• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej laski!
wpadłam na chwilę, niedawno wróciłam z egzaminu, napisałam tyle ile mogłam, mam nadzieję ,że wystarczy, teraz czeka mnie nauka do obrony... o rety jak ja nie lubię się uczyc!:-)

Trzymam kciuki za obrone

spotkałam się wczoraj z koleżanką w ciąży, miała termin dokładnie na wczoraj, śliczny brzuszek, rozmarzyłam się.

zaraz jedziemy na grillowany obiad na plaży, u nas wciąż lato.

Martilla widzę że znowu masz trudny interpretacyjnie cykl.

U nas dzis bardzo zimno jesien i tyle:-(

obiecalam zdjecie mojego prezentu-kosza ale jeszcze sie wstrzymam z pakowaniem bo jakos mi za malo i dokupie jeszcze jedna grzechotke,gryzak oraz ksiazeczke do wanny.wiec cierpliwosci

Spokojnie ale przyznam szczerze ze bardzo bym chciala go zobaczyc bo moze sama cos uszykuje:sorry2: tak myslalam wlozyc wszystkiego po trochu moze jakies bodziaki jakies kosmetyki misia oczywiscie jakis sliniaczek itp potrzebnosci:tak:

reklama
Musze cos dokupic bo jakos jeszcze "pusto" mi wyglada.Koszyk jest dla siostry mojego chlopaka ktora na dniach ma rodzic.Kupilam kosz wyscielony materialem w rozyczki.Mam do niego to o co poprosila(ja wolalam tez ubranka ale tych ma juz mnostwo).Kupilam 3 ksiazeczki,Maskotke,jakas zabawke edukacyjna,oraz smoczek z czyms do jego przypinania.Chce jeszcze dokupic jedna miekka ksiazeczke,grzechotke i gryzak.Pozniej jak dowiem sie jakie dziecko ma imie(bo to tajemnica...) to zamowie koszulke w esprit bo drukuja z imieniem i obrazkiem.
Pewnie koszyk w tym tyg zapakuje.
Kiedys robilam wyprrawke dla dziecka znajomych.wielkie pudlo i wszystkiego po troche tam bylo,no a teraz wolalabym sobie zbierac...a tymczasem u mnie znow nici,@ nadchodzi wielkimi krokami.oczywiscie na 100 % tego nie wiem ale to tez przeczucie,temperatura i to jak sie czuje fizycznie mi o tym podpowiada.cholera:wściekła/y:

witam Was dziewczyny, coś tutaj pusto ostatnio...

martilla znam ten ból przed obroną, też nigdy nie lubiłam się uczyć na siłę czyli wtedy kiedy "trzeba"... A masz listę pytań na obronę czy u Was jest tak, że z całych studiów pytają? Myśmy mieli listę ale później okazało się, że jest jeszcze lepiej - promotor podała każdemu pytania, jakie zada :tak: no ale stres był i tak, a przedtem się uczyliśmy, bo nam podała te pytania dopiero na kilka dni przed. Kiedy dokładnie masz tę obronę? Na pewno sobie świetnie poradzisz, zobaczysz :tak: na obronie patrzą na studenta przychylnym okiem, w końcu już napisał pracę, zaliczył wszystkie egzaminy...

eijf to dobrze, że jesteś spokojna. Życzę Ci miłego rozczarowania ;-) tak naprawdę to nie znamy dnia ani godziny. My w tym cyklu też nie szaleliśmy, w sumie szanse są chyba niewielkie, ale przynajmniej nie nakręcam się, podobnie jak i Ty. Będzie dobrze :tak:

rudka, ja mierzę w ustach i jak do tej pory wychodziły mi ładne wykresy ale podobnie jak eijf zaczynam się zastanawiać czy przez jeden cykl nie skusić się na mierzenie tzw. dowcipne :-D bo mam dość niskie te tempki jak na lutealna, chociaż są powyżej linii podstawowej.

Noukie, u nas też już tak jesiennie, chwilami padał deszczyk. Byłam dzisiaj na spacerze w lesie, lubię las jesienią... Chociaż straszny ze mnie zmarźlak i już zaczęłam odczuwać chłód :-D:rofl2: Szybciej robi się ciemno no i to nie nastraja optymistycznie ehhh ale co zrobić.

Alicja a Wy teraz dopiero zaczynacie staranka? W takim razie życzę szybkiego zafasolkowania :-)

kiciaq trudno jest tak do konca wyluzować ale masz rację, jeśli jeszcze nie przyszedł na nas właściwy czas, to choćbyśmy na głowie stanęły (dosłownie :-p) to nie będziemy w ciąży. Ja wierzę, że niedługo każda z nas doczeka się tego swojego szczęśliwego cyklu i czasem to może być właśnie ten, kiedy przytulanka były rzadkie a my spisywałyśmy ten cykl na straty :tak:

Emilchen-no pusto troche i szkoda.z drugiej strony ja winie prace bo przeciez przez wiekszosc dnia jestem czyms innym zajeta a poza tym wszystkie mamy jeszcze zycie poza forum.na szczescie!Najgorzej ze jak czlowiek ma juz ten czas to zbyt wiele na forum nie przesiaduje.poza tym chyba meczy co niekotre ta monotonia.Poczatek cyklu,owulacja,czekanie na testowanie(z czego to ostatnie jest najbardziej ekscytujace).
Czy jestem spokojna?Hmmm,wkorzona ze znow nic,zadne znaki na ziemi czy niebie nie daja mi jakis znakow.Czuje to samo co zawsze,boli co bolalo,nie boli co nie bolalo (podobno piersi bola albo przynajmniej "puchna" a u mnie nic),temperatura baardzo srednia zreszta caly cykl jakis malo przejrzysty i tym razem nawet dokladnie nie moge powiedziec kiedy ta wou byla.Poza tym wiem ze gdzies tam w moim ciele szaleja te przeciwciala i mysle ze to tez moze miec wplyw na moje niepowodzenia.Zobacze tak a propos wyniki w czwartek.ciekawe czy przez mc cos sie moglo zmienic?
Pewnie bedzie mi bardzo przykro bo mysle ze juz swoje odczekalam.Dookola albo rodza sie dzieci u znajomych albo znow dowiaduje sie ze ktos oczekuje.ehh,znasz to przeciez.

Martilla to trzymam kciuki za obronę, napewno będzie dobrze;-):tak:

No i jak tam reszta testujacych, mmm, biedroneczka ?? jestem pewna, ze kogos pominelam, wybaczcie :zawstydzona/y:
No i mnie nici 3.09 przyszła @ więc kolejny cykl staranek przede mna, w sumie niezbyt mamy nawet na to czasu, tylko w weekendy bo moje kochanie ma teraz duzo pracy no i przygotowania do przeprowadzki na wspolne mieszkanko wszysko zaburzaja, wiec nie licze zbytnio na ten miesiac. Bardziej nastawiam sie na kolejny gdy bedziemy juz na wlanym mieszkanku mieszkac

Czesc dziewczyny walcze o swoje maleństwo od roku , ale mam nadzieje, ze w końcu sie uda. Za wszystkie staraczki trzymam gorąco kciuki, by zostac tymi mamami 2010 :-)

Emilchen no mam nadzieje ze bedziem mogli czekam na waznego maila jesli bedzie w nim do dzieła to zaczynamy staranka :-D mam nadzieje ze bedzie mozna bo juz rok czekam na zielone swiatelko przez ta niedoczynność
Eijf spokojnie moze musisz troche wyluzować i co najwazniejsze zabrac sie za te przeciwciala bo to tez moze miec jakis wplyw no i lepiej wszystko unormowac przed ciążą a ja cos o tym wiem :-(

u mnie tez to samo albo ktos rodzi albo zachodzi a ja nawet nie mam jeszcze 100% zielonego swiatelka
w ogole jakas płaczliwa jetsem ostatnio wszystko doprowadza mnie do łez buuuuu co za masakra

wierze ze wszystkie w koncu doczekamy sie 2 kreseczek no i szczesliwych 9 mc :-D

Eijf a chociaz wiesz czy chlopczyk czy dziewczynka???? Bo u nas nawet plec juz ukrywaja:baffled: no mojej przyjaciolce by sie niezle oberwalo jakby mi nie powiedziala co i jak:-D ale wiem ze bardzo duzo ludzi tak robi i wlasciwie plec imie i nawet date urodzin dostajesz na kartce:sorry2:

U mnie nijak niby jeszcze za wczesnie na owu a jajnik mnie juz ostro pobolewa:baffled:

Emilchen masz racje ostro przybija ta jesien:-(:-(:-( u mnie kiepsko z nastrojem brak slonca swoje robi:sorry2:

Eijf a chociaz wiesz czy chlopczyk czy dziewczynka???? Bo u nas nawet plec juz ukrywaja:baffled: no mojej przyjaciolce by sie niezle oberwalo jakby mi nie powiedziala co i jak:-D ale wiem ze bardzo duzo ludzi tak robi i wlasciwie plec imie i nawet date urodzin dostajesz na kartce:sorry2:

U mnie nijak niby jeszcze za wczesnie na owu a jajnik mnie juz ostro pobolewa:baffled:

Emilchen masz racje ostro przybija ta jesien:-(:-(:-( u mnie kiepsko z nastrojem brak slonca swoje robi:sorry2:

tak,powiedziala ze dziewczynka.ja nie moglabym sie doczekac by dowiedziec sie co to.Tu czasem sami rodzice nie chca wiedziec...Czasem mowia o plci ale imienia strzega jak najwiekszej tajemnicy.ja tam juz znam imiona i ludzi o nich informuje...

a mnie boli podbrzusze.jak na @.ciekawe kiedy przyjdzie.obstawiam czwartek lub piatek...

co do pory roku to jesien ma cos w sobie.bo mozna sie owinac kocem,zapalic swieczki itd.ale nienawidze porannego wstawania.robie to niemal z placzem...

reklama
tak,powiedziala ze dziewczynka.ja nie moglabym sie doczekac by dowiedziec sie co to.Tu czasem sami rodzice nie chca wiedziec...Czasem mowia o plci ale imienia strzega jak najwiekszej tajemnicy.ja tam juz znam imiona i ludzi o nich informuje...

a mnie boli podbrzusze.jak na @.ciekawe kiedy przyjdzie.obstawiam czwartek lub piatek...

co do pory roku to jesien ma cos w sobie.bo mozna sie owinac kocem,zapalic swieczki itd.ale nienawidze porannego wstawania.robie to niemal z placzem...

Ja imie tez mam ale dla dziewczynki tylko z synkiem mialam okropny problem wybral wkoncu M ale dla niuni mam juz dawnooooo:laugh2:

Niech ta @ nie przychodzi ani w czwartek ani w piatek;-), a co do tej jesieni to chyba jedyny dobry atut ten koc:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry