reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

nie ma się czego bać tylko przytulać się , przytulać i jeszcze raz przytulać ! :-)

no ja z pewnością zaczekam na Twój wynik zanim zacznę terapię alkoholową hehehe a tak na poważnie to zobaczcie ile jest wpadek właśnie po jakichś zakrapianych dyskotekach? Daję głowę ,że żadna wtedy nie myślała o ciąży;-)

no a ja już po pracy:-) tylko teraz muszę sie zabrać za licencjacką bo do niedzieli mam złożyć , a jestem z tym w lesie że sie tak wyrażę...

Racja,bardzo dużo wpadek jest właśnie po imprezach,czyli pełen luz i brak kontroli! to chyba jest to!

Trzymam kciuki za licencjacką!!:-D

reklama
Szkoda,że te starania muszą tyle trwać...i ta @...potem znowu starania i znowu test...i tak w kółko...dlaczego nam to tyle czasu zabiera i do tego nie udaj się? ehhh

:-) Dzięki Dziewczyny za dobre słówk:) Przytulanki są i to dość często... juz ostatnio myślalam że sie udało .... a tu nic... miałam mieć @ 28.08. a tu cisza... ale niestety okres pokazał się po tygodniu gdzie od kilku lat mam regularny co do dnia ... i rozczarowanie nie ominęlo mnie... gdyż już "czułam" ze jestem w ciązy... miałam "wszystkie" dolegliwości ... No nic trzeba dalej się starac:) Może metoda po pijaku cos da :) hihi

Za dużo nie możesz o tym myśleć,a dodatkowo musisz kontrolować wmawianie sobie objawów! głowa do góry!

Emilko co się dzieje?

Noukie takie cykle jak Twoje są idealne do npr. z pierwszej fazy i tak się nie korzysta jeśli nie chce się mieć więcej dzieci a Ty masz tak szybciutko lutealną.

W sumie tak tylko doluje mnie tak dluga@ kiedys nawet myslalam o spiralce (niby skraca czas trwania @) ale nie wiem jak to jest rzeczywiscie bo nie interesowalam sie dalej tym tematem:dry:

no i zadnej...:(
zapakowalam prezent tak sobie ale dodam zdjecie jak obiecalam.wole kupowac ubranka ale skoro chciala...(troche ciemno na zdjecia)

Taki milusi ten kosz:-) no i bardzo fajne ksiazeczki moj Maly pewnie by je wszystkie Ci z tego kosza powyciagal:tak: Jeszcze niedawno byl wielkim fanem Nijntje;-).

wiecie co?czytalam wczoraj forum holenderskie tak troche na wyrywki i dziewczyny pisaly o poronieniach.jedna 28-letnia uslyszala od kogos "na szczescie jestes jeszcze mloda"...Pomijam juz samo to jakim nietaktem byla ta wypowiedz ale smiac mi sie chcialo jak inne mamy spojrzenie na wiek.Mam tyle samo i wydaje mi sie czasem jakby byl to ostatni dzwonek (szczegolnie ze chce 2,3 dzieci!)a prawda jest taka ze tu ludzie kolo 30stki zaczynaja.​

Rocznik 81?

Witam :)
A propos poronień - gdy mnie przydarzyła się ta tragedia (10 tc) moja gin widząc, że płaczę powiedziała: "Nie ty pierwsza nie ostatnia. Jesteś jeszcze młoda...ważne, że jesteście płodni (ja i mąż)" To miało miejsce blisko 10 lat temu. Ale nigdy nie tego zapomnę. Gina oczywiście zmieniłam. :tak:

:no::no::no:

do moich staran jeszcze daleko jako ze to 2dc.Moj chlopak troche sie buntuje przed tymi "wymuszonymi" przytulaniami bo taki a taki dzien.Pierwsze pare dni jest ok ale potem nie oszukujmy sie,juz tak fajnie nie jest.no ale co nam pozostalo.
dzis o 16 ide do lekarza.ciekawa jestem jakie wyniki.w sumie to tylko 2 tyg roznicy od tych polskich

Daj znac co powie lekarz, trzymam kciuki zeby wkoncu cos na to poradzili;-).

ja sie zastanawiam bo czesto slysze ze jak sie jest w ciazy to sie wie...czy to prawda?niech wypowiedza sie te co byly w ciazy.co czulyscie i czy naprawde wiedzialyscie ze sie udalo?jakies konkretne objawy (bo jak wiadomo o te nie trudno.ja tam przez pierwsze pare mc wszystko mialam,a przynajmniej tak myslalam)

Pierwszy objaw to brak @ ja nie czulam ze cos jest inaczej:sorry2: zastanawiajace dla mnie bylo tylko to ze brzuch mnie bolal jak na @ a jej nie bylo no i duzo bialego sluzu:dry: nie czulam moze nic bo my sie wtedy tez nie stralismy o maluszka wiec nie spodziewalam sie fasolki maluszek jest najkochansza wpadka (troszke taka kontrolowana) na swiecie a teraz kiedy sie stramy jest wielkie nic:-:)-:)-(

Ja powiem wam,że w pierwszej ciąży ni miałam takich uczuć :zawstydzona/y:, robiłam pewnie z 10 testów i nic jedna krecha, pewnego dnia poszłam z moją mamą na zakupy i zachciało mi się nagle kiełbasek (a powiem wam,że jak zyje nigdy wczesniej nie lubiłam kiełbasy) i zjadłam je na kolacje,a rano test pokazał mi dwie krechy! Nie miałam żadnych objawów,totalnie nic,tylko nie miałam @ to wszystko,a potem okazało się,że muszę leżeć kolejne 4 miesiące 24 h w łóżku....i leki i zastrzyki....

Moge spytac czym spowodowane bylo to lezenie w lozku:dry: ja tez lezalam najpierw w szpitalu potem w domku ale od 28 tyg:sorry2:

No i smaka na to winko narobilyscie ostatnio otworzylam dobra butelke i jakos chetnego nie bylo:baffled: wkoncu wylalam:sorry2:

Eijf powodzenia u lekarza, mam nadzieję, że się czegoś dowiesz.

u mnie drugi dzień plamienia, zwykle plamię 4-5 dni, a już bym chciała @ i nowy cykl, najdłużej mi zawsze się ciągnie czekanie na @ jak już wiem, że przyjdzie.

Biedronko i widzisz wszystko ładnie się składa, ale masz fajnie, że juz owu. u mnie do owu prawie 3 tyg i nuuuda na froncie staraniowym

jeśli chodzi o objawy ciąży to u mnie przed terminem @ był jeden- mega śpiączka. zaczęłam spać po parenaście godzin na dobę, pamiętam że w sobotę poszłam spać o 21, wstałam jakoś o 11 i już o 14 musiałam się zdrzemnąc na parę godzin. to mnie tknęło i następnego dnia zrobiłam test- i zobaczyłam moje ukochane dwie, tłuste krechy. żadnych innych objawów nie miałam, ale też nie wsłuchiwałam się w siebie jak teraz, to był żywioł.

Czy mam jakieś objawy? hmm...Brzuch boli mnie od kilku dni, na początku takie kłucia na dole brzucha, teraz jak na @. Piersi nic nie bolą, dziwne, bo zawsze przed @ tydzień bolały bardzo. Kilka dni temu przez parę dni mdliło mnie. Do tej poro mam ogromny apetyt, ale to może dlatego że rzuciłam palenie (przytyłam 6 kilo w ciągu 2 miesięcy!!!) Poza tym, to chyba urojone objawy... zawroty w głowie i takie tam. Dziś mocno odczuwam że nadchodzi @. Zawsze mam regularny co do dnia i godziny, więc jeśli jutro około 9:00 nie przyjdzie, mogę śmiało robić test :-)

reklama
Do góry