładać na później- tego nie potrafię zrozumieć - DLACZEGO!!!

Albo ja mam takiego pecha do lekarzy - ale chyba nie jak was tu słucham, rzadko która chwali opiekę jaką jest otoczona!!!

A tak z innej beczki to mnie dziś brzuch tak napitala, że szok!

Do staranak mam jeszcze prawie 2 tygodnie - OJ wtedy to mi znów zacznie odbijać - znów sie pojawią pytania: udało sie , czy sie nie udało!!!

Ha, ha

reklama
Do góry